2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

«Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.» Πλάτων

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020

Ιούν 201912

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ενημέρωση από την τριμελή επιτροπή της Διεύθυνσης ΠΕ Α. Αττικής, που συστάθηκε σύμφωνα με τη παρ. 3 του άρθρου 7 του ΠΔ79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α), όλοι οι μαθητές των οποίων οι γονείς υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στο σχολείο μας, εγγράφονται καταρχήν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας.

Επειδή στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2019 – 2020 δύο τμήματα μαθητών Α΄ τάξης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν μετακινήσεις μαθητών σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Παιανίας, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

  

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ιούν 201912
 1. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ

Θα γίνει στους μαθητές την Παρασκευή 14-6-2019, ώρα 08:15 οι οποίοι αμέσως μετά θα αποχωρήσουν. Τα δρομολόγια του λεωφορείου θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

 

 1. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Θα γίνει πριν την καλοκαιρινή εορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την Παρασκευή 14-6-2019 ώρα 20:00 έως 21:00 στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

 1. ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Παρακαλούμε μέχρι την Παρασκευή 14-6-2019 να έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσων ενδιαφέρονται για εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθειά μας για την  επίτευξη των στόχων, την πρόοδο των μαθητών και την αναβάθμιση του σχολείου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την αρωγή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που πάντα στήριζε τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο!

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-5-2019

Μαΐ 20198

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14-5-2019 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό, όπως και όλα τα σχολεία της περιοχής, λόγω συμμετοχής των Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου».

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Μαΐ 20195

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ. Παιανίας – Λουίζας (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Ειρήνης (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Πεδουλά Κύπρου (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο)  – Αγίας Τριάδας (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο)  – Διαδ. Κων/νου (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο, στο τμήμα από Λυκούργου έως Ειρήνης) – Δημ. Αγγελή (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Σπ. Αγγελή (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο)  – Βασ. Σοφίας (αριστερά προς Λαυρίου)  – Αττικής (προς Κορωπί δεξιά ανήκει στο 2ο και αριστερά στο 1ο) –– Καραολή & Δημητρίου (προς Λαυρίου ανήκει αριστερά στο 1ο και δεξιά στο 3ο) – Λαυρίου (προς Κορωπί αριστερά ανήκει στο 1ο και δεξιά στο 3ο) – Ερμού – Όρια Δ.Δ. Παιανίας – ΟΙΚΙΣΜΟΣ «ΑΡΓΙΘΕΑ» – Παλαιοπαναγιάς (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Λαυρίου – Λυκούργου – Διαδ. Κων/νου – Πολυτέκνων (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Έλλης – Μαβίλη (ανήκει εκατέρωθεν στο 4ο) – Υακίνθου (ανήκει εκατέρωθεν στο 4ο) – Γιασεμιών (ανήκει εκατέρωθεν στο 4ο) –  Όρια Δ.Δ. Παιανίας.

 

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Περιφερειακή Υμηττού – Όρια Δ.Δ Παιανίας – Ραφαήλ – Αγίου Νικολάου (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Αναπαύσεως (ανήκει εκατέρωθεν στο 3ο)  – Καραολή Δημητρίου (αριστερά προς Λαυρίου ανήκει στο 2ο) – Αττικής (προς Κορωπί δεξιά ανήκει στο 2ο και αριστερά στο 1ο)  ) – Βασ. Σοφίας (δεξιά προς Λαυρίου)  – Βασ. Φρειδερίκης (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Δημ. Αγγελή (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Σπ. Αγγελή (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Διαδ. Κων/νου (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο από Ειρήνης έως Μουσείο Βορρέ)  – Αγίας Τριάδας (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Πεδουλά Κύπρου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Ανθηρού ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Ειρήνης (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Λουίζας (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Περιφερειακή Υμηττού

 

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ Παιανίας – Ραφαήλ (ανήκει εκατέρωθεν στο 3ο) – Αγίου Νικολάου (ανήκει εκατέρωθεν στο 2ο) – Αναπαύσεως  (ανήκει εκατέρωθεν στο 3ο) – Καραολή Δημητρίου (από Αναπαύσεως έως Λαυρίου δεξιά ανήκει στο 3ο) – Λαυρίου (προς Κορωπί αριστερά ανήκει στο 1ο και δεξιά στο 3ο) – Όρια Δ.Δ Παιανίας.

