no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

“Το σκασιαρχείο”

Συγγραφέας: | 9 Μαΐου, 2011
| 18 σχόλια |

“Το σκασιαρχείο”

Μια ταινία κοινωνικού περιεχομένου για όλη την οικογένεια- σημείο αναφοράς στην ιστορία του μεσοπολεμικού κινηματογράφου.

Η ταινία αυτή του Ζαν-Πολ Λε Σανουά είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία του μεσοπολεμικού αλλά και γενικότερα του γαλλικού κινηματογράφου. Αφηγείται την αρχή διδασκαλίας του γνωστού παιδαγωγού Σελεστεν Φρενέ ο οποίος προσπαθεί και κατορθώνει να δημιουργήσει στους μαθητές του την ανάγκη για μάθηση.
Ο Ζαν-Πολ λε Σανουά έκανε μια ταινία, που αποτελεί αναφορά στον πρώτο μεταπολεμικό κινηματογράφο. Η επιτυχία του έγκειται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις πολύ προχωρημένες για την εποχή τους απόψεις του παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ.
Το 1990, το Συμβούλιο για τον Κινηματογράφο του ΟΗΕ έθεσε υπό την αιγίδα του Το Σκασιαρχείο διότι, όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο από καλλιτεχνικής άποψης, το οποίο εικονογραφεί με μοναδικό τρόπο μια από τις πλευρές της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Jean-Paul le Chanois

Γάλλος σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε 25 Οκτωβρίου το 1909 στο Παρίσι και πέθανε 8 Ιουλίου του 1985 στο Chamonix. Είναι γνωστή η πολιτική του συμμετοχή στο γαλλικό κομμουνιστικό κόμμα και η συμμετοχή του στην Αντίσταση κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Μια ταινία που αξίζει να δείτε, αν σας δοθεί η ευκαιρία!!!

αφιέρωμα – στιγμιότυπα…

κάτω από: Εκπαίδευση, Τέχνη

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες