Αρχική » 2023 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2023

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Ανακοίνωση για Κοινωνική Λειτουργό

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 21-12-2023 και κάθε Πέμπτη θα εργάζεται στο σχολείο μας η Κοινωνική λειτουργός Γιασανακοπούλου Μαρία, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026» του Υπουργείου Παιδείας.

Προκειμένου η Κοινωνική Λειτουργός μας  να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για τον λόγο αυτό, θα ζητηθεί από τον γονέα του/της  μαθητή/τριας να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται τη συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό.

Οι γονείς που επιθυμούν ραντεβού, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του σχολείου (22213-50639 & 22210-98570), κάθε Πέμπτη από τις 08.30 έως τις 12:30 ή να στέλνουν email στο miafwtiadou@yahoo.gr τις εργάσιμες ώρες, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το σχολείο στο οποίο φοιτά και η κ. Γιασανακοπούλου θα επικοινωνεί μαζί τους.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο του σχολείου και το περιεχόμενο της επικοινωνίας σας με την Κοινωνική Λειτουργό, υπάγεται αυστηρά στον κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με την τήρηση του απορρήτου. Αυτό σημαίνει πως κανένας άλλος εκτός από την Κοινωνική Λειτουργό δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Μοναδική εξαίρεση λύσης του απορρήτου αποτελεί η υποψία πραγματικής πρόκλησης βλάβης στον εαυτό ή σε κάποιον άλλο· στην περίπτωση αυτή ενημερώνεται ο κατάλληλος φορέας προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια του ατόμου.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Το Γυμνάσιο Δροσιάς στο Erlangen της Γερμανίας.

EU flag Erasmus vect POS 1
Η 1η κινητικότητα των μαθητών μας στο πλαίσιο του Erasmus+ , με τίτλο ” A school for all, preparing active citizens”, είναι γεγονός! Η ομάδα μας, που απαρτίζεται από 10 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς φιλοξενείται ήδη στο Μουσικό σχολείο Cristian- Ernst- Highschool, συμμετέχει σε βιωματικά εργαστήρια για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιηγείται στα αξιοθέατα των πόλεων που επισκέπτεται.

Αθλητισμός και ΑΜΕΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία στις 3/12/23 η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας υλοποίησε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ όπως οι ίσες ευκαιρίες, η ενσυναίσθηση, η συμπερίληψη, η κοινωνικοποιητική σημασία του αθλητισμού για τα ΑΜΕΑ, οι δυσκολίες στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ κ.α. Οι δράσεις που έλαβαν χώρα ήταν οι εξής:

  • Αφόρμηση για προβληματισμό με παρουσιάσεις εργασιών και επίδειξη βίντεο σχετικά με τον αθλητισμό στα ΑΜΕΑ

  • Γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι συμμετέχοντες αθλητές

  • Βιωματική δράση όπου οι μαθητές/τριες βίωναν τον περιορισμό της κίνησης παίζοντας καλαθοσφαίριση με καρέκλες γραφείου. Στη συγκεκριμένη δράση δόθηκε έμφαση στην έννοια της συμπερίληψης και του σεβασμού του αδυνάτου καθώς οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν δύο επιπέδων (μαθητής σε καρέκλα γραφείου μαζί με 2 συμμαθητές όρθιους) όπου οι μαθητές/τριες χωρίς περιορισμό λειτουργούσαν με στόχο την ανάδειξη του μαθητή/τριας με περιορισμό στην κίνηση. Απώτερος σκοπός της ομάδας ήταν να σουτάρει ο μαθητής/τρια με περιορισμό.

  • Συνεργατικό παιγνίδι ανίχνευσης αντικειμένου από μαθητή/τρια με κλεισμένα μάτια το οποίο καθοδηγείται από τη φωνή του συμμαθητή/τριάς του.

  • Βόλει καθήμενων με τροποποιημένους κανόνες.

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση