Αρχείο ημέρας 30 Ιουνίου 2022

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Υλοποίηση έργων e-twinning

etwinning logo 4AΜετά από αρκετά χρόνια υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο μας δύο έργα etwinning. Στο πρώτο από αυτά με θέμα «Χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ιστορίες» το Γυμνάσιο Δροσιάς συνεργάστηκε με το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Οι μαθητές των δύο σχολείων μελέτησαν ελληνικές και αγγλικές ιστορίες, συνέταξαν σχετικά κείμενα και εκφράστηκαν μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες. Στο δεύτερο έργο με θέμα «Ο τόπος μου: ιστορία και πολιτισμός», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου, οι μαθητές αναζήτησαν ιστορικές πηγές για σημαντικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, τις επεξεργάστηκαν και διαμόρφωσαν ένα τουριστικό φυλλάδιο. Στόχος του σχολείου μας είναι κατά το επόμενο σχολικό έτος να επιτύχουμε την υλοποίηση έργου etwinning σε συνεργασία με σχολείο του εξωτερικού.

etwinning 4Γetwinning 4Β

Συμμετοχή του Γυμνασίου Δροσιάς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Assess for Learning”

Φέτος το σχολείο μας επιλέχθηκε, μαζί με 400 περίπου άλλα σχολεία της Ευρώπης, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Assess for Learning”. Το πρόγραμμα, που κατά το σχολικό έτος 2021-22 εφαρμόστηκε πιλοτικά, είχε ως σκοπό την αξιοποίηση ψηφιακού υλικού για την αξιολόγηση των μαθητών στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση αυτή μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.assessforlearning.eu/

access for learning logo 3A

Συμμετοχή του Γυμνασίου Δροσιάς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης» του Ιδρύματος Λαμπράκη

Κατά το σχολικό έτος 2021-22, το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη «Ενεργώ ως πολίτης». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σκοπό τη διαμόρφωση των μαθητών ως ενεργών πολιτών, υλοποιήθηκε με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου Δροσιάς, με τη συνεργασία του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ευβοίας κ. Νεκταρίου Καντανολέοντος και με την συνεχή υποστήριξη μελών του Ιδρύματος Λαμπράκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Όπως επιβεβαιώνεται και μέσα από τα κείμενα και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών, αυτοί/-ές αποκόμισαν ποικίλα οφέλη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην κοινωνικοποίησή τους ως σταθερά συνεχιζόμενης διαδικασίας και της ένταξής τους ως υπεύθυνων πολιτών στην κοινωνία.

ως πολίτης 2Αως πολίτης 2Β

Συμμετοχή του Γυμνασίου Δροσιάς στο πρόγραμμα “Schools for all”

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στο έργο “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”, ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη στα μέλη των σχολικών κοινοτήτων για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC), ενώ το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο έργο αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο Γυμνάσιο Δροσιάς λειτουργεί τάξη υποδοχής προσφύγων από τη δομή της Ριτσώνας. Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως: παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, δημιουργία τοιχογραφιών με φράσεις γραμμένες στη γλώσσα τους, τηλεδιάσκεψη με μαθήτριες του σχολείου μας που τώρα ζουν στο εξωτερικό κ.ά. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας σε θέματα ομαλής ένταξης των προσφύγων στα τμήματα μαθητών του σχολείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://schoolsforall.org/

Λειτουργία σχολείου κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο & Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη  09:00 – 13:00.

Καλό Καλοκαίρι!

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών

Εγγραφές μαθητών / μαθητριών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων στην Α’ Τάξη του Γυμνασίου Δροσιάς

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Για την εγγραφή των μαθητών / μαθητριών της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων στην Α’ Τάξη του Γυμνασίου Δροσιάς απαιτείται η συμπλήρωση των παρακάτω δικαιολογητικών:
α) Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/1986 (pdfdocx) του γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας, και
β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) από γιατρό.

Τα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν:
α) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σχολείου (gymdrsey@sch.gr), είτε
β) εκτυπωμένα στο σχολείο,  καθημερινά από Δευτέρα 20/06/2022  έως και Τετάρτη 29/06/2022 09:00-12:00, καθώς και κάθε Πέμπτη 9:00-12:00 κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το σχολείο, στο τηλέφωνο 22210-98570.

Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/1986 σε επεξεργάσιμη μορφή (.docx)

 

Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/1986 σε μορφή .pdf



Λήψη αρχείου

 

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή / Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.)



Λήψη αρχείου

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σαν σήμερα

7/8/1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση