Επίσκεψη στον Οίκο Ευγηρίας Ναυπλίου

Στις 20 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια του προγράμματος “Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη”, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργολιδας επισκέφτηκε τον οίκο ευγηρίας Ναυπλίου. Συμμετείχαν 14 μαθητές, 7 από την Α’ Γυμνασίου και 7 από την Γ’ Λυκείου-Τομέας Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για τον εθελοντισμό, τη σημασία του, και τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές, αλλά και καθένας από εμάς γενικότερα, μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας σε άλλους συνανθρώπους ή άτομα που μας έχουν ανάγκη. Σκοπός του προγράμματος επιπλέον ήταν να παρατηρήσουμε κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η συνεργασία μεταξύ μαθητών μεγαλύτερων και μικρότερων ηλικιών.

Μέσω του προγράμματος αυτού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ηλικιωμένους και να αντλήσουν πληροφορίες για τη ζωή τους, μέσω ενός παιχνιδιού με κάρτες που είχαν κατασκευάσει τις προηγούμενες μερες. Στις κάρτες αναγράφτηκε μια ερώτηση που οι ίδιοι ήθελαν να ρωτήσουν. Την ημέρα της επίσκεψης, και αφού ανακατεύτηκαν οι κάρτες, ο κάθε ηλικιωμένος διάλεγε από μια ερώτηση για να απαντήσει. Στη συνέχεια της επισκεψης, οι μαθητές μας μοίρασαν κουλουράκια που οι ίδιοι είχαν φτιάξει με τη βοήθεια των καθηγητών τους, ενώ μοίρασαν και ευχετήριες κάρτες για το Πάσχα. Τέλος, συνομίλησαν και με τη διευθύντρια του οίκου ευγηρίας η οποία τους έδωσε πληροφορίες για τον χώρο και τους ηλικιωμένους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που είχαν επιμεληθεί οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος. Στο ερωτηματολόγιο αυτό, οι μαθητές βαθμολόγησαν την επίσκεψη, κατά πόσο τους άρεσε η όχι και τι θα ήθελαν να αλλάξουν στην περίπτωση που δε τους άρεσε κάτι. Όλοι οι μαθητές δήλωσαν ευχαριστημενοι, καθώς έμαθαν πράγματα που δε γνώριζαν και είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν σε συνανθρώπους τους.

Κατηγορίες: Εκδρομές - επισκέψεις, Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.