Βράβευση των μαθητών της Α’ Γυμνασίου

Σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η απονομή βραβείων στους μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου από τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Βογιατζή Ιωάννη. Η ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών της Α Γυμνασίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η εκμάθηση κανόνων, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και η επιθυμητή επίδοση τους στο καινούργιο τους σχολείο είχαν τεθεί ως στόχος στην αρχή της σχολικής χρονιάς από την ψυχολόγο του σχολείου κ. Αφεντάκη Κλειώ και την υπεύθυνη καθηγήτρια της τάξης κ. Σία Καζολιά.

 

Τέθηκε συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης και μέτρησης των παραπάνω στόχων μέσω του πίνακα επιβράβευσης και την προσωπική καρτέλα του κάθε μαθητή/τριας. Δύο μαθητές βραβεύτηκαν για την καλή σχολική τους επίδοση μέχρι τώρα, δύο μαθητες για την αποδεκτή συμπεριφορά στο σχολικό πλαίσιο και της τάξης, καθώς επίσης απονεμήθηκαν και δυο βραβεία καλλιγραφίας σε δυο μαθήτριες.

 

Οι μαθητές/τριες χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν πολύ με τα βραβεία και τα δώρα τους, καθώς είδαν πως η προσπάθεια ανταμείβεται και αναγνωρίζεται. Οφείλουμε να υιοθετούμε εκπαιδευτικές πρακτικές, στρατηγικές και παρεμβάσεις που θα ενσωματώνουν όλους τους μαθητές στη μαθησιακή διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και διαχωρισμούς ξεφεύγοντας απο τα καθιερωμένα, παγιωμένα, κατεστημένα συστήματά με στόχο την προσβασιμότητα όλων των μαθητευόμενων στη γνώση, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητας τους, των μαθησιακών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων τους.

Άλλωστε σύμφωνα και με την Maria Montessori «Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε,τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει»,το οποίο και αποτελεί κατευθυντήρια γραμμή και επιδίωξη του σχολείου μας.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες - γιορτές - εκδηλώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.