Πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS

O διαγωνισμός Bravo Schools υλοποιείται σε συνεργασία με το «Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου» (αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» η οποία αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, για την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Για 3η συνεχόμενη χρονιά το «Bravo Schools» υλοποιείται, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/183121/Δ2).

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα σχολεία της Αχαΐας να καταθέσουν τις δράσεις/δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν στο www.bravoschools.gr.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μπορούν να:

  • Καταθέσουν μια ή περισσότερες δραστηριότητες που υλοποίησαν για διάφορες θεματικές που μπορούν να συνδεθούν με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους
  • Παρουσιάσουν τα έργα των μαθητών/τριών τους που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (αφίσα με μηνύματα, ποίημα/τραγούδι, video, ζωγραφική, επιτραπέζιο παιχνίδι, κατασκευή, κ.α.).
  • Αναδείξουν τις συλλογικές δράσεις του σχολείου που σχετίζονται με γενικότερα περιβαλλοντικά θέματα

 Πως μπορείτε να συμμετέχετε;

  1. Επιλέγετε δράσεις / δραστηριότητες με τις οποίες έχετε ήδη ασχοληθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τις συνδέετε με ένα Στόχο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  2. Συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής και υποβάλετε τη συμμετοχή σας έως 31 Μαΐου https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-schools-login

 Οι καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν ως βραβείο ψηφιακό εξοπλισμό για το σχολείο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα λάβουν τη σηματοδότηση για την ένταξή τους στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων  (Ιn Action SDGs Schools Club).

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα Παπαϊωάννου Ιωάννα θα σας βοηθήσει στην σύνταξη και υποβολή της πρότασής σας. Επικοινωνήστε μαζί της (2610 465815 ή envir-edu@dide.ach.sch.gr ) για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση