Εκπαιδευτική επίσκεψη/ Θεατρική παράσταση ” Ο μολυβένιος στρατιώτης”

Οι μαθητές μας, στα πλαίσια των δράσεων των Χριστουγέννων, μετέβησαν με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους στο θέατρο Μετροπόλ της Ρόδου, ώστε να παρακολουθήσουν την παράσταση “Ο μολυβένιος στρατιώτης” της θεατρικής ομάδας Magic Dreams, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς. Η επίσκεψη έγινε στις 16 Δεκεμβρίου του 2023.

Πριν την επίσκεψή μας στο θέατρο είχαμε την ευκαιρία να μελετήσουμε το παραμύθι στην τάξη μας και να ενσαρκώσουμε τους πρωταγωνιστές, σε ένα βιωματικό δρώμενο. Με τον τρόπο αυτό ταυτιστήκαμε με τους ήρωες και βιώσαμε τα συναισθήματά τους.  Παράλληλα, μελετήσαμε την τέχνη του θεάτρου και το πως στήνεται μία θεατρική παράσταση και αποφασίσαμε να ανεβάσουμε και εμείς τη δική μας παράσταση.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου

Με αφορμή την μεγάλη εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη των Δωδεκανήσων, επισκεφθήκαμε το Νοέμβριο το Αεροδρόμιο της Ρόδου Διαγόρας. Είχαμε τη χαρά να μας υποδεχθούν και να μας ξεναγήσουν υπάλληλοι του αεροδρομίου. Αρχικά ,ακολουθήσαμε τη διαδρομή ενός επιβάτη από το check in έως και τη διαδρομή με λεωφορείο στην πίστα του αεροδρομίου. Οι υπεύθυνοι μας δέχθηκαν τόσο στην μετεωρολογική υπηρεσία, όσο και στον πύργο ελέγχου, όπου τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των τεχνολογικών μέσων, αλλά και να μιλήσουν με ένα πιλότο μέσω του πύργου ελέγχου.IMG 20221125 101815 IMG 20221125 103515 IMG 20221125 113328 IMG 20221125 110707

Παρακολούθησαν από κοντά την απογείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σταθμό της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου. Εκεί είχαμε τη χαρά να γίνουμε για λίγο μικροί πυροσβέστες, καθώς φορέσαμε τη στολή του πυροσβέστη, ανεβήκαμε σε πυροσβεστικό όχημα και μάθαμε από τους ίδιους τους ειδικούς τη χρήση και τη χρησιμότητά του.

Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία!!!