5η Επιμορφωτική συνάντηση- Επίσκεψη Εκπαιδευτικών στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Τα πετρώματα στην καθημερινή μας ζωή και ο ρόλος τους στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε Αχαΐας, σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕΑ) Κλειτορίας- Ακράτας & Μεσολογγίου και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Αχαΐας, ίδρυσαν Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα πετρώματα στην καθημερινή μας ζωή και ο ρόλος τους στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η πέμπτη επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του δικτύου θα γίνει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών (που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών), δια ζώσης, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρες 18:30 – 20:30)

.jpgΗ κα Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτων Μηχ. (DESA) – Εθνολόγος (DEA) – Υπεύθυνη του Μουσείου Έρευνας και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου-  θα μας ενημερώσει για τις δράσεις, που έχει προγραμματίσει το ΜΕΤ, για τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του δικτύου.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν βιωματικά στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Γεωλογία στη καθημερινή μας ζωή», που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Έρευνας και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.) και απευθύνεται σε μαθητές τόσο Γυμνασίων όσο και Λυκείων. Το πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί με τους/τις οι μαθητές/τριες τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μ.Ε.Τ.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην  αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης και θα τηρηθούν αυστηρά τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα και οι απαγορεύσεις αναφορικά με τον COVID-19.

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συμμετέχουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του δικτύου και οι εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Αχαΐας που συμμετέχουν στο δίκτυο:

a/a ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
4ο Γυμνάσιο Πάτρας Κανακίδη Μαρία
6ο Γυμνάσιο Πάτρας Νικολάου Αντώνης
9o Γυμνάσιο Πάτρας Καζάνης Νεκτάριος
16ο Γυμνάσιο Πάτρας Μακρίδου Θεοδώρα
2o Γυμνάσιο Αιγίου Σοφέτη Αναστασία
Γυμνάσιο Δάφνης Κούλης Κοσμάς
Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών Χιωτέλης Ιωάννης
1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου Ανδρέου Ηλίας
3o ΕΠΑΛ Πάτρας Σουλιώτη Σπυριδούλα
5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας Πατσιαλού Κωνσταντίνα
ΕΠΑΛ Καλαβρύτων Αθανασοπούλου Παναγιώτα

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση