Η » Είδηση» !..

H  “ Είδηση .»

  Φαίνεται πως έχουμε περάσει στην εφαρμογή της κατάστασης » Φόρου Υποτελείς» . Τέτοια τρελά που συμβαίνουν,  επιβεβαιώνουν την απλή υπόθεση εργασίας που είχα κάνει.

  Τη μια φορά κάποιος  υψηλόβαθμος,  είπε υπό μορφή εκβιαστική , ότι θα προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο . Σπάσαμε τα μούτρα μας ,και άρχισαν τα …Σπρεντς ( τα επιτόκια της τοκογλυφίας) να υπερακοντίζονται . Κάθε τόσο και λιγάκι κάποιος βγαίνει και λέει  κάποιο… «φρέσκο» , κι άντε πάλι  τα… σπρέντς  «ανηφορίζουν» , βυθίζοντας την  Ελληνική Σπατάλη ( Ελληνική Οικονομία – άκου οικονομία) , εις τον Αγύριστον . Την άλλη φορά μια άλλη «κυβερνητική πηγή» , διέδωσε πως « εμείς θα δανειστούμε από την Κίνα» , κι άντε πάλι ψηλά και ψηλότερα τα… σπρέντς  . Κι εκεί που λέγαμε , να ! , σαν να βρήκαμε τα ζύγια μας , πετάγεται άλλη «κυβερνητική πηγή»  , και διαδίδει ότι θα ζητήσουμε «Αναθεώρηση της Απόφασης Κορυφής» , και πάλι το «άκουσαν»  «οι αγορές»  και πάλι εξακοντίστηκαν  τα… σπρέντς .    

       Ακόμη πάντως δεν έχω πληροφορηθεί ποιες είναι εκείνες  «οι αγορές» ! Με όνομα και επώνυμο ! Η Τάδε Τράπεζα   ή  η Δείνα Τράπεζα . Κανείς δε βγάζει την κουκούλα ! Γενικά βέβαια  είμαι  κατά  της  κουκούλας  ,    για   να   μη  βρίσκουν  συνθήκες  ανάπτυξης     οι    π ρ ο β ο κ ά  τ  ο ρ  ε ς . Φαίνεται πως εκείνοι που φυγάδευσαν τεράστια ποσά από τις διάφορες χώρες και από τη δική μας , έχουν συμπτήξει κάποια Υπερκρατική Τράπεζα , πάνω από τις Πολιτικές Ηγεσίες,   η οποία τρίζει τα δόντια σ’  όλες  τις χώρες – μία  – μία, με απώτερο σκοπό την εξαγορά τους , καθιστώντας τες υποχείριά τους  κατά το «δοκούν» , κατά πως επιλέγουν .  ΄Εχοντας στήσει μάλιστα και Εταιρείες – Γραφεία Αξιολόγησης , με διάφορες διαδόσεις ανεβάζουν τα τοκογλυφικά επιτόκια .  Ας μας πουν οι δημοσιογράφοι-οικονομικοί αναλυτές ,  ποιες  είναι εκείνες οι « κυβερνητικές πηγές», που κάνουν όλες αυτές τις διαδόσεις , εξαιτίας των οποίων ανεβαίνουν τα … Σπρέντς , τα τοκογλυφικά επιτόκια δηλαδή , για να  αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με τ’  όνομά τους !

      Κι αν,  όλοι εκείνοι που λένε τα διάφορα , κι εξαγριώνουν τα  « επιτόκια» και μας ξεζουμίζουν – εξαγοράζουν  , δεν είναι τίποτα άλλο παρά «παπαγαλάκια» δικά τους , δηλαδή όργανά τους που τους σιγοντάρουν ;  

      Είναι πολύ κακόγουστο αστείο εκείνο που γίνεται . Θαρρείς πως είναι εφιαλτικό όνειρο ,ΑΛΛΑ δυστυχώς , όλα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας είναι πραγματικότητα που συμβαίνει σ’ εμάς. Και εκεί που γίνονται όλα τούτα , βγαίνουν , οι παντοτινά ανεύθυνοι και ζητούν αύξηση , « για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες μας» , όπως λένε ! Και βέβαια εκείνοι είναι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι  καλοβολεμένοι  υπερπρονομιούχοι  κολλητοί,  με υπερωρίες, εκτός έδρας, επίδομα Α, επίδομα Β ,  κι άλλα τέτοια προνόμια  . Για τους άνεργους ;  Κανείς δε μιλάει , κανείς δεν αγωνιά, κανείς δεν έχει να προτείνει λύση . Ακούμε καθημερινά να κλείνει η μια μετά την άλλη οι Παραγωγικές Μονάδες του τόπου μας που παράγουν προϊόντα, απασχολούν εργαζόμενους και έκαναν και καμιά εξαγωγή.  Δε συγκινείται κανείς. Σα  να είναι  όλα και αναμενόμενα και φυσιολογικά ! Μένουν άνεργοι , μωρέεε !  Κι επειδή ;                              

         Η «ευαισθησία» τους φτάνει μέχρι το τομάρι τους και την  επανεκλογή τους  .

       Θαύμασα τους εργαζόμενους της  «Κράϋσλερ»   της Γερμανίας ,που πριν δυο χρόνια  αποφάσισαν να εργάζονται μία ώρα την ημέρα επί  πλέον , χωρίς αμοιβή,  αρκεί να μην έκλεινε το εργοστάσιο . Εκείνοι είναι πατριώτες  που σέβονται την Εργασία τους και  «τιμούν το ψωμί που τρώνε». Εδώ που φτάσαμε, κι αφού  όλοι υποστηρίζουν Δημοψήφισμα , άρα ευαισθησία για την καταγραφή των θέσεων του ευρύτερου Κοινωνικού Συνόλου,  προτείνω να επανέλθει το ΄Αρθρο  4 του 1264 , που κάποιοι μανιωδώς  φρόντισαν να το διαγράψουν τότε,  το  1982 , γιατί εμπόδιζε την εαυτουλίστικη εργατοπατερίστικη αυθαιρεσία !  Το Σύνολο των Εργαζομένων να καλείται σε μυστική ψηφοφορία και  να αποφασίζει για την κήρυξη Απεργίας ή όχι ! Η Απεργία να είναι η Θέληση της Συντριπτικής Πλειοψηφίας  κι όχι των μειοψηφιών !      

          Είχα ζητήσει σε Γενική Συνέλευση το 1996 Να γινόταν Πανελ. Συνέδριο  εξέτασης των αιτιών  της  κρίσης  στο  συνδικαλιστικό  κίνημα,  για να μη χρειαστεί να κάνουμε αργότερα «νεκροψία» . Τελικά ούτε τώρα , και σ’ αυτή την κατάσταση δεν παρατηρείται εκλογίκευση !

   Κάποιοι για να μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους,  όπως και την έκαναν, μας έστειλαν άλλους στη Χώρα της Κίρκης, άλλους στη χώρα των Λωτοφάγων κι άλλους στο νησί των Σειρήνων και πουθενά , κανείς πια μυαλό για  « Ιθάκη» .

    Ας αρχίσουμε να μιλάμε για την πορεία ανάπτυξης του τόπου, για δημιουργία θέσεων εργασίας, για παραγωγή δυναμικών προϊόντων, για « επιθετική οικονομική Πολιτική» με μορφή Πανελλήνιας συστράτευσης , για Εκπαίδευση συμμέτοχη στο οικονομικό  και κοινωνικό πρόβλημα της Χώρας, για μείωση  στην κατανάλωση  Ενέργειας και  Νερού , για αξιοποίηση των   ΄Ηπιων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , για σωστή καταναλωτική συμπεριφορά ,  για Ανταγωνιστικότητα στην προσφορά υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, για αξιοποίηση των ΄Αξιων στελεχών, για Διαφάνεια , για Αδιάβλητες διαδικασίες  ,  Πολλαπλός ΄Ελεγχος  όλων σε όλα.   

   Πρώτα απ’  όλα   ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ  , προς αποφυγήν Κοινωνικής ΄Εκρηξης !

    Ούτε τώρα δεν έχουμε το θάρρος να το παραδεχθούμε ; Ο τόπος βούλιαξε από τα ΑΝΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ που προώθησε η τακτική των  «κολλητών» , «ημετέρων», «κουμπάρων» !

     Είναι καιρός να συνέλθουμε από τον Πολιτικό Λήθαργο !

                              

                                           Θανάσης Παριώτης

                                                 Ναύπλιο

                             https://blogs.sch.gr/diogenis

Αφήστε μια απάντηση