Κατέβασμα VIDEO από οποιαδήποτε ιστοσελίδα !

Έχει τύχει σε πολλούς να βλέπουν π.χ στο youtube ένα video αλλά να μην μπορούν να το κατεβάσουν. Βέβαια το youtube έχει το δικό του downloader αλλά μόνο για τα δικά του video. Τι γίνεται όμως με τα χιλιάδες άλλα site που έχουν υλικό που μας ενδιαφέρει να κατεβάσουμε ; Τη λύση δίνει το πρόγραμμα Real Player. Είναι νόμιμο, είναι δωρεάν (στη βασική του έκδοση), καθαρό από ιούς και αξιόπιστο. Μπορείς να το κατεβάσεις εδώ. Για οδηγίες χρήσης μπορείς να δεις και να κατεβάσεις την παρουσίαση παρακάτω.

Δείτε το στο slideshare.net

ΤΠΕ και Δημοτικό Σχολείο

Ενόψει και της προκήρυξης (δια της μετακίνησης συναδέλφων από τη Β/θμια) οργανικών θέσεων Πληροφορικής σε Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ από το Σεπτέμβρη του 2012 ανέβασα το Πρόγραμμα Σπουδών για τις ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο (για τον εκπαιδευτικό) το οποίο μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε παρακάτω

Δείτε το στο slideshare.net

Για τη διδασκαλία των ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο δείτε και κατεβάστε το Πρόγραμμα Σπουδών (για το μαθητή)

Δείτε το στο slideshare.net

Φτιάξε το δικό σου Ιστολόγιο με τη βοήθεια του WordPress

Αν είσαι εκπαιδευτικός μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου Ιστολόγιο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με τη βοήθεια του (εξελληνισμένου) WordPress. Το μόνο που απαιτείται είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού στο ΠΣΔ. Για να τον δημιουργήσεις πρέπει να γνωρίζεις ΦΕΚ Διορισμού (ή ΑΦΜ για τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους  κλπ) και Αριθμό Μητρώου του ΥΠΔΒΜΘ. Δεν απαιτείται καμμία εγκατάσταση του WordPress. Είναι ήδη στημένο και σε περιμένει να blogάρεις. Το ΠΣΔ προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1.000 ΜΒ και μεγάλη δυνατότητα εναπόθεσης υλικού (video, παρουσιάσεις κλπ) σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους (youtube, Slideshare κλπ). Στην παρουσίαση θα δεις (και μπορείς να κατεβάσεις) έναν οδηγό χρήσης για αρχάριους.

Δείτε το στο slideshare.net

Για το Ιστολόγιο ως Παιδαγωγικό – Διδακτικό Εργαλείο δες και κατέβασε την παρακάτω παρουσίαση

Δείτε το στο slideshare.net

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με νέες δυνατότητες και κόλπα με το WordPress μπορείς να δεις εδώ.

Αντίγραφα ασφαλείας με τη βοήθεια δωρεάν προγράμματος της Microsoft

Η Microsoft προσφέρει ένα, εντελώς δωρεάν, εύχρηστο και αξιόπιστο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup files) είτε έχετε γνήσια Windows είτε όχι. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τόσο 32bit όσο και 64bit εφαρμογή του γνωστού λειτουργικού. Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώΟδηγία : Για να εγκατασταθεί το πρόγραμμα θα πρέπει προηγουμένως τα Windows να έχουν ενημερώσει, (μέσα από το Windows Update)  το ΝΕΤ Framework.