Αρχική » 2024 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2024

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Διάχυση αποτελεσμάτων δύο κινητικοτήτων Erasmus+ εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Δροσιάς Εύβοιας στη Φλωρεντία και στη Λισαβόνα

logo erasmus 1

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς πραγματοποιήθηκε διάχυση μαθησιακών αποτελεσμάτων  στο σύλλογο διδασκόντων  δύο σεμιναρίων στα οποία συμμετείχαν 4 συνολικά εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν δύο ενδιαφέροντα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Ένα σχολείο για όλους προετοιμάζοντας ενεργούς πολίτες”  και κωδικό σχεδίου 2023 – 1 EL01- ΚΑ122-SCH – 000149184.  Οι καθηγητές  έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Φλωρεντία και τη Λισαβόνα, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους και αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες.

1ο Σεμινάριο στη Φλωρεντία (7-13 Απριλίου 2024): Δύο εκπαιδευτικοί  συμμετείχαν σε σεμινάριο κατάρτισης στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων στη γλώσσα, εξερεύνηση της ιταλικής κουλτούρας και ιστορίας, καθώς και δραστηριότητες που ενίσχυσαν την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

2ο Σεμινάριο στη Λισαβόνα (13-18 Μαΐου 2024): Οι εκπαιδευτικοί μας παρακολούθησαν σεμινάριο για τη δημοκρατική συμμετοχή και την παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάλυση δημοκρατικών διαδικασιών της ΕΕ, συζητήσεις για τη δημοκρατία, εξερεύνηση της ιστορικής εξέλιξης των δημοκρατικών διαδικασιών και ομαδικές δραστηριότητες για τον σχεδιασμό έργων συμμετοχής των μαθητών στα κοινά. Το σεμινάριο ανέδειξε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών και ενίσχυσε τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών στη διδακτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και πρακτικές.

Μοιράστηκαν λοιπόν με τους συναδέλφους τους  τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, που ήταν μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη με μακροπρόθεσμα οφέλη στη διδακτική  πρακτική, ανανεώνοντας την οπτική  ως δάσκαλοι.

diaxisi 1 Diaxisi 2

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Πρότυπα ΕΠΑ.Λ.για το σχολικό έτος 2024-2025

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Πρότυπων ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Εγγραφή (Α’ Γυμνασίου) – Ανανέωση Εγγραφής (Β & Γ Γυμνασίου) για το σχολικό έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στο Γυμνάσιο Δροσιάς κι ευχόμαστε καλή πρόοδο στους νέους μας μαθητές της Α’ Γυμνασίου και σε όλους τους μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου που ανανεώνουν την εγγραφή τους.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής (Α’ Γυμνασίου) – ανανέωση εγγραφής (Β’ & Γ’ Γυμνασίου) του παιδιού σας θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις διαδικασίες εγγραφής/επανεγγραφής που περιγράφονται παρακάτω:

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1ον  Απολυτήριο Δημοτικού (ισχύει μόνο για τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου), εφόσον αυτό δεν θα διαβιβαστεί υπηρεσιακώς από το Δημοτικό Σχολείο.

2ον  Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (μόνο για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου και όσοι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης δεν έχουν ήδη προσκομίσει)

3ον  “Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)” (μόνο οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου), το οποίο θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένο και σφραγισμένο από τον οικογενειακό σας γιατρό μέχρι το αργότερο την έναρξη των μαθημάτων.  Μπορείτε να το εκτυπώσετε κάνοντας κλικ εδώ, να το σαρώσετε συμπληρωμένο και σφραγισμένο από τον ιατρό και να το αποστείλετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο e-mail του σχολείου (mail@gymdrsey.eyv.sch.gr) .

4ον Πρόσφατη Φωτογραφία του μαθητή / της μαθήτριας (μόνο οι μαθητές της Α’ Τάξης και όσοι μαθητές της Β’ και Γ ‘ τάξης δεν προσκόμισαν ήδη φωτογραφία)

Επισήμανση: Αν ο μαθητής δικαιούται μετακίνηση θα προσκομίσει άλλη μια φωτογραφία  για έκδοση “ΠΑΣΟ”

5ον  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Προς: Γυμνάσιο Δροσιάς Ευβοίας) την οποία θα συμπληρώσετε με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

Α’ τρόπος

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://www.gov.gr/ στην οποία θα δηλώνονται όσα αναγράφονται στο κείμενο που θα «κατεβάσετε», το οποίο αφού το αντιγράψετε (copy) το επικολλάτε  (paste) στο σώμα της φόρμας της Υπεύθυνης Δήλωσης,  και το   συμπληρώνετε με ιδιαίτερη προσοχή.

Το κείμενο σε μορφή word  εδώ

Επισήμανση:

Υπεύθυνες Δηλώσεις θα είναι αποδεκτές μόνο όσες είναι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.

Β’ τρόπος (προτιμάται)

Με φυσική παρουσία του κηδεμόνα με την αστυνομική του ταυτότητα, στο σχολείο όπου θα υποβάλει την Υπεύθυνη Δήλωση που θα παραλάβει από το σχολείο,

Μπορείτε να κατεβάστε την Υπεύθυνη Δήλωση εδώ

 

Διαδικασία Εγγραφής:

Φάση 1η:

Τα δικαιολογητικά (1.Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Πιστοποιητικό Γέννησης, και  2.Υπεύθυνη Δήλωση από το gov.gr) θα τα αποστείλετε συμπληρωμένα σε ψηφιακή μορφή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@gymdrsey.eyv.sch.gr. ή ιδιοχείρως στο σχολείο σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

  • Από Πέμπτη 20-06-2024 έως Παρασκευή 21-06-2024 και
  • Από Τρίτη 25-06-2024 έως Παρασκευή 28-06-2024, καθημερινά από 08:30 έως 13:00
  • Τον Ιούλιο Αύγουστο κάθε Πέμπτη από 08:30 έως 13:00 (εκτός την 15-8-2024 που μετατίθεται για την  Παρασκευή 16-8-2024)

Φάση 2η:

Προσκομίζετε την φωτογραφία και το συμπληρωμένο-σφραγισμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ. ) με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη (το Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να το αποστείλετε ηλεκτρονικά).

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλό ξεκίνημα τον Σεπτέμβρη!

Το Εφημεριδάκι μας….

Το δικό τους στίγμα δίνουν μαθητές του σχολείου μας με τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας, στην οποία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους οπτική κάποιες από τις δράσεις του σχολείου και να εκφέρουν τις απόψεις τους σε θέματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας προσωπικό και αυθεντικό λόγο. Μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, η οποία «ανοίγει» το σχολείο στην κοινωνία, ενισχύει την ομαδική εργασία και δημιουργεί κίνητρα στους μαθητές μας ώστε να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη. Αποχαιρετούμε, λοιπόν, τη σχολική χρονιά που πέρασε και ευχόμαστε αυτή η απόπειρα να συνεχιστεί και να γίνει πιο συστηματική στο μέλλον!

Η συντακτική ομάδα:

Οι μαθήτριες:      Δήμητρα-Μαρία Ζουμή, Κατερίνα Λασπά, Ουρανία Σελούλη

Οι καθηγήτριες:  Χρυσάνθη Τσιμπίδου, Παναγιώτα Παπανίκου



Λήψη αρχείου

Διάχυση Αποτελεσμάτων της Κινητικότητας του Γυμνασίου Δροσιάς στη Γερμανία

logo erasmus 1Τη Δευτέρα, 13/05/2024, στο ΓΕΛ Δροσιάς, πραγματοποιήθηκε  διάχυση μαθησιακών αποτελεσμάτων της 1ης κινητικότητας του Γυμνασίου Δροσιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Ένα σχολείο για όλους, προετοιμάζοντας ενεργούς πολίτες” και κωδικό σχεδίου 2023-1-ΕL01-ΚΑ122-SCH-000149184 που υλοποιήθηκε από 10/12/2023 έως 17/12/2023. Η δράση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Γερμανία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε διάφορα εργαστήρια και πολιτιστικές δραστηριότητες στο γερμανικό σχολείο. Είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα όπως η σύγχρονη δημοκρατική ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες με τους Γερμανούς συμμαθητές τους.

Η κινητικότητα στη Γερμανία αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των διεθνών δεσμών και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας στην εκπαίδευση. Κλείνοντας, ευχηθήκαμε να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις, καθώς ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας, συνεργασίας και ανάπτυξης, αποκτώντας το σχολείο μας ευρωπαϊκή προοπτική.

IMG b8bed3990dfef67af8da799ead027e4c V

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σαν σήμερα

7/8/1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση