no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

«Με τα φτερά του γλάρου» … να μάθουμε να πετάμε ψηλότερα, να βλέπουμε μακρύτερα!

Συγγραφέας: | 8 Νοεμβρίου, 2012
| 18 σχόλια |

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του ΚΠΕ Νέας  Κίου…

«Με τα φτερά του γλάρου»

… να μάθουμε να πετάμε ψηλότερα, να βλέπουμε μακρύτερα!

Η αξία των Υγροτόπων

Είναι κοινός τόπος ότι οι υγρότοποι αποτελούν έναν από τους πλέον πολύτιμους πόρους του πλανήτη μας. Η οικολογική τους σημασία έχει να κάνει με τα ιδιαίτερα ενδιαιτήματα που περικλείουν, την ποικιλότητα των ειδών και την πυκνότητα των πληθυσμών που κατοικούν σε αυτούς.

Η σημασία τους για τον άνθρωπο είναι τεράστια: βιοποικιλότητα, αποθήκευση πόσιμου και αρδευτικού νερού, παραγωγή αλιευμάτων, βόσκηση κτηνοτροφικών ζώων, αναψυχή, οικοτουρισμός, παρατήρηση πουλιών (birdwatching), αθλητισμός, περιβαλλοντική, επιστημονική έρευνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πολλές χώρες έχουν υπογράψει συνθήκες προστασίας των υγροτόπων.

περισσότερα εδώ

Κορμοράνος στη Νέα Κίο … Πηγή

Μια ηλιόλουστη μέρα στη Νέα Κίο

By Petros, on October 20th, 2010 περισσότερα εδώ
Νεαρός Θαλασσοσφυριχτής

kentish-plover_nea-kios_2010-10

Ο χορός των πανέμορφων φλαμίνγκο στον υγροβιότοπο

Νέας Κίου Αργολίδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στα ΝΕΑ Online

Μαγεύουν τα βλέμματα χάρη στο σομόν χρώμα των φτερών τους και στην κομψή, ψηλόλιγνη σιλουέτα τους που φτάνει τα 127 εκατοστά. Στέκονται στο ένα τους πόδι μόνο όταν αναπαύονται κι όταν πετούν ψηλά στον ουρανό μοιάζουν με ροζ σύννεφο. Τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτερα είναι νομάδες της Μεσογείου και μπορεί να περιπλανώνται για χρόνια μέχρι να βρουν το ιδανικό μέρος να φωλιάσουν. Τα τριάντα πανέμορφα φλαμίνγκο της φωτογραφίας έκαναν την εμφάνισή τους χθες στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου Αργολίδας, ανάμεσα στο Ναύπλιο και το Αργος. Τα εντυπωσιακά αυτά πουλιά έρχονται στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο αφενός για να ξεκουραστούν από το μεταναστευτικό τους ταξίδι από τον Βορρά στον Νότο κι αφετέρου για να βρουν ένα είδος σκουληκιού που θεωρείται από τις καλύτερες τροφές. Το συγκεκριμένο είδος πτηνών καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1829 από τη γαλλική αποστολή του Μορέως, κατά την έρευνά της στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στη Μεσσηνία.

κάτω από: Φύση
Ετικέτες:, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες