Ευχαριστίες στο «Μικρό Καφέ» για την καθημερινή προσφορά αρτοπαρασκευασμάτων

Eκ μέρους του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αργολίδας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ιδιοκτήτες και στους εργαζομένους στο «Μικρό Καφέ» στα Λευκάκια για την προσφορά αρτοπαρασκευασμάτων καθημερινά στη σχολική μας μονάδα ως κέρασμα στους μαθητές μας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με το δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει μεταξύ μας. Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας και προσδοκούμε σε μια προσφορά ζωής και αγάπης με συνέχεια και συνέπεια.

Σας ευχαριστούμε,

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχαριστίες στο «Μικρό Καφέ» για την καθημερινή προσφορά αρτοπαρασκευασμάτων

Κοπή πίτας 2019

Με μία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο Λευκακίων η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι τυχεροί μαθητές/μαθήτριες που τους έτυχε το φλουρί παρέλαβαν από ένα δώρο, ενώ όλοι οι μαθητές και το προσωπικό δεχτήκαμε την ένθερμη φιλοξενία του Πατέρα Μιχαήλ.

Ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοπή πίτας 2019

Βραβείο φανταστικής ιστορίας στη Β’ Γυμνασίου

Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2019, ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Ιωάννης Βογιατζής απένειμε βραβεία στους μαθητές της Β τάξης του Γυμνασίου. Το 1ο Βραβείο Εικονογραφημένης Φανταστικής Ιστορίας δόθηκε στον μαθητή Λάζαρο Τζανέτο και το 2ο στον Παναγιώτη Μαραγκό. Τα βραβεία δόθηκαν στα πλαίσια εργασίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας με αφορμή το κείμενο «Συνέντευξη με τον Πασκάλ Μπιέ, εικονογράφο παιδικών βιβλίων» της 5ης Ενότητας του σχολικού βιβλίου. Στους μαθητές ανατέθηκε να γράψουν μία δική τους φανταστική εικονογραφημένη ιστορία με επίκαιρο θέμα και να την παρουσιάσουν στην τάξη.

Η ψυχολόγος του σχολείου κ. Κλειώ Αφεντάκη και η καθηγήτρια του διδακτικού αντικειμένου φιλόλογος κ. Σία Καζολιά έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο για την συγκεκριμένη τάξη την καλλιέργεια της επιθυμητής επίδοσης στους μαθητές, την εμπλοκή όλων στη μαθησιακή διαδικασία και την ενεργοποίηση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης μέσω διαφοροποίησης και εναλλακτικής διδασκαλίας και αξιολόγησης. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και χάρηκαν με τη βράβευσή τους, έδειξαν ενθουσιασμό και δήλωσαν πως τους αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι εργασίες.

Σύμφωνα και με τον μεγάλο παιδαγωγό J.Comenius, η εκπαίδευση που οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας θα πρέπει να διασκεδάζει τις αισθήσεις, να διεγείρει την φαντασία, να εμπλουτίζει την γλώσσα, να βελτιώνει την κρίση και να αναπτύσσει την κατανόηση. Γι’αυτό στόχος και επιδίωξη ολόκληρης της σχολικής μας μονάδας αποτελεί η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας σε όλους μας τους μαθητές ανεξαιρέτως.

Το πρώτο βραβείο, κόμικ του Λάζαρου Τζανέτου:Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βραβείο φανταστικής ιστορίας στη Β’ Γυμνασίου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας

Μέσα σε κλίμα γιορτινό και με την θετική αύρα των καλεσμένων και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε μια όμορφη, μοντέρνα και πρωτότυπη γιορτή χαράς και αισιοδοξίας, με ποικιλία αντιθέσεων θεατρικών και χορευτικών δρώμενων.

  

Την ατμόσφαιρα γλύκαιναν οι φωνές της νεοσύστατης χορωδίας του σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή Φοίβο Καραλή, ενώ την γιορτή επιμελήθηκαν οι τρεις φιλόλογοι του σχολείου, η κ. Χαρά Κάλλη, η κ. Σία Καζολιά, η κ. Γεωργία Αντωνοπούλου, με ντεκόρ τις ξύλινες κατασκευές του κ. Βίκτωρα Μανώλη και άλλων κατασκευών από την κ. Ολυμπία Αρτέμη-Κακαναράκηκαι την κ. Μαίρη Λεμπετζή.

 

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιερείς π. Λευτέρης Μίχος, π. Μιχαήλ Καλαμαράς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Καχριμάνης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ. Ράλλη, η κ. Βούρδουλα, Προϊσταμένη της Β/θμιας ως εκπρόσωπος του κ. Γαληνού και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων.

Καλές Γιορτές με υγεία και ευτυχία

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αργολίδας

6ο τεύχος της εφημερίδας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας

Η εφημερίδα του σχολείου μας επιστρέφει με Χριστουγεννιάτικη φορεσιά και πληθώρα συναρπαστικών θεμάτων.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις, Εφημερίδα, Χρήσιμο υλικό | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 6ο τεύχος της εφημερίδας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας

Βράβευση των μαθητών της Α’ Γυμνασίου

Σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η απονομή βραβείων στους μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου από τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Βογιατζή Ιωάννη. Η ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών της Α Γυμνασίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η εκμάθηση κανόνων, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και η επιθυμητή επίδοση τους στο καινούργιο τους σχολείο είχαν τεθεί ως στόχος στην αρχή της σχολικής χρονιάς από την ψυχολόγο του σχολείου κ. Αφεντάκη Κλειώ και την υπεύθυνη καθηγήτρια της τάξης κ. Σία Καζολιά.

 

Τέθηκε συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης και μέτρησης των παραπάνω στόχων μέσω του πίνακα επιβράβευσης και την προσωπική καρτέλα του κάθε μαθητή/τριας. Δύο μαθητές βραβεύτηκαν για την καλή σχολική τους επίδοση μέχρι τώρα, δύο μαθητες για την αποδεκτή συμπεριφορά στο σχολικό πλαίσιο και της τάξης, καθώς επίσης απονεμήθηκαν και δυο βραβεία καλλιγραφίας σε δυο μαθήτριες.

 

Οι μαθητές/τριες χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν πολύ με τα βραβεία και τα δώρα τους, καθώς είδαν πως η προσπάθεια ανταμείβεται και αναγνωρίζεται. Οφείλουμε να υιοθετούμε εκπαιδευτικές πρακτικές, στρατηγικές και παρεμβάσεις που θα ενσωματώνουν όλους τους μαθητές στη μαθησιακή διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και διαχωρισμούς ξεφεύγοντας απο τα καθιερωμένα, παγιωμένα, κατεστημένα συστήματά με στόχο την προσβασιμότητα όλων των μαθητευόμενων στη γνώση, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας τους, των μαθησιακών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων τους.

Άλλωστε σύμφωνα και με την Maria Montessori «Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε,τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει»,το οποίο και αποτελεί κατευθυντήρια γραμμή και επιδίωξη του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βράβευση των μαθητών της Α’ Γυμνασίου

Εκδρομή στο σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Τη Δευτέρα 17/12/2018, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια του νομού Αρκαδίας, ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της ελληνικής επικράτειας. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν μια πραγματικότητα που δεν την χωράει ο ανθρώπινος νους, ενώ οι μαθητές μας θαύμασαν τα πήλινα καθημερινά σκεύη και τα ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν το 1887, όταν το σπήλαιο ερευνήθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια ανασκαφών στη Μαντίνεια.

