Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου,με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους ,  βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Την ξενάγηση των μαθητών ανέλαβε η κ.Μαρία  Μαυρουδή- Καπελάκη την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί  ευχαριστούν πολύ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης  είδαμε μια σειρά από αρχαιολογικά ευρήματα και μνημεία που αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ιστορία της περιοχής. Μερικά από αυτά  περιλαμβάνουν:

  1. Το Ανάκτορο της Φαιστού: Το κυρίαρχο κτίσμα της πόλης με τις αίθουσες, τους ανοικτούς χώρους και τις αυλές του.
  2. Ιερά και Ανάκτορα
  3. Το Θέατρο της Φαιστού: Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, όπου πιθανότατα διεξάγονταν θεατρικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  4. Ανακτορικές Ανασκαφές: Ανασκαφές και ευρήματα που αποκαλύπτουν την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή των αρχαίων κατοίκων.
  5. Τα Υπόγεια Αγγειοθήκης: Σε κάποια σημεία της Φαιστού υπάρχουν υπόγεια αγγειοθήκης, οι οποίες αποτελούν σημαντικούς χώρους που πιθανότατα χρησίμευαν για την αποθήκευση τροφίμων ή άλλων εμπορευμάτων.

Η επίσκεψη αυτή χάρισε μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να εξερευνήσουν την αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

   Στο τέλος  της επίσκεψής μας τα παιδιά απόλαυσαν  ένα δροσερό διάλειμμα κάτω από την κρητική ηλιοφάνεια, απολαμβάνοντας την ειρήνη και την ομορφιά του αρχαιολογικού τοπίου.

   Τέλος, καθώς επιστρέψαμε πίσω στον κόσμο του σήμερα αισθανθήκαμε ότι η εκδρομή αυτή μας άφησε αξέχαστες εντυπώσεις και ότι αποκομίσαμε  νέες γνώσεις και εμπειρίες.

ΦΑΙΣΤΌς 1ΦΑΙΣΤΌς 2ΦΑΙΣΤΌς 3ΦΑΙΣΤΌς 4ΦΑΙΣΤΌς 5