Διαδικτυακές Παρουσιάσεις των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων

Αφισα Εκδηλωσεων Παρουσίασης 24 2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθενται να διοργανώσουν διαδικτυακές παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων) που εκπονούνται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε Σχολικές Μονάδες της Αχαΐας & των Κυκλάδων.

Στόχος της παρουσίασης των προγραμμάτων είναι η διάχυση των καλών πρακτικών κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων καθώς και η γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών της Αχαΐας και των Κυκλάδων.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Πολιτιστικών Θεμάτων έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία συμμετοχής τους από τις παρακάτω:

για τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ σχολεία

  • Τρίτη 14 Μαΐου 2024 (18:00 – 20:00)

για τα ημερήσια ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ – ΕΠΑΛ

  • Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 (9.00 έως 1.30) ή
  • Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 (9.00 έως 1.30) ή
  • Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 (9.00 έως 13.00)

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των εκδηλώσεων, παρακαλούμε τα σχολεία που υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Πολιτιστικών Θεμάτων και επιθυμούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος τους, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/vFoemWwnfFfFEx1UA έως τις 26 Απριλίου 2024.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα είναι περίπου 15΄, με την επισήμανση να γίνεται με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποστολή του υλικού της παρουσίασης (power point, video ή άλλο) έως και δυο ημέρες πριν την ημερομηνία παρουσίασης που επέλεξαν.

Προτρέπουμε τους/τις εκπαιδευτικούς οι παρουσιάσεις των μαθητών/τριών να μην περιέχουν αποκλειστικά γνωστικό περιεχόμενο, αλλά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές:

  • μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων,
  • τα παραχθέντα μαθητικά έργα,
  • οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα των μαθητών/τριών καθώς και
  • τα αποτελέσματα των δράσεών τους.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων των σχολείων που θα συμμετέχουν στη διαδικτυακή παρουσίαση των Προγραμμάτων, θα ειδοποιηθούν για τις λεπτομέρειες στα προσωπικά τους e-mails, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο περιβάλλον της πλατφόρμας webex, επίσημη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση