Αρχεία για Εκδηλώσεις

Θεατρική Παράσταση..

Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς οι Β’ και Ε’ τάξεις συνεργάστηκαν δημιουργικά και παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ενας γάτος μια φορά»!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στους εκπαιδευτικούς των τάξεων Σπύρου Βαρβάρα (Β’ τάξη), Μανησιώτη Θεόδωρο (Ε’ τάξη)  και τη μουσικό του σχολείου κ. Τσαουσάκη Ελένη.

b e taxi

b13

 

Παρουσίαση Βιβλίου..

Η Συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε στους μικρούς μαθητές με πολύ όμορφο τρόπο το βιβλίο της «Τα φλαφ της ευτυχίας».. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!

collage βιβλιο

6 Μαρτίου- Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Έρχονται τα Χριστούγεννα!!

20211124 071607

Φορέσαμε τα γιορτινά μας και περιμένουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου… Τις γιορτές των Χριστουγέννων!!!

Ευχόμαστε Υγεία , Αγάπη και Αισιοδοξία!

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας!!!

Σχολική γιορτή 28 Οκτωβρίου 2021

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε γιορτή σε κάθε τάξη του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι φωτογραφίες από τη γιορτή της Β΄ τάξης..

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20-09-2021, ο καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με αντιπροσωπεία μαθητών- μαθητριών, δασκάλων και καθηγητών. Το δημοτικό σχολείο εκπροσώπησαν οι δύο μικρότερες τάξεις του σχολείου μας. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την παρουσία του.

Στη συνέχεια ο ιερέας επισκέφτηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μας μονάδας και ευλόγησε όλους τους μαθητές, μαθήτριες και τους δασκάλους-δασκάλες.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!

Οι μαθητές/τριες  και το διδακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Οι μαθητ-ές / -ριές της Γ ‘τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ γιορτάζουν την

<< παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας >> δημιουργώντας το ακόλουθο βίντεο!

Παρακολουθήστε το βίντεό  μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://we.tl/t-LP1NMSZW22

Το Νησί των Συναισθημάτων

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι μαθητές/τριες του Σχολείου θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική παράσταση με τίτλο «Το Νησί των Συναισθημάτων», από τη διεθνή ομάδα Hippo.

Η παράσταση έχει ως θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη και είναι βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Αξιοποιώντας τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι, επιδιώκει την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

 

Κοπή πίτας 2020

Σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Σε κάθε τμήμα κόπηκε μια ξεχωριστή πίτα, ενώ οι τυχεροί μαθητές/μαθήτριες, που τους έτυχε το φλουρί, παρέλαβαν από το Σύλλογο Γονέων ως δώρο ένα βιβλίο.

Ευχαριστούμε θερμά τα Ζαχαροπλαστεία «Βυζάντιο» και «Μέτροπολ» για τις γλυκιές και νόστιμες προσφορές τους.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.