Αρχεία για Εκδηλώσεις

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!

Οι μαθητές/τριες  και το διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Οι μαθητ-ές / -ριές της Γ ‘τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ γιορτάζουν την

<< παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας >> δημιουργώντας το ακόλουθο βίντεο!

Παρακολουθήστε το βίντεό  μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://we.tl/t-LP1NMSZW22

Το Νησί των Συναισθημάτων

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι μαθητές/τριες του Σχολείου θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση με τίτλο «Το Νησί των Συναισθημάτων», από τη διεθνή ομάδα Hippo.

Η παράσταση έχει ως θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη και είναι βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Αξιοποιώντας τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι, επιδιώκει την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

 

Κοπή πίτας 2020

Σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Σε κάθε τμήμα κόπηκε μια ξεχωριστή πίτα, ενώ οι τυχεροί μαθητές/μαθήτριες, που τους έτυχε το φλουρί, παρέλαβαν από το Σύλλογο Γονέων ως δώρο ένα βιβλίο.

Ευχαριστούμε θερμά τα Ζαχαροπλαστεία «Βυζάντιο» και «Μέτροπολ» για τις γλυκιές και νόστιμες προσφορές τους.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επίσκεψη του Χρυσού Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη

«Ονειρευτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε, αλλά άλλο τόσο αγωνιστείτε για το όνειρό σας»

Σήμερα Τετάρτη 27/11/2019 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν τη χαρά να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.

Ο κ. Μελισσανίδης μίλησε στους μαθητές για τις διακρίσεις του στον αθλητισμό, τις επιτυχίες κι αποτυχίες του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νίκη χωρίς ήττα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτα η πτώση, μετά η πτήση». Τους ενθάρρυνε ακόμα να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να αγωνιστούν για να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί αν κάποιος, όπως ανέφερε, από μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να γίνει Ολυμπιονίκης, τότε τα πάντα είναι δυνατά για όλους!

Στη συνέχεια άκουσε τις ερωτήσεις των μαθητών, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, μετέδωσε τη καλή του διάθεση και τη θετική του ενέργεια σε όλο το σχολείο.

 

Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο του Ντύσσελντορφ για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς.

Καλοκαιρινή γιορτή

Το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η καλοκαιρινή γιορτή και η αποφοίτηση των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης.