Απολογισμός δραστηριοτήτων της Υπεύθυνης Π.Ε. (σχολικού έτους 2020-21)

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, υλοποίησε τα παρακάτω:

1.Υποστήριξε 25 προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε 18 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμμετοχή 361 μαθητών και 56 εκπαιδευτικών. Τη φετινή σχολική χρονιά υποβλήθηκαν πολύ λιγότερα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από πέρυσι (μείωση 68%). Αιτία αυτής μείωσης η πανδημία covid 19 που δεν επέτρεψε να υλοποιηθούν προγράμματα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που βασίζονται στη βιωματική μάθηση και στην επαφή με τη φύση.

2. Επιμόρφωσε Εκπαιδευτικούς σε σεμινάρια, ενημερωτικές ημερίδες και διαδικτυακές συναντήσεις: Η Υπεύθυνη οργάνωσε και υλοποίησε διαδικτυακά σεμινάρια, για τους εκπαιδευτικούς της Αχαΐας αλλά συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και  ΣΥΝΕΔΡΙΑ συνεργαζόμενη με άλλους/ες Υπεύθυνους/ες και ΚΠΕ.

3. Οργάνωσε Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Εκθέσεις – Διαγωνισμούς και Δράσεις: Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θέλοντας να συμβάλει στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής ενθάρρυνε, συμμετείχε και οργάνωσε Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Διαγωνισμούς, Εκθέσεις και Δράσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς αποσκοπώντας σε ευρύτερες ομάδες εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και πολιτών, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος.

4. Συνεργασίες με φορείς

5. Αποστολή εγγράφων – Συλλογή στοιχείων: για περαιτέρω υποστήριξη, ενημέρωση καθώς και για κριτική αποτίμηση, εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων

6. Αξιολόγηση των υλοποιημένων Προγραμμάτων

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟΛήψη αρχείου

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση