Προγράμματα σε ΚΠΕ 2012-13

Τη σχολική χρονιά 2012 -2013 πραγματοποιούνται στο Σχολειό μας τρία (3) Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σχολιών Δραστηριοτήτων:

1) «Σίτου, Οίνου και Ελαίου …»

DSCN3838 DSCN3841

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Καρίβαλης Ανδρέας (ΠΕ01), Λούζη Μαρία (ΠΕ14.04.50), Βαρελοπούλου Αναστασία-Μαρία (ΠΕ20.50).

programma siton 119 DSCN3846 programma siton 200

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Η Ελιά σύμβολο καταλλαγής Θεού και ανθρώπων από την εποχή του Νώε. Το ψωμί και το κρασί καθαγιάζεται σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

…τα τρία αυτά προϊόντα είναι αναπόσπαστα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής και απο τα πρώτα εξαγώγιμα προϊόντα της αρχαιότητας…. Δεν λείπουν από το καθημερινό τραπέζι του φτωχού και του πλούσιου…

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σ’ επαφή με τα υλικά, τα άγγιξαν, τα μύρισαν, τα δοκίμασαν…

Ζύμωσαν ψωμί και το έφαγαν. Έσπειραν το σιτάρι και θέρισαν τα στάχυα. Φύτεψαν και περιποιήθηκαν το αμπέλι και την ελιά. Κοινώνησαν στην Εκκλησία της Υπαπαντής στα Λευκάκια και έφαγαν αντίδωρο από του παπά το χέρι. Άναψαν τα καντήλια του Άϊ Γιώργη και είδαν αγγεία μεταφοράς πρϊόντων στο Μουσείο των Μυκηνών.

 

2) «Δεξιότητες ζωής και Επιλογή Επαγγέλματος»

Συμμετέχουν όλοι οι μαθητές (22) του σχολείου, με υπεύθυνους καθηγητές: κ. Βογιατζή Ιωάννη ΠΕ18, κα. Κόσσυβα Χάιδω ΠΕ11, κα. Αφεντάκη Κλειώ ΠΕ23.

P1000352 IMGP2640 P1000050

Το πρόγραμμα έχει στόχους όπως:

  • Τη βελτίωση της αυτοεικόνας, τόνωση αυτοεκτίμησης.
  • Ανάπτυξη ενδιαφέροντος για εργασία.
  • Απόκτηση εικόνας για τα επαγγέλματα.
  • Βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς

 

P1000672 P1000111 DSC04606

Σκοπός: Η διερεύνηση των δεξιοτήτων ζωής και η ανάπτυξη του εαυτού τους γενικά, ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσουν για την εργασιακή τους απασχόληση.

3) «Κατασκευή και Συνεχής Ανατροφοδότηση Ιστολογίου του Σχολείου μας»

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, χωρισμένοι σε δυο ομάδες.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Καραΐσκου Ιωάννα (ΠΕ19), Βαρελοπούλου Αναστασία-Μαρία (ΠΕ20.50).

Το πρόγραμμα στοχεύει σε:

  • Πρακτικές εφαρμογές που αφορούν στην κατασκευή και διαχείριση ιστολογίου στο Διαδίκτυο.
  • Ανάπτυξη και καλλιέργεια αισθητικού κριτηρίου και καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από το σχεδιασμό των σελίδων και την ανάρτηση καλλιτεχνικών δημιουργιών των παιδιών.
  • Εξάσκηση στη σύνταξη ευσύνοπτων και κατανοητών επεξηγηματικών κειμένων. Αφορμή για να γράψουν τα παιδιά δικά τους κείμενα και να τα δημοσιοποιήσουν (ανάρτηση στο διαδίκτυο)

Σκοπό έχει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, με βιωματική προσέγγιση, που αφορούν στη χρήση του διαδικτύου μέσω της συνεργατικής και διερευνητικής μάθησης και κυρίως την ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών μέσα από ομάδες εργασίας.

P1000778 P1000784

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΚΠΕ Ν. ΚΙΟΥ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου.

Αφού χωριστήκαμε σε δυο ομάδες (χελώνες, βατραχάκια), πραγματοποιήσαμε το πρόγραμμα «Ερασίνος, ο γιός του βράχου». Το πρόγραμμα, εκτός των δραστηριοτήτων που έγιναν στο χώρο του ΚΠΕ, περιλάμβανε και δραστηριότητες στο Κεφαλάρι Άργους, στις πηγές δηλαδή του ποταμού και σε νεροτριβή.

Μία από τις δραστηριότητες που μας άρεσαν πολύ, ήταν η κατασκευή των δυο φυτολογίων (ένα από κάθε ομάδα) που πήραμε μαζί μας στο σχολείο μας. Όλες οι δραστηριότητες, εκτός του ότι μας ευαισθητοποίησαν περιβαλλοντικά, είχαν άμεση σχέση και με το μάθημα της Γεωπονίας, που είναι μάθημα Ειδικότητας του Σχολείου μας.

Κατηγορίες: Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.