Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό εξ Αποστάσεως Σεμινάριο ‘‘Ψηφιακές Εφαρμογές Μικτής Πραγματικότητας (Taleblazer) στα Περιβαλλοντικά Προγράμματα”

εικόνα taleblazer 2Στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality: AR) στις δραστηριότητες των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καστοριάς, διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό Σεμινάριο την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 ώρες 18:00-20:30, με θέμα: ‘‘Ψηφιακές Εφαρμογές Μικτής Πραγματικότητας (Taleblazer) στα Περιβαλλοντικά Προγράμματα’’.

Τι είναι το TaleBlazer; Είναι μια πλατφόρμα λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Αναπτύχθηκε από το εργαστήριο του MIT Scheller Teacher Education Program (STEP), και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τις δικές τους δραστηριότητες και τα δικά τους παιχνίδια που βασίζονται στην τοποθεσία (GPS). Επιτρέπει το συνδυασμό πραγματικών τοπίων – φυσικού ή ανθρωπογενούς περιβάλλοντος – με πρόσθετες ψηφιακές πληροφορίες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς των ανωτέρω συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που υλοποιούν Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα τη φετινή σχολική χρονιά σε οποιαδήποτε θεματική ενότητα. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να εμπλέξουν τους/τις μαθητές/τριές τους σε εξερεύνηση, σε έρευνα ή σε στοχαστικό παιχνίδι ρόλων. Οι μαθητές μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια AR που έχει σχεδιάσει ο/η εκπαιδευτικός αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους .

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στην Ψηφιακή Εφαρμογή Μικτής πραγματικότητας Taleblazer, ώστε να μπορούν να χαράξουν μια διαδρομή (ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι) στο φυσικό ή ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής τους και να δημιουργήσουν παιγνιώδεις δραστηριότητες ανακάλυψης για τους/τις μαθητές/τριές τους.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

17:50 – 18:00 Υποδοχή
18:00 18:10 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
18:10 18:30 Σχεδιάζοντας ένα Περιβαλλοντικό μονοπάτι

κ. Παπαϊωάννου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας

κ. Αντωνακοπούλου Ελένη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας

18:30 – 18:40 «Το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καστοριάς και η ψηφιακή εφαρμογή Taleblazer»

κ. Γρηγορίου Μαγδαληνή, Προϊσταμένη ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καστοριάς

18:40 – 20:00 «Η Ψηφιακή Εφαρμογή Μικτής Πραγματικότητας (Taleblazer)»

κ. Ευαγγέλου Αθανάσιος, Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καστοριάς

20:00 – 20:20 ‘‘Παιδαγωγική Αναπλαισίωση’’

κ. Αντωνακοπούλου Ελένη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας

κ. Παπαϊωάννου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας

20:20 – 20:30 Συζήτηση – Αξιολόγηση & Κλείσιμο του Σεμιναρίου

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής https://forms.gle/giQh3wivGtTcjhkF6, μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 14:00) για να λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση