Συνεργασία του σχολείου μας με το Χαμόγελο του Παιδιού

Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει έμπρακτα και σε καθημερινή βάση παιδιά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ασχέτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας.

Λίγα λόγια για την ιστορία του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’:

Το Δεκέμβριο του 1995 ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής, εξέφρασε μία μεγάλη του επιθυμία: να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα στηρίζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο ίδιος ζήτησε ο οργανισμός αυτός να λέγεται το “Χαμόγελο του Παιδιού’ και με μεγαλείο ψυχής αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της δημιουργίας του.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ‘ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ:

Υπάρχει μία πολύ σημαντική ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό που ενώνει 6 μέλη κράτη. Καθένα από αυτά τα μέλη κράτη έχουν ορίσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να διεκπεραιώσει διάφορες δράσεις. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” εκπροσωπεί τη χώρα μας και είναι ο συντονιστής του προγράμματος αυτού.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το site του “Χαμόγελου του Παιδιού” και συγκεκριμένα το σύνδεσμο http://www.e-abc.eu/gr και να διαβάσει διάφορα άρθρα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, καθώς και συμβουλές προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Υπάρχει μία τηλεφωνική γραμμή (1056), την οποία μπορεί να καλέσει κανείς και να ζητήσει ανώνυμα ψυχολογική υποστήριξη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ‘ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’:

Επικοινωνήσαμε με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και ζητήσαμε τη συνδρομή ψυχολόγου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία διαδικτυακή ομιλία προς τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Ε-ΣΤ). Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τους υπευθύνους και έτσι πραγματοποιήθηκε η ομιλία στις 17 Μαρτίου 2014. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία ομιλία σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, να εκφράσουν τις απορίες τους και να ενημερωθούν για τη γραμμή 1056.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παύλο Σαλίχο και την κ. Μαρίνα Καβαλλιεράκη!!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Βαής Πασχάλης (ΣΤ τάξη)

Καζάρα Ελένη (Τμήμα Ένταξης)

Κιουρκτσόγλου Μαρία (Ε τάξη)

20140317_130343

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *