Γενικά – παρουσίαση

eidiko_gimnasio1

Το  Σχολείο μας ιδρύθηκε το 2011 και λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Στο Σχολείο μας υπάρχουν δυο τομείς Ειδίκευσης: της Πληροφορικής και της Φυτικής Παραγωγής.

Στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λευκακίων και του παραχωρήθηκε, από τη σχολική χρονιά 2011-2012, όταν αυτό συγχωνεύτηκε με το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου.

Έχουμε την τύχη να βρίσκεται σε μια σχεδόν μαγευτική τοποθεσία, στην άκρη του οικισμού των Λευκακίων, μέσα σε πολλές πορτοκαλιές, μανταρινιές και φοινικόδεντρα. Έχει θέα σχεδόν σε όλο τον κάμπο της Ασίνης μέχρι τον θαλάσσιο όρμο της Πλάκας Δρεπάνου και Τολού.

Είναι διώροφο κτίριο που διαθέτει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μεγάλο προαύλιο χώρο, παιδική χαρά και μεγάλο κήπο.

Υπάρχει χώρος εκδηλώσεων όπου εκεί γίνονται οι σχολικές εορτές και εργαστήριο Πληροφορικής, με 8 υπολογιστές, δικτυωμένους και συνδεδεμένους μόνιμα στο Διαδίκτυο.

Εκτός των γραφείων του Δ/ντή και των καθηγητών, υπάρχουν ξεχωριστά το γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού και το γραφείο της Ψυχολόγου, για τις ατομικές ή τις ομαδικές τους συναντήσεις με τους μαθητές.

Στον προαύλιο χώρο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ, όπου καθημερινά οι μαθητές αθλούνται στο μάθημα της Γυμναστικής αλλά και στα διαλείμματα.

Στο Σχολείο μας υπάρχει και τραπέζι του πινκ-πονκ, που χρησιμοποιείται στη Γυμναστική και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν επιπλέον δεξιότητες.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Σχολείου είναι τα παρτέρια και ο μεγάλος πίσω κήπος. Εκεί καθημερινά κάνουν την πρακτική τους άσκηση οι μαθητές μας στο μάθημα της Γεωπονίας (μάθημα Ειδικότητας). Ο κήπος και τα παρτέρια έχουν «μεταμορφωθεί» σε μικροί παράδεισοι απ΄όταν ανέλαβαν την φροντίδα τους οι μαθητές με την Υπεύθυνη καθηγήτρια της Γεωπονίας κα. Λούζη Μαρία. Φυτεύτηκαν οπωροφόρα δέντρα, καλλωπιστικά φυτά, λαχανικά κ.α. Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν σκιάχτρα και φωλιές για τα πουλιά – όλα έργα των μαθητών – έργα, που εκτός της χρηστικότητάς τους, μπορούν να χαρακτηριστούν   πραγματικά  καλλιτεχνικά δημιουργήματα.