Ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στην Αθήνα! Με τον καιρό σύμμαχο μας, ξεκινήσαμε για την Αθήνα για να επισκεφτούμε σημεία ιστορικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πρώτος σταθμός ήταν το Καλλιμάρμαρο, το μοναδικό ζωντανό αθλητικό μνημείο του κόσμου, όπου κάναμε μια μικρή περιήγηση στον χώρο εντός και εκτός του σταδίου. Στη συνέχεια ακολούθησε αγώνας ταχύτητας με τους μαθητές μας, και αφού δόθηκε η εκκίνηση οι μαθητές απόλαυσαν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία, ενώ αναδείχτηκαν και οι νικητές οι οποίοι και ανέβηκαν στο βάθρο! Μετά από την έξοδο από τον χώρο σταθήκαμε στην είσοδο για την καθιερωμένη μας πλέον ομαδική φωτογραφία!

 

Ύστερα από την περιήγηση μας στο στάδιο, κατευθυνθήκαμε προς το Ζάππειο, ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της Αθήνας. Εκεί περιηγηθήκαμε στον προαύλιο χώρο και ξεκουραστήκαμε λιγάκι απολαμβάνοντας τη σκιά και τα νόστιμα αρτοπαρασκευάσματα του «Μικρό» καφέ που μας συνοδεύουν παντού!

Η επόμενη στάση, ήταν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος όπου παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων με τον εντυπωσιακό βηματισμό τους. Πάλι, μετά την ομαδική φωτογραφία που τραβήξαμε -γιατί η φωτογραφία δεν είναι μόνο μια εκτύπωση, αλλά ένα είδος «καθρέφτη με μνήμη»- κατευθυνθήκαμε προς την οδό Ερμού, την καρδιά του εμπορικού κόσμου της πόλης, όπου χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα συνέχισαν πεζοί τη διαδρομή προς το Μοναστηράκι σε χαλαρό περίπατο, ενώ η άλλη επιβιβάστηκε από το σταθμό του Μετρό Συντάγματος προς τον ίδιο προορισμό.

Ακολούθησε χρόνος χαλάρωσης στο Μοναστηράκι όπου μας κυρίευσε και το αίσθημα πείνας και οι μυρωδιές των εστιατορίων μας οδήγησαν στην πόρτα τους, οπότε και είπαμε να απολαύσουμε τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις! Ύστερα, ξεκινήσαμε για τον τελικό προορισμό μας, που δεν ήταν καθόλου «ψευδαίσθηση» αλλά μια αληθινή εμπειρία στο μουσείο των ψευδαισθήσεων! Η περιέργεια μικρών και μεγάλων κορυφώθηκε αναμένοντας την οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία με νέες, ανεξερεύνητες οπτικές ψευδαισθήσεις! Τα φλας των επιδέξιων φωτογράφων άρχισαν αναβοσβήνουν και η φαντασία να απογειώνεται!

 

Μετά από μια γεμάτη ημέρα εξερευνήσεων και περιηγήσεων στην πρωτεύουσα επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο που μας περίμενε λίγα μέτρα έξω από το μουσείο. Η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της! Ανυπομονούμε για την επόμενη……και του χρόνου!!!

Κατηγορίες: Εκδρομές - επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.