Ιαν 29 2016

Επιμορφωτικό σεμινάριο App Inventor: Προγραμματισμός για Κινητές Συσκευές

Από 08/02/2016 έως 20/03/2016 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο 24 διδακτικών ωρών, διάρκειας έξι (6) εβδομάδων, για σαράντα οκτώ (48) εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (κλάδων ΠΕ19, ΠΕ20, ΤΕ01.13) το οποίο οργανώνεται από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκη σε συνεργασία με τη Δρ. Γεωργία Σπάλα, Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής (Μεσσηνίας – Λακωνίας), το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χίου και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτ/νίας με θέμα:

Διδασκαλία Προγραμματισμού για Κινητές Συσκευές με App Inventor
στο πλαίσιο του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής Α΄ Λυκείου

                Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  απογευματινές ώρες, με μεθοδολογία μικτής επιμόρφωσης και θα περιλαμβάνει τρεις (3) Σύγχρονες Ομαδικές Συμβουλευτικές (Τηλε) Συναντήσεις [η πρώτη (1η) δια ζώσης* (προαιρετική) και δύο (2) εξ αποστάσεως συνεδρίες δύο (2) διδακτικών ωρών].

Στους επιλεγέντες επιμορφούμενους (και από εδώ: users.sch.gr/sympl-ait ) θα σταλεί προσωπικό e-mail στο οποίο θα περιλαμβάνονται:

α) στοιχεία λογαριασμού και οδηγίες πρόσβασης στο σύστημα τηλεκπαίδευσης

β) οδηγίες για την προετοιμασία τους

γ) που θα δηλώσουν εάν και σε ποια από τις δια ζώσης συναντήσεις προτίθενται να συμμετέχουν ώστε να δούμε σε ποιες πόλεις θα γίνουν αντίστοιχα τμήματα.

Η πρώτη (δια ζώσης) συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα 17:00-19:30 την Τετάρτη 10/02/2016 (ή Τρίτη 09/02/2016 ή Πέμπτη 11/02/2016) στις εξής πόλεις:

  • Καλαμάτα, (4ο ΓΕΛ Καλαμάτας)
  • Αγρίνιο/Μεσολόγγι/Ναύπακτος, (1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου/ Αίθουσα Γρ. Σχολ Συμβούλων Δ.Ε./ ΕΠΑΛ Ναυπάκτου)
  • Πειραιάς, (Ζάνειο ΓΕΛ Πειραιά)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το App Inventor, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του ως προς την ένταξή του στη μαθησιακή διαδικασία για τη διδασκαλία βασικών εννοιών προγραμματισμού με τη σχεδίαση σεναρίων για δημιουργία μικροεφαρμογών στο πλαίσιο των μαθημάτων “Εφαρμογές Πληροφορικής” της Α΄ ΓΕΛ /Α΄ ΕΠΑΛ αλλά και «Ειδικά Θέματα Προγραμματισμού» της Γ΄ ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

  • Εξοικείωση με το περιβάλλον – Δημιουργία και έλεγχος των πρώτων εφαρμογών.
  • Εξάσκηση με έτοιμες δραστηριότητες. Εφαρμογή τους στην τάξη και καταγραφή αποτελεσμάτων.
  • Παρουσίαση επιπλέον δραστηριοτήτων που αξιοποιούν πιο προχωρημένα χαρακτηριστικά του App Inventor.
  • Προετοιμασία – Σχεδιασμός διδακτικών σεναρίων.
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικού σεναρίου στην τάξη.
  • Παρουσιάσεις των σεναρίων συζήτηση / αναστοχασμός εφαρμογής τους στην τάξη.

Η υποστήριξη του σεμιναρίου θα γίνει με το ολοκληρωμένο σύστημα μάθησης Moodle – LAMS του ΚΕΠΛΗΝΤ Αιτωλοακαρνανίας και οι σύγχρονες συνεδρίες με το λογισμικό Centra σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Όλες οι σύγχρονες και οι δια ζώσης συναντήσεις θα είναι εκτός ωρών διδασκαλίας.

Επιμορφωτές θα είναι οι συνάδελφοι:

α) κ. Βασιλάκης Βασίλης, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, Τεχν Υπ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χίου

β) κ. Νοχός Μιχάλης, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

γ) Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19, Αιτ/νίας

δ) κ. Παπαδόπουλος Κων/νος, ΠΕ19, ΓΕΛ Έλους

ε) Δρ. Σπάλα Γεωργία, Σχολικής Σύμβουλος ΠΕ19, Μεσσηνίας-Λακωνίας

στ) κ. Τίτης Α., Εκπαίδευτικός ΠΕ20 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

ζ) MSc Χατζηνικολάκης Γεώργιος Εκπαιδευτικός ΠΕ19, Υπ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χίου

Τεχνική υποστήριξη: Δ. Σοφός, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτ/νίας

Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής οι οποίοι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι τις 25/01/2016. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχουν ακόμα τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (από Αιτ/νία, Μεσσηνία και Λακωνία). Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως Τρίτη 02/02/2016 (και από εδώ: users.sch.gr/sympl-ait) Η επιλογή θα γίνει κατά προτεραιότητα από σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας οι οποίοι υπηρετούν σε ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, με βάση τη σειρά.

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Ιαν 29 2016

Η Μέθοδος project ως εργαλείο διεξαγωγής των μαθημάτων “Βιωματικές Δράσεις” και “Ερευνητικές Εργασίες” στο Γυμνάσιο και το Λύκειο

Την Τετάρτη 17/02/2016 στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου και ώρα 12:00-15:00 θα

πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάρίοβιωματικά εργαστήρια με θέμα:

Η Μέθοδος project ως εργαλείο διεξαγωγής των μαθημάτων “Βιωματικές Δράσεις” και “Ερευνητικές Εργασίες” στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Ερευνητικές Εργασίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και Βιωματικές Δράσεις του Γυμνασίου στα Γυμνάσια και Λύκεια παιδαγωγικής ευθύνης των Σχολικών Συμβούλων Σ. Παπαδάκη, Ο. Τσώλου και Κ. Νάκου.

 

1ο εργαστήριο: Φάσεις μεθόδου project

Φάσεις βιωματικών εργασιών

Φάσεις ερευνητικών εργασιών

Ομοιότητες και διαφορές

2ο εργαστήριο:  Κατανομή και οργάνωση ομάδων

Ημερολόγιο ατομικό – ομαδικό

Αυτοαξιολόγηση ατομική – ομαδική

Επιμορφωτές θα είναι οι κ.κ.:

  • Νάκος Κων/νος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03
  • Παπαδάκης Σπύρος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19
  • Παπαϊωάννου Ιωάννα – Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Αχαΐας- Επιμορφώτρια των Ερευνητικών Εργασιών & των Βιωματικών Δράσεων του ΟΕΠΕΚ
  • Τσώλου Ολυμπία, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ06
  • Φραγκάκης Σταύρος – Υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ Αχαΐας – Επιμορφωτής των Ερευνητικών Εργασιών & των Βιωματικών Δράσεων του ΟΕΠΕΚ

Το σεμινάριο καλούνται να παρακολουθήσουν, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησής τους (και από εδώ: users.sch.gr/sympl-ait) έως Τετάρτη 10/02/2016, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι το επιθυμούν και διδάσκουν το σχολικό έτος 2015-16 τα μαθήματα Ερευνητικές Εργασίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και Βιωματικές Δράσεις του Γυμνασίου των Γυμνασίων και Λυκείων παιδαγωγικής ευθύνης των Σχολικών Συμβούλων Σ. Παπαδάκη, Ο. Τσώλου και Κ. Νάκου.

Εφόσον έχουν ολοκληρώσει τα διδακτικά τους καθήκοντα και το επιθυμούν θα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και ΓΕΛ Παναιτωλίου οι οποίοι δεν διδάσκουν το σχολικό έτος 2015-16 τα μαθήματα Ερευνητικές Εργασίες ΓΕΛ καθώς και Βιωματικές Δράσεις

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Ιαν 29 2016

Δειγματική Διδασκαλία στις 17-02-16 για τους καθηγητές Πληροφορικής οι οποίοι διδάσκουν σε ΓΕΛ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου το Σχ. Έτος 2015-2016

Σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση δειγματικής διδασκαλίας για τους Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής οι οποίοι διδάσκουν σε ΓΕΛ της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Τετάρτη 17/02/2016 στο ΓΕΛ Παναιτωλίου θα πραγματοποηθεί δειγματική διδασκαλία για τους Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής οι οποίοι διδάσκουν σε ΓΕΛ της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: την τρίτη (3η) διδακτική ώρα (09:55 π.μ.) (ώρα προσέλευσης 09:45 – 09:50), ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 κ. Κατσίφας Γεώργιος, θα πραγματοποιήσει υπό την επίβλεψή μας, Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)» της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου, στη θεματική ενότητα: «Δομές Δεδομένων – Στοίβα και Ουρά (θεωρία και ασκήσεις)». Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη διδακτική του προγραμματισμού με αξιοποίηση μαθησιακών αντικειμένων.

Τη δειγματική διδασκαλία καλούνται να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (ΠΕ19, ΠΕ20) οι οποίοι διδάσκουν Πληροφορική στα ΓΕΛ της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο & 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, ΓΕΛ Παναιτωλίου, ΓΕΛ Παραβόλας, ΓΕΛ Θέρμου, ΓΕΛ Γαβαλούς ΓΕΛ Ματαράγκας, ΛΤ Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου, ΓΕΛ Αιτωλικού και ΓΕΛ ¨Παναγία Προυσιώτισσα¨).

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Ιαν 19 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγρίνιο, 18 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μετά την τριετή επιτυχή διοργάνωσή του και στην Αιτ/νία [http://6digifestait.blogspot.gr και www.digifest.info] αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Για αυτό άλλωστε διοργανώνεται πλέον παράλληλα με το Αγρίνιο, τα δύο (2) τελευταία χρόνια τόσο στην Πάτρα όσο και από πέρυσι και στον Πύργο.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, με κοινή ημέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα τηλεδιάσκεψης 11:00 όλων των πόλεων.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη και η επικοινωνία του Φεστιβάλ με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές και καθηγητές) αλλά και την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η κοινότητα του Φεστιβάλ στο facebook: https://www.facebook.com/digifest.info/ καθώς και ο λογαριασμός @6digifestait στο twitter όπου ανακοινώνονται τα νέα της τοπικής διοργάνωσης.

 

afisa

Αφίσα 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής της αφίσας του φεστιβάλ από τις 16 πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο θεσμό. Η επιλεγείσα αφίσα έχει αναρτηθεί στο blog του φεστιβάλ [http://6digifestait.blogspot.gr] από όπου μπορείτε να την τυπώσετε και να την αναρτήσετε στο σχολείο σας μέχρι να μας αποσταλούν οι κανονικές. Στο ίδιο blog έχει αναρτηθεί και ένα spot για το φεστιβάλ [http://6digifestait.blogspot.gr/p/blog-page_10.html]. Μπορείτε να προβάλλετε το video αυτό στους μαθητές και τους συναδέλφους σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε »

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Απρ 06 2015

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

 

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 27 2013

Επιμορφωτικό Σεμινάριο UBUNTU-LTSP για υπ. ΣΕΠΕΗΥ – Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής – Δ/ντές Σχολικών Μονάδων

Τη Τετάρτη 04-12-2013, 15:00-19:00 στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό εργαστηριακό βιωματικό σεμινάριο πέντε (5) διδακτικών ωρών με θέμα:

 «Οργάνωση, διαχείριση συντήρηση και παιδαγωγική αξιοποίηση Σχολικού Εργαστηρίου  Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ) με ταυτόχρονη λειτουργία Λειτουργικών Συστημάτων Windows και Ubuntu.

 με επιμορφωτές τους κ. Σ. Παπαδάκη Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 και ομάδα επιμορφωτών του Ι.Τ.Υ.Ε-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με συντονιστή τον κ. Ι. Σιάχο.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

Ενότητα 1:

  • Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού
  • Περιβάλλον Gnome και βασικές εφαρμογές Gimp. Libreoffice κλπ)
  • Κοινόχρηστοι φάκελοι
  • Εκτέλεση εφαρμογών Windows που δίνονται μέσω Remote Desktop Services από ιδεατό εξυπηρετητή στον Linux εξυπηρετητή
  • Αξιοποίηση μαθημάτων σε Moodle & LAMS

 Ενότητα 2: 

  • Η Τεχνική Στήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων (Σκοπός και Στόχοι, Σχήμα υποστήριξης,
  • Βασικά Πληροφοριακά Συστήματα –helpdesk.sch.gr, ts.sch.gr-,
  • Τεκμηρίωση της υποστήριξης-Βιβλιοθήκη, wiki, online λογισμικό).

 Ενότητα 3:

  • Ανοιχτό Λογισμικό (ΕΛ/ΛΑΚ,
  • ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση
  • Αρχιτεκτονική και πλεονεκτήματα  της λύσης Linux (αξιοποίηση παλαιωμένου εξοπλισμού, κεντρική διαχείριση Μειονεκτήματα και απαιτήσεις
  • Θέματα διδακτικής αξιοποίησης.

Ενότητα 4:

  • Linux/LTSP: Οδηγίες εγκατάστασης,
  • Ειδικά θέματα όπως το περιβάλλον MS-Windows μέσα από Windows Terminal Services σε virtual machine στον Linux Server, κ.ά.
  • Διαχείριση τάξης και διαχείριση του περιβάλλοντος ως διδάσκοντες εκπαιδευτικοί και ως διαχειριστές – ΣΕΠΕΗΥ.

Εκπαιδευτικό υλικό – εγχειρίδια χρήσης: http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP

Στο σεμινάριο υπάρχουν περιορισμένες θέσεις – έως σαράντα (40) εκπαιδευτικοί – και για αυτό προτεραιότητα θα έχουν οι υπεύθυνοι εργαστηρίων ΣΕΠΕΗΥ. Μετά οι υπόλοιποι καθηγητές Πληροφορικής που υπηρετούν στην Π/θμια ΄& Δ/θμια Εκπαίδευση με αυστηρή χρονική σειρά προτεραιότητας της αίτησης τους. Το σεμινάριο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που υπηρετούν σε Διοικητικές μονάδες, υποστηρικτικές δομές αλλά και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων που το επιθυμούν. Αν υπάρχουν κενές θέσεις θα γίνουν δεκτοί και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να γίνει αυστηρά μόνο ηλεκτρονικά από εδώ στην οποία θα συμπληρώσετε:ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΕ, E-mail, Συμμετοχή σε προηγούμενα σεμινάριο και αν είστε ή όχι Υπεύθυνος/η ΣΕΠΕΗΥ ή Δ/ντής Σχολικής μονάδας.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου με αίτηση ορίζεται η Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 13:00.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Σχολικού Συμβούλου  http://users.sch.gr/sympl-ait/  έως τη Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 18:00

Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί σχετική βεβαίωση από το Σχολικό Σύμβουλο.

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 27 2013

Δειγματική διδασκαλία – Παιδαγωγική συνάντηση Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20-ΤΕ01.13 ΕΠΑΛ Αιτ/νίας

Τη Τρίτη 03-12-2013, 10:00-14:15 στο ΕΠΑΛ Μακρυνείας (Παπαδάτες Αιτ/νιας) θα πραγματοποιηθούν

α) Δειγματική Διδασκαλία, (β) Παιδαγωγική Συνάντηση, του Σχολικού Συμβούλου κλάδου ΠΕ19  κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, οι οποίες απευθύνονται στους/τις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20-ΤΕ01.13 οι οποίοι υπηρετούν στα ΕΠΑΛ της Δ/νσης Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η δειγματική διδασκαλία θα γίνει από την κ. Πελέκη Ελένη εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ19 στην ενότητα «Συναρτήσεις-Αλφαριθμητικές Συναρτήσεις» του μαθήματος Στοιχεία Προγραμματισμού σε Γραφικό Περιβάλλον (Visual Programming)  της Γ τάξης ΕΠΑΛ τομέα Πληροφορικής 10:00-10:45 (3η Διδακτική ώρα). Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο για τη διδασκαλία των μαθημάτων προγραμματισμού στα ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια 12:00-14:15 θα ακολουθήσει ενημέρωση και θα δοθούν κατευθύνσεις για τη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής στα ΕΠΑΛ από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής.

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 26 2013

Επιστημονική Διημερίδα

Τα εκπαιδευτήρια “Παναγιά Προυσιώτισσα” σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Αιτ/νίας κ. Κων/νο Νάκο σας προσκαλούν στην επιστημονική διημερίδα με ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Λάμπρου Μιχαήλ.

“Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια”

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:30 π.μ. Εκπαιδευτήρια “Παναγιά Προυσιώτισσα”.

“Πως θα κάνουμε τα μαθηματικά ελκυστικά”

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, ώρα 7:00 μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας(Π. Σούλου 11, Αγρίνιο, πλησίον ΟΤΕ)

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 19 2013

“Πληροφορική: Ώρα του Κώδικα”

http://cseduweek.wordpress.com/

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής σας προτείνουν τη συμμετοχή σας στην “Πληροφορική: Ωρα Κώδικα”   μια εκπαιδευτική εβδομάδα για την Επιστήμη Η/Υ  & Πληροφορικής που διοργανώνουμε στην Ελλάδα και τη δράση  «Ώρα Κώδικα» διεθνώς.

Αυτή την χρονιά το Code.org υλοποιεί την «Ώρα Κώδικα» στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Εκπαιδευτική εβδομάδα για την επιστήμη των Η/Υ & Πληροφορικής. H δράση αυτή αποσκοπεί στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής με το σύνθημα «όλοι μπορούν» και να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Στις μέρες μας, είμαστε «περικυκλωμένοι» από την τεχνολογία. Σήμερα όλο και περισσότεροι μαθητές έχουν τα δικά τους έξυπνα τηλέφωνα και tablets αλλά παρόλα αυτά πολύ λίγοι γνωρίζουν πως πραγματικά λειτουργούν αυτές οι συσκευές. Οι απλές επιστημονικές δραστηριότητες με την χρήση υπολογιστών μπορούν να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα και τις ικανότητες  επίλυσης προβλημάτων. Με την πρόωρη απόκτηση υπολογιστικής σκέψης, οι μαθητές μπορούν να θεμελιώσουν την επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους διαδρομή.

Τι είναι η «Ώρα Κώδικα»;

Η διοργάνωση γίνεται από το Code.org (αναλυτικές πληροφορίες στο http://csedweek.org/) και απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια καθοδηγούμενη δραστηριότητα την οποία θα μπορεί να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες θα δημιουργηθούν και θα είναι διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

Υιοθετήστε την δράση στην αίθουσά σας

  • Κάθε εκπαιδευτικός Πληροφορικής: Στόχος είναι η προώθηση της γνώσης σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.
  • Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις: Όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Οι δράσεις θα αφορούν όλες τις ηλικίες ξεκινώντας από την τάξη του Νηπιαγωγείου.
  • Ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας: Τα μαθήματα βήμα προς βήμα που διατίθενται μέσω διαδικτύου διευκολύνουν τον καθηγητή στην υλοποίηση της δράσης με ελάχιστη προετοιμασία.
  • Οι υπολογιστές είναι προαιρετικοί: Οι μαθητές/τριες μπορούν να μάθουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή, σε ένα tablet, ένα έξυπνο κινητό ή και χωρίς καμία από αυτές τις συσκευές (unplugged) .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους εμπλοκής με την συγκεκριμένη δράση, τα δώρα που θα κερδίσουν όσοι ασχοληθούν, προωθητικά βίντεο, υλικό και τους φορείς που συνεργάζονται μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.csedweek.org.

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 12 2013

Δειγματική διδασκαλία – Παιδαγωγική συνάντηση εκπαιδευτικών Πλήροφορικής στις 21/11/2013

Τη Πέμπτη 21/11/2013 στο Γ/σιο Παναιτωλίου θα πραγματοποιηθεί (α) δειγματική διδασκαλία και β) παιδαγωγική συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20, του Σχολικού Συμβούλου κλάδου ΠΕ19  κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, οι οποίες απευθύνονται στους/στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20 που διδάσκουν στα Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου της Δ/νσης Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα:

(α) «Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα Εργονομία της Α΄ Γυμνασίου»

(β) «Ενημέρωση-κατευθύνσεις για τη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής στο Γυμνάσιο»

Εισηγητής της Δειγματικής Διδασκαλίας θα είναι η κα Κουβαρντά Ελένη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19.

2 απαντήσεις μέχρι τώρα

Επόμενα »