Επαναπροκύρηξη μειδοτικού διαγωνισμού για την εκδρομήή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας επαναπροκηρύσσει κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό, καθώς δεν υπήρξε καμιά προσφορά για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας, σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναπροκύρηξη μειδοτικού διαγωνισμού για την εκδρομήή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας προκηρύσσει Κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας, σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Πράξεις εκδρομών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας γιόρτασε την διαφορετικότητά του, πραγματοποιώντας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στον Πολυχώρο Φουγάρο στις 3 Δεκεμβρίου 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχε η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, με ομιλία την οποία παρουσίασε η Γενική Ιατρός κ. Σπανού Ελένη, με θέμα «Υγεία, Πρόνοια και Αναπηρία».

Επίσης, ενεργό ρόλο είχαν οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζοντας μικρή συνέντευξη καταξιωμένων αθλητών ΑμεΑ της περιοχής μας, καθώς επίσης προβάλλοντας βίντεο ευαισθητοποίησης για την ημέρα αυτή μέσω προσομοίωσης εκτέλεσης μια συνταγής. Η εκδήλωση μουσικά πλαισιώθηκε από τη νεοσύστατη χορωδία του σχολείου παρουσιάζοντας τρία μελωδικά τραγούδια. Τέλος, δόθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές που συμμετείχαν στα 3χλμ του Παλαμηδείου Άθλου για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλειος Σιδέρης, η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας και πολιτισμού Μαρία Ράλλη, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Γαληνός, ο προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Αργολίδας Αντώνιος Τερζής, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Επίσης επιστολή απέστειλε και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:
Αυδούση Ελένη και Καψούρου Σοφία (οργάνωση)
Βάϊος Χατζηπαπάς-Πλιόσκας (επιμέλεια βίντεο-παρουσίασης)
Φοίβος Καραλής (χορωδία)

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις, Εκδρομές - επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Οικολογικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, προεξάρχοντος του εργαστηρίου της γεωπονίας και με επιμέλεια του καθηγητή γεωπονίας κ. Βίκτωρα Μανώλη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φυσικό/οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σχολείο αντί να αφαιρέσουν ένα απ’ την φύση.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς από τόσο απλά υλικά όπως κλαδιά και κουκουνάρια φτιάχτηκε αυτό…

Δημοσιεύθηκε στη Γεωπονία, Εργαστήρια - ειδικότητες - τομείς | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οικολογικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου οι μαθητές, οι μαθήτριες και το προσωπικό του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου- την έδρα του θεού Ασκληπιού και σημαντικότερου θεραπευτικού κέντρου όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. 

 

Η ξενάγηση που είχαμε ήταν απολαυστική. Μάλιστα, η χορωδία του σχολείου μας δοκίμασε την ακουστική του χώρου λέγοντας ένα τραγούδι! Ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και οι μαθητές μας αναχώρησαν ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες της ημέρας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Εκδρομές - επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Πρόσκληση στην εκδήλωσή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση στην εκδήλωσή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα

Ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργίες με τους μαθητές του σχολείου μας…

Διάφορα υλικά από τη φύση αλλά και ανακυκλώσιμα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ημερολογίων, κεριών και γουριών, τα οποία θα μοιραστούν στους μαθητές ως συμβολικά δωράκια για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Όλα αυτά παραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού βοηθητικού προσωπικού, της κ.Αρτέμη – Κακαναράκη Ολυμπίας και της κ.Λεμπετζή Μαρίας.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα

Ανάπτυξη λεπτής-αδρής κινητικότητας

Η λεπτή κινητικότητα περιλαμβάνει τους μικρούς μύες του σώματος που μας επιτρέπουν να γράφουμε, να κρατάμε μικρά αντικείμενα, να ντυνόμαστε κλπ. Περιλαμβάνει ουσιαστικά τη δύναμη, τον έλεγχο των μυών αυτών και κυρίως την επιδεξιότητα.

Ο έλεγχος Αδρής Κινητικότητας – βάδισης και ισορροπίας, είναι κάτι το οποίο εξετάζεται καλό από τον γενικό παιδίατρο και σπάνια διαλάθει της προσοχής του. Σε γενικές γραμμές, σχεδόν όλα τα παιδιά που θα πάνε νηπιαγωγείο, πριν ειδικών περιπτώσεων, θα περπατάνε και θα τρέχουν ικανοποιητικά καθώς ο μέσος όρος περιπατεί περίπου στους 15 μήνες ζωής και τρέχει στους 18 μήνες.

Η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση που παρέχεται στο σχολείο μας περιλαμβάνει ασκήσεις ενεργοποίησης της άκρας χείρας των μαθητών με σκοπό την καλύτερη λειτουργικότητα της κατά τη γραφή αλλά και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των μαθητών. Επίσης περιλαμβάνει ασκήσεις συντονισμού και ισορροπίας με σκοπό τη βελτίωση της στάσης και της βάδισης. Ενδεικτικό ασκησιολόγιο παρουσιάζεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

Δημοσιεύθηκε στη Φυσικοθεραπεία, Χρήσιμο υλικό | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανάπτυξη λεπτής-αδρής κινητικότητας

Στον αγώνα δρόμου των 3χλμ του Παλαμηδείου άθλου στο Ναύπλιο

Με συγκλονιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στον αγώνα δρόμου των 3χλμ στα πλαίσια του Παλαμηδείου άθλου στο Ναύπλιο την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Μαθητές και καθηγητές απολαύσαμε τη διαδρομή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τους παράλληλους αγώνες δρόμου εν όψει του Μαραθωνίου Ναυπλίου το Μάρτιο!

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητισμός, Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στον αγώνα δρόμου των 3χλμ του Παλαμηδείου άθλου στο Ναύπλιο

Ελαιοκομιδή 2018

Το εργαστήριο Γεωπονίας ανέλαβε δράση! Η φετινή χρονιά είδε την εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή μας να μεγαλώνει, καθώς τα νεαρά δέντρα του περιβολιού μας πρόσφεραν απλόχερα τους καρπούς τους.

Οι μαθητές μας, με φροντίδα και μεράκι, έκαναν την ελαιοκομιδή και τη συσκευασία. Και τώρα .. στα επόμενα.

Δημοσιεύθηκε στη Γεωπονία, Εργαστήρια - ειδικότητες - τομείς | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ελαιοκομιδή 2018

Επαναπροκήρυξη εκδρομής για Λυγουριό Αργολίδας

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας επαναπροκηρύσσει κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό, καθώς δεν υπήρξε καμιά προσφορά για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Λυγουριό Αργολίδας, σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Πράξεις εκδρομών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναπροκήρυξη εκδρομής για Λυγουριό Αργολίδας

Γιορτή 17 Νοέμβρη

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές μας είχαν ετοιμάσει ένα όμορφο αφιέρωμα στη μνήμη όσων συνέβησαν το Νοέμβρη του 1973. Ακούσαμε σχετικά ποιήματα, παρακολουθήσαμε ένα χιουμοριστικό δρώμενο και απολαύσαμε τη χορωδία μας.

  

Ήταν άλλη μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αξίες που διαφυλάσσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αξίες που έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε όλοι μας!

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή 17 Νοέμβρη

Εκδρομή στο Λυγουριό/Αρχ. Επίδαυρο: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας προκηρύσσει Κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Λυγουριό (αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου), σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Πράξεις εκδρομών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο Λυγουριό/Αρχ. Επίδαυρο: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας

Το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή τιμής και μνήμης για τους ήρωες του 1940, με πρωταγωνιστές της γιορτής αυτής τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μας μονάδας.

Η γιορτή μας πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα για να γνωρίσουμε το κλίμα της εποχής.  Η χρήση οπτικοακουστικού υλικού ζωντάνεψε στα μάτια όλων μας εκείνες τις δύσκολες και ηρωικές μέρες του λαού μας.

Ακολούθησε η παράδοση των αριστείων, των βραβείων και των επαίνων και η γιορτή μας “έκλεισε” με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή 28ης Οκτωβρίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας

Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

2ο ΛΟΓΟΤΥΠΟ«Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος. Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο. Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα».
Αθήνα, Νοέμβριος 1940, Γιάννης Ρίτσος, «Οκτώβρης του ΄40»

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, οι Μαθητές και οι Μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αργολίδας σας προσκαλούμε στη γιορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9:30 π.μ.

Ο Διευθυντής
Βογιατζής Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου