Ρομποτική επικοινωνία

Το εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας, ακολουθώντας όπως πάντα τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της εκπαιδευτικής καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών, πραγματοποιεί και τη φετινή χρονιά δράσεις Ρομποτικής.

Κάθε Δευτέρα η μαθητές συνδέουν τα κυκλώματα, προγραμματίζουν τις πλακέτες και εξερευνούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο συνδυασμός υλικού και λογισμικού στην πιο πρακτική και βασική της μορφή.

Την περσινή χρονιά, με την πολύτιμη καθοδήγηση και συνδρομή του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αργολίδας, ασχοληθήκαμε με το ρομποτικό αυτοκίνητο. Φέτος, υλοποιούμε κύκλωμα Arduino προσανατολισμένη στις ανάγκες μαθητή της Γ’ Λυκείου: τρία κουμπιά «ΝΑΙ», «ΟΧΙ», «ΕΔΩ» που αντιστοιχούν σε αντίστοιχο ηχητικό σήμα και προβολή γραπτού μηνύματος σε οθόνη LCD.

Το πρότζεκτ, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του development, θα ολοκληρωθεί με κατασκευή που θα περιλαμβάνει το κύκλωμα και θα εφαρμόζεται στο αναπηρικό αμαξίδιο του μαθητή έτσι ώστε να την χρησιμοποιεί στη σχολική καθημερινότητά του, διευκολύνοντας την επικοινωνία με συμμαθητές και δασκάλους.

Η εν λόγω δραστηριότητα αποτελεί τη συμμετοχή του σχολείου μας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών, όπου έχουμε ήδη προκριθεί στον δεύτερο γύρο και διεκδικούμε με αξιώσεις την επόμενη διάκριση!

Κατηγορίες: Εργαστήρια - ειδικότητες - τομείς, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.