Δωρεάν wallpapers για το PC ή το LAPTOP σας !

Πλούσια συλλογή εικόνων για την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Η ιστοσελίδα αναγνωρίζει την ανάλυση οθόνης του κάθε χρήστη (your resolution) γεγονός που βοηθάει στην κατάλληλη – τεχνικά – επιλογή εικόνας (ανάλυση από 1280×800 Wide μέχρι 2880×1620 HD). Δείτε περισσότερα εδώ.

Μετατροπέας Ms OFFICE για να ανοίγετε όλα τα έγγραφα !

Στο σχολείο (αλλά και στο σπίτι) έχει τύχει πολλές φορές να μας στείλουν ένα κείμενο π.χ (WORD) και να μην μπορούμε να το ανοίξουμε γιατί έχουμε παλαιότερη έκδοση της σουίτας των προγραμμάτων Γραφείου της Microsoft (το γνωστό OFFICE εννοώ…). Τι κάνουμε λοιπόν ;

Τη λύση δίνει η ίδια η Microsoft η οποία παρέχει δωρεάν (στις νόμιμες εκδόσεις του OFFICE…) το μετατροπέα ώστε να μπορείτε να ανοίξετε, να διαβάσετε και να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε αρχείο (WORD, EXCEL, POWER POINT κλπ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την έκδοση (παλαιότερη) που έχετε στο υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ εδώ και κατεβάστε το μετατροπέα που σας λύνει τα χέρια ! 

PaintNet : Ένα δωρεάν, εύκολο και νόμιμο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας !

Το Paint.NET είναι ένα απλό στη χρήση πρόγραμμα για βασική (και όχι μόνο) επεξεργασία φωτογραφίας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν τα πάντα στις φωτογραφίες σας. Στις λειτουργίες του τα βασικά, όπως κόψιμο, αλλαγή μεγέθους, κλπ. και άλλες λειτουργίες όπως εναλλαγές χρωμάτων και εφαρμογή διαφόρων εφέ για να κάνετε τις φωτογραφίες σας ξεχωριστές. Διαθέτει υποστήριξη πολλών επιπέδων εικόνας (layers), αμέτρητα επίπεδα ιστορικού (undo history) και άλλα πολλά.  Έχετε τη δυνατότητα πανεύκολα να αλλοιώσετε χαρακτηριστικά π.χ προσώπου προκειμένου να μην εκτείθενται φωτογραφίες μαθητών σας στο δίκτυο σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, μέσω της δυναμικής κοινότητάς του, θα βρείτε αρκετά extra plugins για περισσότερα εφέ.

Για την εγκατάσταση του απαιτείται το .NET Framework 3.5 SP1, που είναι δωρεάν από τη Microsoft.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα και εδώ για να ενσωματώσετε την ελληνική γλώσσα στο πρόγραμμα. Για να περάσετε τα ελληνικά απλώς αποσυμπιέζετε, κάνετε αντιγραφή – επικόλληση στο φάκελο εγκατάστασης και ξεκινάτε εκ νέου το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Για όσους δώσουν εξετάσεις για το Π1 – Βασικές Δεξιότητες

Για όσους το αποφασίσουν να δώσουν εξετάσεις για το Α΄ Επίπεδο (Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ) μπορούν να βοηθηθούν από τη βάση δεδομένων ερωτήσεων κάνοντας κλικ εδώ ή να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα του συναδέλφου Ι. Σαλονικίδη για να κάνουν On Line δοκιμή των γνώσεων/δυνατοτήτων τους κάνοντας κλικ εδώ .

Καλή επιτυχία !!!

Νέα Περίοδος Πιστοποίησης Βασικών Δεξιοτήτων – Πρόγραμμα Π1

Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

 Στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2012 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α’ επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή. Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 6930750) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου (δείτε εδώ).

O Οδηγός Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/  → «Υλικό Επιμόρφωσης» → «Υλικό Πιστοποίησης (Δείγματα)» (εδώ) περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης.

Τα προγράμματα πιστοποίησης προβλέπεται να ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2012, οπότε και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων, ενώ η έναρξη της διεξαγωγής των προγραμμάτων πιστοποίησης τοποθετείται στα μέσα του ίδιου μήνα.

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην παρούσα Πύλη ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου:

Πηγή : http://b-epipedo2.cti.gr/

Κατέβασμα VIDEO από οποιαδήποτε ιστοσελίδα !

Έχει τύχει σε πολλούς να βλέπουν π.χ στο youtube ένα video αλλά να μην μπορούν να το κατεβάσουν. Βέβαια το youtube έχει το δικό του downloader αλλά μόνο για τα δικά του video. Τι γίνεται όμως με τα χιλιάδες άλλα site που έχουν υλικό που μας ενδιαφέρει να κατεβάσουμε ; Τη λύση δίνει το πρόγραμμα Real Player. Είναι νόμιμο, είναι δωρεάν (στη βασική του έκδοση), καθαρό από ιούς και αξιόπιστο. Μπορείς να το κατεβάσεις εδώ. Για οδηγίες χρήσης μπορείς να δεις και να κατεβάσεις την παρουσίαση παρακάτω.

Δείτε το στο slideshare.net

ΤΠΕ και Δημοτικό Σχολείο

Ενόψει και της προκήρυξης (δια της μετακίνησης συναδέλφων από τη Β/θμια) οργανικών θέσεων Πληροφορικής σε Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ από το Σεπτέμβρη του 2012 ανέβασα το Πρόγραμμα Σπουδών για τις ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο (για τον εκπαιδευτικό) το οποίο μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε παρακάτω

Δείτε το στο slideshare.net

Για τη διδασκαλία των ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο δείτε και κατεβάστε το Πρόγραμμα Σπουδών (για το μαθητή)

Δείτε το στο slideshare.net

Φτιάξε το δικό σου Ιστολόγιο με τη βοήθεια του WordPress

Αν είσαι εκπαιδευτικός μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου Ιστολόγιο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με τη βοήθεια του (εξελληνισμένου) WordPress. Το μόνο που απαιτείται είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού στο ΠΣΔ. Για να τον δημιουργήσεις πρέπει να γνωρίζεις ΦΕΚ Διορισμού (ή ΑΦΜ για τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους  κλπ) και Αριθμό Μητρώου του ΥΠΔΒΜΘ. Δεν απαιτείται καμμία εγκατάσταση του WordPress. Είναι ήδη στημένο και σε περιμένει να blogάρεις. Το ΠΣΔ προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1.000 ΜΒ και μεγάλη δυνατότητα εναπόθεσης υλικού (video, παρουσιάσεις κλπ) σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους (youtube, Slideshare κλπ). Στην παρουσίαση θα δεις (και μπορείς να κατεβάσεις) έναν οδηγό χρήσης για αρχάριους.

Δείτε το στο slideshare.net

Για το Ιστολόγιο ως Παιδαγωγικό – Διδακτικό Εργαλείο δες και κατέβασε την παρακάτω παρουσίαση

Δείτε το στο slideshare.net

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με νέες δυνατότητες και κόλπα με το WordPress μπορείς να δεις εδώ.

Αντίγραφα ασφαλείας με τη βοήθεια δωρεάν προγράμματος της Microsoft

Η Microsoft προσφέρει ένα, εντελώς δωρεάν, εύχρηστο και αξιόπιστο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup files) είτε έχετε γνήσια Windows είτε όχι. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τόσο 32bit όσο και 64bit εφαρμογή του γνωστού λειτουργικού. Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώΟδηγία : Για να εγκατασταθεί το πρόγραμμα θα πρέπει προηγουμένως τα Windows να έχουν ενημερώσει, (μέσα από το Windows Update)  το ΝΕΤ Framework.

Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εκπαιδευτικό Υλικό

Για να κατεβάσετε τον Α΄ Τόμο (Γενικό Μέρος) του  Βασικού Επιμορφωτικού Υλικού κάντε κλικ εδώ.  

Για να κατεβάσετε το Β΄ ΤόμοΕιδικό μέρος, Κλάδος ΠΕ 70, κάντε κλικ εδώ. 

Τέλος για να κατεβάσετε το Γ΄ Τόμο που αφορά στην Αξιοποίηση των Τεχνών στην Εκπαίδευση κάντε κλικ εδώ.