Συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες 3 on 3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Με μεγάλη χαρά και προσμονή όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε να λάβουμε μέρος στους σχολικούς αγώνες 3 on 3 που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς.
Το πρόγραμμα 3×3 Schools προάγει να γνωρίσουμε ένα Ολυμπιακό άθλημα Καλαθοσφαίρισης εκεί όπου ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το παιχνίδι στις πλατείες και τους δρόμους.
Μέσα από αυτούς τους αγώνες όλοι οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν βιωματικά στο νέο αυτό Ολυμπιακό άθλημα να γνωρίσουν τους κανόνες του και παράλληλα να αποκομίσουν τα οφέλη του αθλητισμού του προκύπτουν από την ενασχόληση του.
Το 3×3 είναι ένα νέο και σύγχρονο άθλημα, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 2020. Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια παρουσίασε θεαματική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, πρωτότυπο και μοντέρνο άθλημα, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταυτίζονται με τους νέους ανθρώπους.
Παίζεται σε ανοικτά γήπεδα ή σε γήπεδα που στήνονται προσωρινά για το σκοπό αυτό, ενώ οι αγώνες συνοδεύονται από έντονη σύγχρονη μουσική που παρασύρει τους συμμετέχοντες και ενθουσιάζει τους θεατές.
Ευχαριστούμε θερμά την:
– Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς και την υπεύθυνη κ . Μπλαχάβα Ελισάβετ του τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.
– Το γραφείο Φυσικής Αγωγής Καστοριάς και
– τους υπεύθυνους του προγράμματος της ΕΟΚ κ. Ανδροπούλου Μαρία και κ. Χαρμπαλή Θωμά.
Ευελπιστούμε να μας δίνονται και άλλες ευκαιρίες για συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στους αγώνες αναδεικνύοντας τα ταλέντα τους, να παίζουν προάγοντας τις αξίες του αθλητισμού και να συναγωνίζονται άλλα παιδιά ως ισότιμα μέλη της σχολικής κοινότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 17

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς