Δημοτικό σχολείο Ποταμιάς Θάσου

Το σχολειό στην πλαγιά του Ψαριού

Ενημερωτική ημερίδα για τη σχολική βία

Μαΐ 201431

Την Τρίτη, 27 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα μία ημερίδα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού το οποίο συντονίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε.  Α.Μ.Θ.

Κεντρική εισηγήτρια ήταν η Σοφία Δρακονάκη, Π.Ε. Κοινωνικής Διοίκησης, με τίτλο εισήγησης: «Ο σχολικός εκφοβισμός και η αντιμετώπισή του μέσα από ‘Το σπίτι των παιδιών’».  Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, από το Δ.Σ. Νέας Καρβάλης, και Ελένη Καζάρα, από το Δ.Σ. Ποταμιάς, παρουσίασαν εργασίες τις οποίες υλοποίησαν στα σχολεία τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Οι δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν αποτελούν μία πρόταση εφαρμογής και έκφρασης του θεωρητικού πλαισίου που προτείνεται από το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού καθώς και  από το Κέντρο Πρόληψης.

Την ημερίδα κλήθηκαν να παρακολουθήσουν οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί ως Υπεύθυνοι/νες για τη σχολική βία στη σχολική μονάδα που υπηρετούν, οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί ως μέλη Ο.Δ.Π. αλλά και όποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί επιθυμούσαν να ενημερωθούν.

Ακολουθεί η παρουσίαση του προγράμματος του σχολείου μας, όπως αυτό παρουσιάστηκε στην ημερίδα. Στη συνέχεια έγινε προβολή της δραματοποίησης που έκαναν οι μαθητές/τριες της Β τάξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Ο κ. Λυσίμαχος Γεμεντζόπουλος ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου για πολλά χρόνια, έχει καταγράψει την ιστορία του σχολείου από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων