Εκπαιδευτικές/διδακτικές επισκέψεις μαθητικών ομάδων για την υλοποίηση εργαστηρίων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων/ Καρναβάλι Πάτρας

maska.4Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ Αχαΐας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων/ Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνουν τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις-εργαστήρια Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού περιεχομένου για τους μαθητές/τριες (στο πλαίσιο της Καρναβαλικής περιόδου 2022).

Οι δράσεις στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ενεργού συμμετοχής των μαθητών/τριών.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων για τα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν με εκπρόσωπο στην ενημερωτική συνάντηση είναι το παρακάτω:

Ημ/νία επίσκεψης Σχολείο Υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός
Τ 2/3/22 6ο Γυμνάσιο Πάτρας Γιολδάση Βασιλική
Π 3/3/22 5ο Γυμνάσιο Πάτρας Καγιαλή Ελένη
Τ 9/3/22 14ο Γυμνάσιο Πάτρας Μιχαλίτση Διονυσία
Π 10/3/22 ΓΕΛ Παραλίας Σπανού Χριστίνα
Τ 16/3/22 8ο Γυμνάσιο Πάτρας Ντούρου Ιωάννα
Π 17/3/22 6ο Γυμνάσιο Πάτρας Ψαράκης Δημήτριος
Τ 23/3/22 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας Αργυροπούλου Βασιλική
Τ 30/3/22 20ο Γυμνάσιο Πάτρας Σκέντζου Βασιλική
Π 31/3/22 Γυμνάσιο Αγ.Βασιλείου Μεντέ Σοφία
Τ 6/4/22 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας Ρογδάκη Αγλαΐα
Π 7/4/22 4ο Γυμνάσιο Πάτρας Τσιμεράκη Αικατερίνη
Τ 13/4/22 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας Χαρίτου   Νικολίτσα
Π 14/4/22 ΓΕΛ Παραλίας Σταυρίδης Βασίλειος
Τ 4/5/22 ΕνΕΕΓΥΛ Πάτρας Καζάκου Μαρία
Π 5/5/22 Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Πατρών Μεσιακάρη Κωνσταντία
Τ 11/5/22 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας Ψήνια Ανδριάνα
Π 12/5/22 ΓΕΛ Ρίου  Αλεξανδροπούλου Αργυρούλα

 

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις για την υλοποίηση των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων ώρες 9:00 – 12:00 μ.μ.

 Σημαντικές Επισημάνσεις:

  1. Τα βασικά υλικά των εργαστηρίων κατασκευής που θα απαιτηθούν όπως χρώματα, κόλλες κ.α, θα διατεθούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, ενώ τα υλικά διακόσμησης θα φέρουν οι μαθητές/τριες (κατά προτίμηση ανακυκλώσιμων) στο πλαίσιο της λογικής της επανάχρησης και μείωσης των απορριμμάτων.
  2. Επειδή ο χώρος δεν διαθέτει κυλικείο, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους μαθητές/τριες για την προμήθεια νερών, σάντουιτς κ.λ.π.
  3. Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης και θα τηρηθούν αυστηρά τα κατά τόπους ισχύοντα μέτρα και οι απαγορεύσεις αναφορικά με τον COVID-19.
  4. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Πανταζοπούλου στο τηλ.: 2610 390915
;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση