Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης» του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

kentra 2022Ο Δήμος Πατρέων θα λειτουργήσει και το σχολικό έτος 2022-23, για 12η χρονιά τα θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που έχει δημιουργήσει. Ειδικότερα θα λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις σχολείων καθημερινά:

  • Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας, Παπαδιαμαντοπούλου 19) https://www.facebook.com/water.house.patras
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου,  Ι. Σταυρόπουλου 36) https://www.facebook.com/biomass.office
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών) https://www.facebook.com/Panachaiko
  • Το Οικολογικό Πάρκο Έλους Αγυιάς Πατρών (σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων).

Βασικός σκοπός  αυτών κέντρων είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με:

  • θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Παναχαϊκού όρους και του Έλους Αγυιάς Πατρών
  • το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής εξοικονόμησης,
  • την αειφορική χρήση του νερού στη καθημερινή μας ζωή,
  • την ανακύκλωση υλικών.

Για τη φετινή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κέντρων, έχει εμπλουτιστεί επιπλέον με νέες δραστηριότητες, βασισμένες σε οπτικοακουστικό υλικό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας.

Ως ημερομηνία έναρξης των επισκέψεων για τα τρία Κέντρα ορίζεται η ημέρα Δευτέρα 17η Οκτωβρίου 2022 ενώ η έναρξη των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Οικολογικό Πάρκο Αγυιάς θα γίνει την Πέμπτη  1η Δεκεμβρίου 2022. Οι επισκέψεις θα γίνονται πρωινές ώρες 09:00 πμ – 14.00 μμ και σε ειδικές περιπτώσεις (Σχολεία 2ης Ευκαιρίας, Ομάδες εκπαιδευτικών κ.α.) απόγευμα ή Σάββατο και Κυριακή πρωί.

Ειδικότερη ενημέρωση για το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα νέα κάθε Κέντρου θα λάβουν ηλεκτρονικά τα σχολεία που θα τα επισκεφθούν.

Η μεταφορά των μαθητών στα Κέντρα δεν καλύπτεται από τον Δήμο Πατρέων. Η δυνατότητα εξυπηρέτησης είναι μέχρι 2 επισκέψεις ημερησίως, για κάθε χώρο.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία της υγείας των μαθητών και των επισκεπτών στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του COVID-19, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Συγκεκριμένα, η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων είναι τέτοια που να επιτρέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, ενώ σε όλους τους χώρους υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό. Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την Απόφαση και το νέο πρωτόκολλο 2022-2023, για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). «Άρθρο 2:Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τους (https://forms.gle/uJK1Ugg7hFYXRtjf7 ) έως και τις 20 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τα προγράμματα που υλοποιούνται στα παραπάνω κέντρα μπορείτε να αντλήσετε από τις ειδικές σελίδες που διαθέτει κάθε ένα ή από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Αχαΐας.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση