Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου των μελών της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και της Ευρώπης, όπως και άλλων ενδιαφερομένων πλευρών, επί των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων και των πολιτικών στο πεδίο της εκπαίδευσης STE(A)M, ώστε μέσα από τις εισηγήσεις εξειδικευμένων και διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να προκληθεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τις εξελίξεις την εφαρμογή της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση STE(A)M προτείνει την αξιοποίηση της Τέχνης (Art) στην εκπαίδευση STEM – Επιστήμη (Science), Τεχνολογία (Technology), Μηχανική (Engineering) και Μαθηματικά (Mathematics) – και περιλαμβάνει μαθησιακές εμπειρίες που ενισχύουν τη διεπιστημονική προσέγγιση, τη δημιουργικότητα και τη καινοτομία μεταξύ των εκπαιδευομένων μέσα από έναν ελκυστικό τρόπο εκπαίδευσης, με εφαρμογή σε πραγματικά προβλήματα.

Τον συντονισμό του Συνεδρίου έχουν οι Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Καθηγητής ΕΑΠ και Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας. Το συνέδριο υποστηρίζεται από τα έργα “STEAMonEdu: Competence development of STE(A)M educators through online tools and communities” (https://steamonedu.eu/).

Το συνέδριο επίσης υποστηρίζεται από την ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, τη διεθνή κοινότητα εκπαιδευτικών Scientix (http://www.scientix.eu/) και τα έργα “STEAM-IT” (http://steamit.eun.org/),“CHOICE” (https://www.euchoice.eu/) & “GEMIN” (https://gem-in.eu/en/), τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/ KA3/ Forward Looking Cooperation Projects in the fields of Education and Training.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στελέχη εκπαίδευσης, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M. Στα άτομα που θα συμμετάσχουν θα δοθούν αντίστοιχες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 07/05/21 έως την Κυριακή 09/05/21 (ΠΣΚ του Θωμά).

In english – στα αγγλικά

STEAM2021Conference

In greek – στα ελληνικά

STEAM2021Conference

Δείτε το πρόγραμμα:

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά ,Συνέδρια Μάιος 2, 2021 Κατερίνα Γλέζου

Καλό Πάσχα! Happy Easter! Joyeuses Pâques!

Καλό Πάσχα! Happy Easter! Joyeuses Pâques!

Χρόνια πολλά, όμορφα, δημιουργικά, αγωνιστικά γεμάτα υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη!!!
https://scratch.mit.edu/projects/518886552/
https://scratch.mit.edu/studios/9231768/

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Μάιος 2, 2021 Κατερίνα Γλέζου

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Αθήνα, 15 – 17 Απριλίου 2021

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Αθήνα, 15 – 17 Απριλίου 2021
http://v-athina.digifest.info/
Αγαπημένες/οι μαθήτριες και μαθητές μου,
Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχή συμμετοχή σας και την άψογη παρουσίαση της εργασίας σας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!
@ Παρουσίαση εργασιών ομάδων μαθητών του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού
Την Πέμπτη 15/4/2021, οι δύο εργασίες των ομάδων μαθητών/τριών των τμημάτων της Ζώνης Ρομποτικής των Α΄ και Β΄ τάξης παρουσιάστηκαν διαδικτυακά με επιτυχία στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες μαθητών/τριών κατάφεραν να συντονιστούν από την οικία τους και να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους.
* Ρομπότ EDISON
http://v-athina.digifest.info/2021/03/edison.html
Οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Α΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, εμπλέκονται σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παίζουν, προγραμματίζουν, δημιουργούν ψηφιακές εφαρμογές και μαθαίνουν με τα ρομπότ Edison. Αξιοποιούν το διαδικτυακό προγραμματιστικό περιβάλλον Open Roberta https://lab.open-roberta.org/ για δημιουργία προγραμμάτων. Αναπτύσσουν το padlet με τίτλο «Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ EDISON» https://el.padlet.com/glezouk/edison. Παράλληλα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «Robotics – a step to the future» αξιοποιώντας την πλατφόρμα TwinSpace https://twinspace.etwinning.net/122324/home.
* Ρομπότ Thymio

http://v-athina.digifest.info/2021/03/thymio.html
Οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Β΄ τάξης, εμπλέκονται σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παίζουν, προγραμματίζουν, δημιουργούν ψηφιακές εφαρμογές, μαθαίνουν με τα ρομπότ Thymio. Αξιοποιούν το διαδικτυακό προγραμματιστικό περιβάλλον Open Roberta https://lab.open-roberta.org/ για δημιουργία προγραμμάτων και αναπτύσσουν το padlet με τίτλο «Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ Thymio» https://el.padlet.com/glezouk/programmingThymio.
@ Παρουσίαση εργασιών ομάδων μαθητών του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού
Την Παρασκευή 16/4/2021, οι τέσσερεις εργασίες των ομάδων μαθητών/τριών των τμημάτων Α1, Α2, Α4, Β1, Β2, Β3 παρουσιάστηκαν διαδικτυακά με επιτυχία στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες των ομάδων μαθητών/τριών μας των τμημάτων Α2, Α4, Β1, Β2, Β3 παρουσιάστηκαν διαδικτυακά από το Εργαστήριο Η/Υ 1, ενώ τα κορίτσια του Α1 κατάφεραν να συντονιστούν από την οικία τους και να φέρουν με επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους.
– Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού αναπτύσσουν συνεργατικά μαθητικούς ιστοτόπους:
* Μελέτη της Χάρτας
http://v-athina.digifest.info/2021/03/blog-post_77.html
– Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού αναπτύσσουν συνεργατικά padlet με τίτλο » Μαθαίνω προγραμματισμό – Για την αναβάθμιση της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας»
Πάντα μπροστά! Πάντα δυνατά! Ο ουρανός είναι το όριο!
Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου!

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Απρίλιος 20, 2021 Κατερίνα Γλέζου

eTwinning project: Robotics – a step to the future

eTwinning project: Robotics – a step to the future
– Promoting robotics and visual programming among children.
– Exchange of practices and knowledge in STEM education –
Amazing robotics and programming activities – Amazing colleagues and students from Greece, Romania and Turkey communicate, collaborate through twinspace and zoom, use a variety of ICT tools and create digital artefacts as computational thinkers.
1st Arsakeio Secondary School of Psychico

https://live.etwinning.net/profile/454527

 

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Ιανουάριος 24, 2021 Κατερίνα Γλέζου

Θερμές ευχές για το νέο έτος 2021!

Καλή χρονιά!
Θερμές ευχές για το νέο έτος 2021, να απαλύνει τον πόνο, να φέρει το χαμόγελο στα χείλη,
 να χαρίσει ειρήνη, αγάπη, υγεία, δημιουργία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη για ένα καλύτερο αύριο! Επί γης ειρήνη!
Happy new year!
Best wishes for a New Year of Peace, Love, Health, Creativity, Solidarity for a better tomorrow! Peace on earth!

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Ιανουάριος 1, 2021 Κατερίνα Γλέζου

Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένο το νέο έτος 2021 με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα! Χρόνια πολλά!

Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένο το νέο έτος 2021! Χρόνια πολλά!
Σας προσκαλώ να εκφραστείτε δημιουργικά μέσω προγραμματισμού σε HTML και να δημιουργήσετε τη δική σας χριστουγεννιάτικη κάρτα!
Ευκαιρία να εμβαθύνετε στην εκμάθηση κώδικα HTML!
Δείτε ως ενδεικτικά παραδείγματα:
https://www.khanacademy.org/computer-programming/holiday-card/5631121634754560
https://www.khanacademy.org/computer-programming/holiday-card/5638490573897728
Merry Christmas! Happy New Year!
You are invited and lets invite our students to create and share «Merry Christmas and Happy New Year» cards (in your language).
Take a look!
Examples:
https://www.khanacademy.org/computer-programming/holiday-card/5631121634754560
https://www.khanacademy.org/computer-programming/holiday-card/5638490573897728
https://codeweek.eu/view/356795/merry-christmas-with-html
ΚΩΔΙΚΟΣ CODE WEEK 4 ALL
GR-Glezou-123

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  EU Code Week ,Γενικά  Με ετικέτα:   , , Δεκέμβριος 19, 2020 Κατερίνα Γλέζου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2020

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού https://codeweek.eu/ εορτάζεται για τη φετινή χρονιά 2020 (8η κατά σειρά) στο διάστημα 10-25 Οκτωβρίου 2020.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) αποτελεί μια πρωτοβουλία βάσης που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες προγραμματισμού, ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης και άλλες τεχνολογίες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διάδοση του προγραμματισμού και του ψηφιακού γραμματισμού με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Θεωρούμε ότι ο ψηφιακός γραμματισμός όλων στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης οφείλει να περιλαμβάνει την κατανόηση του προγραμματισμού και την ανάπτυξη καίριων δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία και η δημιουργικότητα.

Η εκμάθηση της συγγραφής κώδικα μπορεί να δώσει ώθηση στους πολίτες έτσι ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο της ψηφιακής κοινωνίας μας, να κατανοήσουν καλύτερα τον τεχνολογικό κόσμο που μας περιβάλλει, να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να ανακαλύπτουν νέες ιδέες και να καινοτομούν με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επιτυχίας στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Στον ιστότοπο EU Code Week https://codeweek.eu/ και συγκεκριμένα στον χάρτη https://codeweek.eu/events μπορείτε να αναζητήσετε τις εκδηλώσεις EU Code Week 2020.

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε μια δραστηριότητα. Διάλεξε θέμα και κοινό στόχος και πρόσθεσε τη δραστηριότητά σου στον χάρτη, ή αναζήτησε εκδηλώσεις στην περιοχή σου.

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού συμμετέχουν δυναμικά και με ενθουσιασμό στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

https://codeweek.eu/view/327618/h-simasia-toy-proghrammatismou-stin-psifiaki-epokhi

https://codeweek.eu/view/291243/paizo-proghrammatizo-kai-mathaino-me-ta-rompot-edison

https://codeweek.eu/view/319936/play-investigate-program-recursed-shapes

https://codeweek.eu/view/328894/to-scratch-or-not-to-scratch

https://codeweek.eu/view/327626/paizo-proghrammatizo-kai-mathaino-me-to-lightbot

https://codeweek.eu/view/324648/from-blocks-to-code-with-trinket

https://codeweek.eu/view/333631/proghrammatizo-kai-mathaino-sto-proghrammatistiko-perivallon-pseudoglossagr

 
 • Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ EDISON
  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
 • From Blocks to Code with Trinket!
  Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
 • Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με το ρομπότ Thymio
  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
 • Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ EV3
  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
 • Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με το Lightbot
  Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
 • Η σημασία του Προγραμματισμού στην ψηφιακή εποχή
  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
 • To Scratch or to ScratchJr?
  Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
 • Play, Investigate, Program Recursed shapes
  Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας events – δραστηριότητες στη διεύθυνση https://codeweek.eu/addκαι αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο πεδίο CODE WEEK 4 ALL CODE τον κωδικό GR-Glezou-123.

Happy CodeWeek 2020!!!

Keep programming!!!

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  EU Code Week ,Γενικά  Με ετικέτα:   Οκτώβριος 10, 2020 Κατερίνα Γλέζου

Καλή σχολική χρονιά!!!

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, όραμα, έμπνευση, δημιουργία, χαρά και αισιοδοξία!

Καλή αρχή!

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Σεπτέμβριος 1, 2020 Κατερίνα Γλέζου

6o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning 3-5/7/2020 – Panhellenic eTwinning Online Conference

Panhellenic eTwinning Online Conference 3-5 July 2020.

6o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning 3-5 Ιουλίου 2020

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 Ιουλίου 2020 διαδικτυακά.
Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και εργαστήρια για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Προσοχή! Μπορείτε να δείτε το τελευταίο πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο:
http://www.etwinning.gr/…/Programma_etwinning_2020_online_f…

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, άλλαξαν οι ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων όπου συμμετέχω ως εισηγήτρια-επιμορφώτρια:

Εργαστήρια Σαββάτου 04/07/2020

14:00 – 14:45
Α3 – Αξιοποιώντας το Scratch 3.0 στο σχολείο ως σύγχρονο περιβάλλονπρογραμματισμού και διαδικτυακή κοινότητα,Scratch Day in Thessaloniki 2020 https://day.scratch.mit.edu/events/11526/ Κατερίνα Γλέζου

17:00 – 17:45
Α11 – Στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης στησχολική τάξη, Scratch Day in Thessaloniki 2020https://day.scratch.mit.edu/events/11526/ Κατερίνα Γλέζου

Το Συνέδριο ήταν να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά τελικά θα διεξαχθεί διαδικτυακά!
http://www.etwinning.gr/conf2019

Ζωντανή μετάδοση συνεδρίου
3/7/2020 http://www.etwinning.gr/conf2019live/live3-7
4/7/2020 – Αίθουσα 1 http://www.etwinning.gr/conf2019live/live4-7a
4/7/2020 – Αίθουσα 2 http://www.etwinning.gr/conf2019live/live4-7b
5/7/2020 http://www.etwinning.gr/conf2019live/live5-7Για να εγγραφείτε στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής http://www.etwinning.gr/survey/index.php/162151/lang-el .

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια στον σύνδεσμο:
http://www.etwinning.gr/conf2019workshops

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου!

#etwinconfgr

http://logogreekworld.ning.com/profiles/blogs/6o-etwinning-3-5-2020

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά Ιούλιος 2, 2020 Κατερίνα Γλέζου

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning

«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας
στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Λόγω της επιδημίας του COVID-19 ακυρώθηκε η δια ζώσης διεξαγωγή του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning, το οποίο θα λάμβανε χώρα στις 19-21 Ιουνίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 3, 4, 5 Ιουλίου 2020 διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα και η φόρμα εγγραφής θα είναι διαθέσιμα σύντομα.

 

Hashtag συνεδρίου: #etwinconfgr

Περισσότερα http://www.etwinning.gr/conf2019

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά ,Συνέδρια Ιούνιος 18, 2020 Κατερίνα Γλέζου

Προηγούμενα άρθρα


Κατηγορίες

 • Blogroll

 • Logo

 • Πηγές - Feeds