To Maker Schools στην Έκθεση/Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά

science digfest 12 May 2022

Δύο δράσεις του έργου Makers Schools πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση/Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στα Χανιά στις 12-13 Μαΐου 2022.

Στις 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε εργαστήριο τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης που περιλάμβανε εισηγήσεις: από το Νίκο Αναστασάκη υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Χανίων και το Χάρη Κουτσουρελάκη καθηγητή πληροφορικής (τρισδιάστατη σχεδίαση), ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, την ομάδα MAKER SCHOOLS του Μουσικού Σχολείου Χανίων (τρισδιάστατη εκτύπωση) την Τζένη Κουτσαμπέση καθηγήτρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου (τρισδιάστατων αναπαραστάσεων μνημείων και ένταξή τους σε εικονικούς κόσμους). Το εργαστήριο σχεδιάστηκε από την Χαρά Ξανθάκη, υπεύθυνη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΔΔΕ Χανίων και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μιχάλη Μενιουδάκης, τομέαρχη Πληροφορικής ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου. Το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος σχεδίασε η καθηγήτρια εικαστικών Χριστίνα Κουκουράκη.

digfest 13 May 2022 MAKERS present

Στις 13 Μαΐου 2022 παρουσιάστηκε το έργο Erasmus+ Maker Schools και το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από την Χαρά Ξανθάκη. Εξηγήθηκαν οι τρόποι που τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι δράσεις του προγράμματος που έχουν προγραμματιστεί για την σχολική χρονιά  2022-2023 από την Χαρά Ξανθάκη.

Επισυνάπτουμε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, MAKERS, Σεμινάριο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.