Διαχρονικό Μουσείο_ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-10-2018

Την Τετάρτη 17/10/2018, βρεθήκαμε στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, για το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια». Το τσουβαλάκι της κ. Ζάχου, υπεύθυνης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, έκρυβε αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών από παλιότερες εποχές, που ευτυχώς πολλά από αυτά οι μαθητές/μαθήτριές μας εξακολουθούν να παίζουν στις αλάνες της Βερδικούσιας μέχρι σήμερα.

 

Την παρουσίαση ακολούθησε ξενάγηση σε επιλεγμένους χώρους του Μουσείου και ενδιαφέρον βρήκαμε και το εργαστήρι, όπου τα παιδιά φτιάξαν με πηλό το δικό τους παιχνίδι που πήραν μαζί τους ως ενθύμιο από την ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη.

 

eTwinning_Ετικέτα Ποιότητας

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-10-2018

Το etwinning είναι μία κοινότητα μέσα στην οποία οι μαθητές διαφορετικών σχολείων αλλά και χωρών γνωρίζονται μεταξύ τους. Aυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς, οι μαθητές/τριες  του  Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας με τη δασκάλα μας κ. Ερασμία Μαγουλιώτη.

 

Τίτλος του έργου μας ήταν: «Γνωρίζοντας άλλους τόπους». Αρχικά ανταλλάξαμε πληροφορίες για εμάς με σκοπό να γνωριστούμε. Στη συνέχεια παρουσιάσαμε τον τόπο μας, μέσα από κείμενα και φωτογραφίες. Μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα ήθη και έθιμα άλλων τόπων, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα την κουλτούρα του τόπου μας, στην προσπάθειά μας να την παρουσιάσουμε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

 

Σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά Καρδίτσας, το Δημοτικό σχολείο Μιτσερού στην Κύπρο και το δικό μας σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα να βραβευτεί με την Ετικέτα Ποιότητας του etwinning.

 

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους!!!

 

!!!γωνιά σχολικής ζωής

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 17-06-2018

Η γωνιά σχολικής ζωής στο σχολείο μας είναι πλέον γεγονός. Η προσπάθεια ξεκίνησε μήνες πριν. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βάλαμε σε τάξη παλιό εποπτικό υλικό, έγγραφα, σφραγίδες, εγκυκλοπαίδειες, σπάνια βιβλία, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, γεωμετρικά όργανα, κάδρα, εικόνες, δίσκοι, το σερβίτσιο από το συσσίτιο του 1950, όλα βρήκαν τη θέση που τους αξίζει…

 

 

Η εκπαιδευτικός μας των εικαστικών φιλοτέχνησε το χώρο με ζωγραφιές από τα παλιά αναγνωστικά, οι συνάδελφοι του Μουσείου Σχολικής Ζωής των Πλατανουλίων κατέθεσαν την εμπειρία τους και εδώ.

 

 

Όλα τοποθετήθηκαν με μεράκι στο διάδρομο της εισόδου και στη θέα τους τα παιδιά ρωτούν με ενδιαφέρον να μάθουν για την ιστορία του σχολείου τους. Ο επισκέπτης μπαίνοντας στέκεται, αναζητά, θαυμάζει , αναπολεί…

 

 

Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όλοι εμείς του σχολείου, γονείς και τοπική κοινωνία το εγκαινιάσαμε στην αποχαιρετιστήρια σχολική γιορτή, το απόγευμα της 13ης Ιουνίου 2018, με το θρυλικό του καμπανάκι να χτυπάει ξανά, όπως τον παλιό καλό καιρό…

 

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

 

 

 

 

 

 

!!!Υπερθέρμανση του πλανήτη_erasmus+

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 15-05-2018

 Η  παρεούλα της Β΄ τάξης έχει ανησυχίες!

 

Έτσι, με αφορμή την ερώτηση: «Τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κυρία;» , αναλάβαμε αμέσως δράση!

 

Αφού συζητήσαμε λοιπόν για όλα όσα αφορούν στο φαινόμενο αυτό, όπως κάνουν και οι συμμαθητές μας στα σχολεία των χωρών εταίρων στο πρόγραμμα «κεφάλι στα σύννεφα» του erasmus+,  βγήκαμε έξω και με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, δύο θερμόμετρα και ένα γυάλινο βάζο καταφέραμε να προσομοιώσουμε τη λειτουργία του.

 

 Παρατηρήσαμε την αλλαγή της θερμοκρασίας και την  καταγράψαμε. Εντυπωσιαστήκαμε με την απότομη άνοδο της μέσα στο βάζο.

 

 Το πείραμά μας πέτυχε! Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι να κάνουμε και μια εργασιούλα για να δούμε τι έχουμε μάθει!!!

 

Δημιουργήσαμε και ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο στο blog του προγράμματος,  http://cloudserasmus.blogspot.gr/

 

Περάσαμε  όμορφα και δημιουργικά!!!

 

Μια γαλλική νοστιμιά στο σχολείο!!!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 15-05-2018

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΕΠΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΠΑΣ ΑΝΑΒΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ(CHADELEUR)…ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΥΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…

 

Yγεία, μεσογειακή διατροφή και σχολικός λαχανόκηπος_erasmus+

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 28-04-2018

Από τους μαθητές/τριες των Δ & Ε τάξεων

 

Οι μαθητές μας έσκαψαν, φύτεψαν, σκάλισαν, πότισαν τα λαχανικά του σχολικού κήπου με την καθοδήγηση του κ. Βασίλη της Δ τάξης και γρήγορα είχαμε τα φρέσκα λαχανικά. Η επίσκεψή μας στον κήπο την Πέμπτη 26/4/2018, είχε στόχο τη συλλογή τους από τα παιδιά, το πλύσιμό τους,  την παρασκευή στο σχολικό χώρο φρέσκιας σαλάτας και την κατανάλωσή της στον ίδιο χώρο.

 

Μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, νεαρό σπανάκι, μαϊντανός και δυόσμος πήραν το δρόμο για το σχολείο όπου μαθήτριες με τις οδηγίες της κ. Ευαγγελίας των αγγλικών, δημιούργησαν για τις ανάγκες του προγράμματος, 3 υπέροχες υγιεινές σαλάτες.

 

Παράλληλα σκοπός ήταν και η ανάδειξη δύο τοπικών προϊόντων της ελληνικής Φέτας και φυσικά ξεχωριστή θέση φυλάξαμε και για το γνωστό ξινοτύρι «νιβατό» Βερδικούσιας. Eλιές, ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη είχαν την τιμητική τους για να δημιουργήσουμε την ελληνική χωριάτικη.

 

Ιδανικό κλίμα λοιπόν, ελληνικός ήλιος, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα για καλή υγεία!

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus+ και για την ενότητα Α14: κλίμα. καιρός, διατροφή και υγεία και δημοσιεύεται στο ιστολόγιο του προγράμματος, http://cloudserasmus.blogspot.gr

 

Το αποτέλεσμα ικανοποιητικό για όλους μας!

 

Ευχαριστούμε Δ τάξη!

 

Ευχαριστούμε Ε τάξη!

 

Ευχαριστούμε κ Βασίλη!

 

Ευχαριστούμε κ Ευαγγελία!

 

 

   

 

Oι μαθητές/τριες εμπνέονται από Van Gogh_Ivana Kobilca_Vilhelms Purvītis και Hristo Tsolev_erasmus+

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-04-2018

Van Gogh_Ολλανδία

…με πινέλα, τέμπερες, δάχτυλα, κολλάζ, βελόνα και κλωστή…

 

 

Ivana Kobilca Σλοβενία

           

Vilhelms Purvītis_Λετονία

      

 

Hristo Tsolev Βουλγαρία

  

 

 

Μέρα Εθελοντισμού!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 02-04-2018

  • Σάββατο του Λαζάρου και στο πνεύμα των ημερών ομάδα εθελοντών από 25 άτομα, με επικεφαλής τη συνάδελφο ειδικής αγωγής στο τμήμα ένταξης, κ.Ελένη Καφφέ, ομόρφυναν το σχολικό χώρο με εικαστικές παρεμβάσεις στον αυλή, στους τοίχους, στο Τ.Ε., στην είσοδο του Νηπιαγωγείου και στα κάγκελα της χαρακτηριστικής πέτρινης σκάλας .

  • Οι εθελοντές που ανηφόρισαν στη Βερδικούσια και αφιέρωσαν τη μέρα τους να δώσουν το μήνυμα της προσφοράς στην τοπική κοινωνία, είναι μέλη στο ίδρυμα Worldventures Foundation που έχει σαν στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής σε παιδιά από όλον τον κόσμο. Στη Γουατεμάλα έχτισε αρκετά σχολεία με μπουκάλια….

  • Ήταν για όλους εμάς που παρευρεθήκαμε, παιδιά, δασκάλους και γονείς,  μια πολύτιμη εμπειρία και ένα μάθημα ζωής, για την αξία του εθελοντισμού που …καλό θα είναι να μπει στην καθημερινότητά μας για ένα καλύτερο αύριο…

 

 

 

 

 

Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

 

 

ευχές!!!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 31-03-2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου σας στέλνουν μέσα από τις δημιουργίες τους, ευχές για καλό Πάσχα!

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

κουλουράκια, κουλουράκια!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 31-03-2018

Πάσχα χωρίς κουλουράκια δε γίνεται.. Έτσι λοιπόν οι μαθητές της Πέμπτης τάξης σε συνεργασία με την κ. Βάνα δασκάλα της Πέμπτης, την κ. Ελένη δασκάλα του τμήματος ένταξης και την κ. Ευαγγελία δασκάλα των αγγλικών, έφτιαξαν δίχρωμα κουλουράκια σε ωραία σχήματα δημιουργώντας πασχαλινή διάθεση στην τάξη.