Βραβείο φανταστικής ιστορίας στη Β’ Γυμνασίου

Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2019, ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Ιωάννης Βογιατζής απένειμε βραβεία στους μαθητές της Β τάξης του Γυμνασίου. Το 1ο Βραβείο Εικονογραφημένης Φανταστικής Ιστορίας δόθηκε στον μαθητή Λάζαρο Τ. και το 2ο στον Παναγιώτη Μ.. Τα βραβεία δόθηκαν στα πλαίσια εργασίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας με αφορμή το κείμενο «Συνέντευξη με τον Πασκάλ Μπιέ, εικονογράφο παιδικών βιβλίων» της 5ης Ενότητας του σχολικού βιβλίου. Στους μαθητές ανατέθηκε να γράψουν μία δική τους φανταστική εικονογραφημένη ιστορία με επίκαιρο θέμα και να την παρουσιάσουν στην τάξη.

Η ψυχολόγος του σχολείου κ. Κλειώ Αφεντάκη και η καθηγήτρια του διδακτικού αντικειμένου φιλόλογος κ. Σία Καζολιά έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο για την συγκεκριμένη τάξη την καλλιέργεια της επιθυμητής επίδοσης στους μαθητές, την εμπλοκή όλων στη μαθησιακή διαδικασία και την ενεργοποίηση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης μέσω διαφοροποίησης και εναλλακτικής διδασκαλίας και αξιολόγησης. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και χάρηκαν με τη βράβευσή τους, έδειξαν ενθουσιασμό και δήλωσαν πως τους αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι εργασίες.

Σύμφωνα και με τον μεγάλο παιδαγωγό J.Comenius, η εκπαίδευση που οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας θα πρέπει να διασκεδάζει τις αισθήσεις, να διεγείρει την φαντασία, να εμπλουτίζει την γλώσσα, να βελτιώνει την κρίση και να αναπτύσσει την κατανόηση. Γι’αυτό στόχος και επιδίωξη ολόκληρης της σχολικής μας μονάδας αποτελεί η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας σε όλους μας τους μαθητές ανεξαιρέτως.

Το πρώτο βραβείο, κόμικ του Λάζαρου Τζανέτου:



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.