Στη συνέχεια η σχολική μας μονάδα απόλαυσε πρωινό στο Αρχοντικό Καλντεζιώτη, δίπλα στο αναμμένο τζάκι του χώρου υποδοχής, θαυμάζοντας την πανέμορφη χειμωνιάτικη φύση που διακρινόταν στον υπαίθριο χώρο.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδρομές - επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Επαναπροκύρηξη μειδοτικού διαγωνισμού για την εκδρομήή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας επαναπροκηρύσσει κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό, καθώς δεν υπήρξε καμιά προσφορά για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας, σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Πράξεις εκδρομών, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναπροκύρηξη μειδοτικού διαγωνισμού για την εκδρομήή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας

Εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολίδας προκηρύσσει Κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό για ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών του Σχολείου στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας, σύμφωνα με την παρακάτω πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε δικαιούχους ανάληψης ημερήσιας μεταφοράς μαθητών που διαθέτουν ειδικά λεωφορεία για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες (ράμπα).

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Πράξεις εκδρομών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια Ν. Αρκαδίας: Προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού

Εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας γιόρτασε την διαφορετικότητά του, πραγματοποιώντας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στον Πολυχώρο Φουγάρο στις 3 Δεκεμβρίου 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχε η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, με ομιλία την οποία παρουσίασε η Γενική Ιατρός κ. Σπανού Ελένη, με θέμα «Υγεία, Πρόνοια και Αναπηρία».

Επίσης, ενεργό ρόλο είχαν οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζοντας μικρή συνέντευξη καταξιωμένων αθλητών ΑμεΑ της περιοχής μας, καθώς επίσης προβάλλοντας βίντεο ευαισθητοποίησης για την ημέρα αυτή μέσω προσομοίωσης εκτέλεσης μια συνταγής. Η εκδήλωση μουσικά πλαισιώθηκε από τη νεοσύστατη χορωδία του σχολείου παρουσιάζοντας τρία μελωδικά τραγούδια. Τέλος, δόθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές που συμμετείχαν στα 3χλμ του Παλαμηδείου Άθλου για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλειος Σιδέρης, η εντεταλμένη σύμβουλος παιδείας και πολιτισμού Μαρία Ράλλη, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Γαληνός, ο προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Αργολίδας Αντώνιος Τερζής, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Επίσης επιστολή απέστειλε και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:
Αυδούση Ελένη και Καψούρου Σοφία (οργάνωση)
Βάϊος Χατζηπαπάς-Πλιόσκας (επιμέλεια βίντεο-παρουσίασης)
Φοίβος Καραλής (χορωδία)

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις, Εκδρομές - επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Οικολογικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, προεξάρχοντος του εργαστηρίου της γεωπονίας και με επιμέλεια του καθηγητή γεωπονίας κ. Βίκτωρα Μανώλη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φυσικό/οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σχολείο αντί να αφαιρέσουν ένα απ’ την φύση.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς από τόσο απλά υλικά όπως κλαδιά και κουκουνάρια φτιάχτηκε αυτό…

Δημοσιεύθηκε στη Γεωπονία, Εργαστήρια - ειδικότητες - τομείς | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οικολογικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου οι μαθητές, οι μαθήτριες και το προσωπικό του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου- την έδρα του θεού Ασκληπιού και σημαντικότερου θεραπευτικού κέντρου όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. 

 

Η ξενάγηση που είχαμε ήταν απολαυστική. Μάλιστα, η χορωδία του σχολείου μας δοκίμασε την ακουστική του χώρου λέγοντας ένα τραγούδι! Ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και οι μαθητές μας αναχώρησαν ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες της ημέρας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Εκδρομές - επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Πρόσκληση στην εκδήλωσή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση στην εκδήλωσή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα

Ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργίες με τους μαθητές του σχολείου μας…

Διάφορα υλικά από τη φύση αλλά και ανακυκλώσιμα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ημερολογίων, κεριών και γουριών, τα οποία θα μοιραστούν στους μαθητές ως συμβολικά δωράκια για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Όλα αυτά παραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού βοηθητικού προσωπικού, της κ.Αρτέμη – Κακαναράκη Ολυμπίας και της κ.Λεμπετζή Μαρίας.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα