Το κουτί του θησαυρού της τέχνης!

φωτογραφία1214

«Το κουτί του θησαυρού της Τέχνης»  είναι μια παραλλαγή της παλαιότερης δραστηριότητας  «Το κουτί του θησαυρού» .

Θα  λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο. Θα παίρνει στο σπίτι το κουτί,  ένα διαφορετικό παιδί κάθε μέρα, και θα το επιστρέφει την επόμενη στο σχολείο.

Αυτή τη φορά θα βάζει μέσα μια κατασκευή που έχει φτιάξει στο σπίτι με τη βοήθεια και τη συνεργασία των γονέων, από άχρηστα υλικά.

Όταν την άλλη μέρα θα φέρει το κουτί στην τάξη, θα παρουσιάσει στην ομάδα αυτή την κατασκευή, θα μιλήσει γι αυτήν, και θα εξηγήσει πως την φτιάξανε. τι υλικά χρησιμοποιήσανε, γιατί επέλεξε να φτιάξει αυτό που έφτιαξε, πως ένοιωσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, τι δυσκολίες αντιμετώπισε κλπ.

Παράλληλα θα συμπληρώσει και το έντυπο που θα βρίσκεται στο κουτί, και σ’ αυτό το σημείο θα χρειαστεί την βοήθειά σας.

Το παιδί θα πάρει πίσω την κατασκευή του  στο τέλος της χρονιάς. Θα μείνει στο σχολείο ως  τον Ιούνιο που θα γίνει και έκθεση κατασκευών την ημέρα της γιορτής, και θα παραδώσει το κουτί στο επόμενο παιδί.

Σκοπός είναι η συνεργασία του παιδιού με τους γονείς, η φαντασία, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, και κυρίως να συνειδητοποιήσει πως μπορούμε να ζωντανέψουμε τα άχρηστα υλικά που πετάμε στα σκουπίδια, να τους δώσουμε νέα μορφή, καινούργια ζωή, μια δεύτερη ευκαιρία, και από σκουπίδια να μεταμορφωθούν σε έργο τέχνης.

Στολίστε τις κατασκευές με αγάπη και φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!!!

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το κουτί πρέπει να επιστρέφεται ακριβώς την επόμενη μέρα. Αν το παιδί που θα το φέρει, αρρωστήσει, και θα απουσιάσει ,θα πρέπει να το φέρει άδειο ο γονιός το πρωί για να το πάρει άλλο παιδί. Δεν το κρατάμε στο σπίτι πάνω από μια μέρα, γιατί τα άλλα παιδάκια το περιμένουν με λαχτάρα

Πατήστε στο “Ο θησαυρός της Τέχνης” για να δείτε το έντυπο που θα συμπληρώσουν:

Ο θησαυρός της Τέχνης