 

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Όρια Δ.Δ Παιανίας -– Μαβίλη (ανήκει εκατέρωθεν στο 4ο) – Πολυτέκνων (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο)  – Διαδόχου Κωνσταντίνου (προς Λαυρίου από Πολυτέκνων έως Λυκούργου αριστερά ανήκει στο 4ο) – Λυκούργου (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Λαυρίου (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Παλαιοπαναγιάς (ανήκει εκατέρωθεν στο 1ο) – Όρια Δ.Δ Παιανίας.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μαΐ 20195

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές στην Πρώτη ( Α΄ ) τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019 – 2020 πραγματοποιούνται από

6 – 5 – 2019 έως 20 – 5 – 2019

καθημερινά από: 13:25 έως 14:00

Στο Δημοτικό Σχολείο εγγράφονται οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι (6) ετών, γεννήθηκαν από 1-01-2013 έως 31 – 12 – 2013

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) για την εγγραφή των μαθητών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ Τάξη του δημοτικού σχολείου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία:

α) από την 1η έως τις 20 Μαΐου του προηγούμενου της εγγραφής σχολικού έτους οι γονείς / κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου που είναι τα εξής:

 

 1. Αίτηση εγγραφής
 2. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο
 3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας)
 4. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή Α.Δ.Υ.Μ. (δίνεται από το Διευθυντή του Σχολείου)
 5. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία.
 6. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου εν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016)).
 • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
 • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μαρ 201919

Η γιορτή στο σχολείο μας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:15Οι μαθητές θα αποχωρήσουν περίπου στις 9:40 με ευθύνη των γονέων τους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ώρα 9:40 ακριβώς,  ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου θα βρίσκονται στο προαύλιο του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής όπου θα τελεστεί η δοξολογία. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Τρισεύγενη Παπανίκου.

Οι μαθητές που θα παρελάσουν θα πρέπει να βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Βασ. Παύλου και Αγίας Τριάδος το  αργότερο στις 10:45. Θα συνοδεύονται από την εκπαιδευτικό κ. Καλλιόπη Βασσάλου.

Μετά την παρέλαση οι μαθητές θα αποχωρήσουν  από την πλατεία Δημοσθένους  με ευθύνη των γονέων τους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-3-2019

Μαρ 20197

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 13-3-2019 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω υποχρεωτικής συμμετοχής των Εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η αρμόδια Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής.

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ.

Μαρ 20197

Σας ενημερώνουμε ότι η παράδοση βαθμολογίας για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων  θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 • Δευτέρα 18/3/2019, ώρα 13:25 τα τμήματα Β1, Γ1, Γ2, Δ2, ΣΤ2.

 

 • Τρίτη 19/3/2019, ώρα 13:25 τα τμήματα Α1, Α2, Β2, Δ1, Δ3, Ε1, Ε2, ΣΤ1.

 

Τις ημέρες αυτές θα ενημερώσουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Σας γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, που αφορούν το χρόνο ενημέρωσης των γονέων βασίζονται στα οριζόμενα από το Π.Δ. 79/2017 το οποίο ρυθμίζει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δεν είναι δυνατή η παραμονή των μαθητών/τριών στον αύλειο χώρο όπως και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου για λόγους δικής τους ασφάλειας, απρόσκοπτης λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος και της απαιτούμενης ηρεμίας για την επιτυχία των συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ

Μαρ 20191

Υπενθυμίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου ότι η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών δεν θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του μήνα Μαρτίου. Θα πραγματοποιηθεί μαζί με την παράδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου, σε ημέρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

 ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Φεβ 201912

Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
 • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

« Παλιότερα άρθρα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σαν σήμερα

 1. 19/06/240 πχ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της ΓηςTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων