4η Απριλίου :Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Με αφορμή την Πανελλήνια  Σχολική  Ημέρα Φιλοζωίας την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024  πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των παιδιών για τα δικαιώματα των ζώων, την ανάληψη  δράσεων και πρωτοβουλιών φιλοζωίας:

  • οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους συμμετείχαν στην ενημερωτική τηλεσυνάντηση της ΠΦΠΟ για σχολεία,από 11:00-12:00, όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές διεκδικήσεις του Φιλοζωικού κινήματος,τα δικαιώματα των ζώων κ.α

 

  • διάβασαν το παραμύθι «Τα αδεσποτάκια», παρακολούθησαν βίντεο με «Τα πιο έξυπνα ζώα» και τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζώο.
  •  συζήτησαν και χρωμάτισαν αφίσα με τα δικαιώματα των ζώων από την Παγκόσμια Διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων
  • παρακολούθησαν το βίντεο «Όνειρο της Διώνης» βιώνοντας τη θλίψη ενός αδέσποτου σκύλου και επεξεργάστηκαν φύλλα εργασίας για τη σωστή και τη λάθος συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και την καλλιέργεια της φιλοζωίας.
  • δημιούργησαν κολάζ με τα δικαιώματα των ζώων ενθαρρύνοντας πράξεις φιλοζωίας συμπληρώνοντας φύλλο εργασίας από τη «Χρωματιστή τάξη»
  • παρακολούθησαν μια σειρά βίντεο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την καλή μεταχείριση των μεταφερόμενων ζώων, τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων για τη διεξαγωγή ερευνών με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ζώων, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των κατοικίδιων, καθώς και την τήρηση των κανόνων για ασφαλή μετακίνηση των ζώων. Έγραψαν για τα δικαιώματα των ζώων σε φύλλα εργασίας και δημιούργησαν κολάζ με τα κατοικίδια ζώα που μας συστήνονται.
  • παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους «Η ομπρέλα» του Γιάννη Μπλέτα και συζήτησαν την εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων και την προστασία τους. Τέλος, αναζήτησαν αδέσποτα ζωάκια έξω από το σχολείο και αφού βρέθηκαν 2 αδέσποτες γάτες επικοινώνησαν με τη φιλοζωική οργάνωση της Μεσαράς «Η Αγάπη» για την φροντίδα και την φιλοξενία τους.εικονα 1η 3εικονα 3εικονα 2 1εικονα 4εικονα 5εικονα 6εικονα 7 1εικονα 8εικονα 9εικονα 10 1εικονα 11εικονα 12εικονα 13 1εικονα 14 1