Μετατροπέας Ms OFFICE για να ανοίγετε όλα τα έγγραφα !

Στο σχολείο (αλλά και στο σπίτι) έχει τύχει πολλές φορές να μας στείλουν ένα κείμενο π.χ (WORD) και να μην μπορούμε να το ανοίξουμε γιατί έχουμε παλαιότερη έκδοση της σουίτας των προγραμμάτων Γραφείου της Microsoft (το γνωστό OFFICE εννοώ…). Τι κάνουμε λοιπόν ;

Τη λύση δίνει η ίδια η Microsoft η οποία παρέχει δωρεάν (στις νόμιμες εκδόσεις του OFFICE…) το μετατροπέα ώστε να μπορείτε να ανοίξετε, να διαβάσετε και να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε αρχείο (WORD, EXCEL, POWER POINT κλπ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την έκδοση (παλαιότερη) που έχετε στο υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ εδώ και κατεβάστε το μετατροπέα που σας λύνει τα χέρια ! 

PaintNet : Ένα δωρεάν, εύκολο και νόμιμο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας !

Το Paint.NET είναι ένα απλό στη χρήση πρόγραμμα για βασική (και όχι μόνο) επεξεργασία φωτογραφίας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν τα πάντα στις φωτογραφίες σας. Στις λειτουργίες του τα βασικά, όπως κόψιμο, αλλαγή μεγέθους, κλπ. και άλλες λειτουργίες όπως εναλλαγές χρωμάτων και εφαρμογή διαφόρων εφέ για να κάνετε τις φωτογραφίες σας ξεχωριστές. Διαθέτει υποστήριξη πολλών επιπέδων εικόνας (layers), αμέτρητα επίπεδα ιστορικού (undo history) και άλλα πολλά.  Έχετε τη δυνατότητα πανεύκολα να αλλοιώσετε χαρακτηριστικά π.χ προσώπου προκειμένου να μην εκτείθενται φωτογραφίες μαθητών σας στο δίκτυο σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, μέσω της δυναμικής κοινότητάς του, θα βρείτε αρκετά extra plugins για περισσότερα εφέ.

Για την εγκατάσταση του απαιτείται το .NET Framework 3.5 SP1, που είναι δωρεάν από τη Microsoft.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα και εδώ για να ενσωματώσετε την ελληνική γλώσσα στο πρόγραμμα. Για να περάσετε τα ελληνικά απλώς αποσυμπιέζετε, κάνετε αντιγραφή – επικόλληση στο φάκελο εγκατάστασης και ξεκινάτε εκ νέου το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.