Συνάντηση με το δήμαρχο του Schwerte κ. Αξούργο

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης Schwerte για να συναντηθούν με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Δημήτρη Αξούργο, τον πρώτο Έλληνα Δήμαρχο της Γερμανίας.

Ο κ. Αξούργος υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες πολύ εγκάρδια και συνομίλησε μαζί τους αρκετή ώρα. Τους μίλησε για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα σχέδια του. Στη συνέχεια άκουσε τις ερωτήσεις των μαθητών και απάντησε σε όλες με προθυμία.

Ο κ. Αξούργος γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει καταγωγή από τα Γιάννενα και την Κόνιτσα. Μετανάστευσε με τους γονείς του στο Ίζερλον της Γερμανίας σε ηλικία πέντε ετών. Σπούδασε Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Μπόχουμ, μαθήματα τα οποία και δίδαξε επί οκτώ χρόνια σε γυμνάσιο του Σβέρτε, έως ότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως Δήμαρχος του Schwerte.

Καλοκαιρινή γιορτή

Το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η καλοκαιρινή γιορτή και η αποφοίτηση των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 25/6 και την Τετάρτη 26/6, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, το σχολείο θα λειτουργήσει μέχρι της 11.30. Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Όσοι μαθητές αποχωρούν με συνοδεία ενηλίκου θα πρέπει να τους παραλάβει κάποιος ενήλικας.

Ημερήσια Εκδρομή

   

Καλοκαιρινή γιορτή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. δε θα λειτουργήσουν τα Σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) την Παρασκευή 24 Μαΐου και τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στην ημεδαπή, και στην αλλοδαπή, λόγω της διενέργειας  εκλογών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6  Μαΐου έως και 20 Μαΐου 2019.

Στην Α’ Τάξη του δημοτικού σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες  που γεννήθηκαν από  1-1-2013  έως  31-12-2013.

Για την εγγραφή ο γονέας πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει στους Δ/ντές των Σχολείων τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο πρέπει να εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο πριν την εγγραφή του μαθητή στο Σχολείο.
  2. Αποδεικτικό στοιχείο (Unmeldung) απ’ το οποίο να φαίνεται ο μαθητής έχει εγγραφεί στο Δήμο.
  3. Το  Διαβατήριο του  παιδιού.
  4. Προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, στο οποίο να φαίνεται, ότι έγιναν τα εμβόλια, που προβλέπονται.