Ενημερωτική Ημερίδα “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο“

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα, στο Ντύσσελντορφ, ημερίδα με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο“ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του Ε.Δ.Σ. Ντύσσελντορφ.

Οι ομιλήτριες, κα Όλγα Γαλάνη, αστυνόμος Β, από τη Διεύθυνση Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και η κα Δρ Τσαμπίκα Καράκιζα, καθηγήτρια πληροφορικής στο Ελλ. Γυμνάσιο & Λύκειο του Ντύσσελντορφ ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Πρόσβαση στο διαδίκτυο, Κίνδυνοι και μέτρα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις Διαδικτυακές αγορές, το Grooming (διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων), και το Cyberbulling (εκφοβισμός μέσω διαδικτύου).
  2. Διαδικτυακά παιχνίδια, κοινωνικά δίκτυα. Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους-Εθισμός στο διαδίκτυο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Δημοτικού Ντύσσελντορφ καθώς και του Ελληνικού Γυμνασίου Ντύσσελντορφ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *