Α Τάξη

ΓΛΩΣΣΑ 26/5/2020

Παιδάκια μου, καλημέρα!!! Σε λίγες μέρες θα επιστρέψουμε στο σχολείο!!!! Είστε χαρούμενοι;;; Μέχρι να τα πούμε πάλι από κοντά , συνεχίζουμε την επανάληψή μας από εδώ! Σήμερα λοιπόν, διαβάζουμε το μάθημα της σελίδας 72. Την προτασούλα που σας έχω υπογραμμίσει την κάνετε 4 φορές αντιγραφή. Επίσης, σας στέλνω να διαβάσετε,αυτή τη φορά (όχι να δείτε), το παραμυθάκι από το ”Ένα γράμμα μια ιστορία” με τίτλο ”Η ψιλοτάκουνη ψιψίνα”.Τέλος υπάρχει να ακούσετε ένα τραγουδάκι: ”Το ψαράκι και η Γκάβη”

 Λήψη αρχείου

 

https://safeyoutube.net/w/tM1H

 

 

 

ΓΛΩΣΣΑ  25/5/2020

Καλημέρα παιδάκια και καλή εβδομάδα! Σήμερα πάμε να διαβάσουμε το μάθημα της σελίδας 70, ”Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας” . Θα κάνετε αντιγραφή την υπογραμμισμένη πρόταση 3 ΦΟΡΕΣ! Τέλος σας στέλνω να ακούσετε το τραγουδάκι της Χιονένιας και της Συννεφένιας.

https://safeyoutube.net/w/7TmH

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 25/5/2020

Κάνουμε εύκολες ασκησούλες με τα νομίσματα του ευρώ !!!Λήψη αρχείου

 

ΓΛΩΣΣΑ 22/5/2020

Καλημέρα παιδιά!!! Η σημερινή μας ανάγνωση είναι από τη σελίδα 68 του βιβλίου μας, με τίτλο ”Χωρίς φως”. Κάνετε την κυκλωμένη πρόταση αντιγραφή και στο τέλος ακούστε το τραγουδάκι από τα Λάχανα και χάχανα!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

 

https://safeyoutube.net/w/6tGG?fbclid=IwAR2gy3QLohZC6s2BZB3QZGqHBHtF7MM6CuvbZ7mLF19HnfMQliHD5tjj4cc

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 21/5/2020

Στα Μαθηματικά θέλω να θυμηθούμε τα νομίσματα του Ευρώ. Σας έχω ετοιμάσει λοιπόν, τρεις φωτοτυπίες για να δείτε όλα τα κέρματα και να τα θυμηθείτε και επίσης πώς μπορούμε να τα ανταλλάσσουμε!!! Αφού διαβάσετε τις φωτοτυπίες μετά μπορείτε να παίξετε με αληθινά κέρματα!Λήψη αρχείου

 

ΓΛΩΣΣΑ 21/5/2020

Καλημέρα παιδιά!!!! Σήμερα πάμε στο μάθημα της σελίδας 66, ”Μόνος στο σκοτάδι”. Το διαβάζουμε, και κάνουμε την αντιγραφή!!! Τέλος, έχω να δείτε το βιντεάκι με τον δακρυσμένο Δράκο.

https://safeyoutube.net/w/8uxG

 

ΓΛΩΣΣΑ 20/5/2020

Καλημέρα παιδάκια μου! Σήμερα θα διαβάσουμε το μάθημα της σελίδας 64 ” Με βάρκα και σωσίβιο”. Σας έχω σημειώσει την πρόταση για αντιγραφή και σας στέλνω το βιντεάκι με τον βιολιστή βάτραχο.

https://safeyoutube.net/w/ZRdG

 

ΓΛΩΣΣΑ 19/5/2020

Καλημέρα παιδάκια! Το σημερινό σας μάθημα είναι από τη σελίδα 62 του βιβλίου σας!!! Στο κείμενο θα βρείτε τη λέξη α π ό γ ε υ μ α και ίσως σας δυσκολέψει να την διαβάσετε , μιας και δεν έχουμε μάθει ακόμα πως διαβάζεται το ”ε” μαζί με το ”υ”. Γι’αυτό ζητήστε τη βοήθεια κάποιου. Να σας θυμίσω ακόμα ότι το ”αι” διαβάζεται σαν ”ε” και ότι το ”ει” διαβάζεται σαν ”ι”.Σας έχω σημειώσει την πρόταση για αντιγραφή και σας στέλνω να ακούσετε το τραγουδάκι από τα Λάχανα και χάχανα.

https://safeyoutube.net/w/z6JF

 

 

MΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 18/5/2020

Η σημερινή φωτοτυπία αφορά την αφαίρεση! Σας έχω βάλει εύκολες αφαιρέσεις από έναν διψήφιο αριθμό , δηλαδή έναν αριθμό που έχει Δεκάδες και Μονάδες , να αφαιρείτε τις Μονάδες. Παράδειγμα από το 34 (τριάντα τέσσερα) αν βγάλω το 4 μένουν 30!!Λήψη αρχείου

 

ΓΛΩΣΣΑ 18/5/2020

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!! Περάσατε όμορφα το Σαββατοκύριακο; Δευτέρα σήμερα κι εμείς συνεχίζουμε την επαναληψούλα μας, έτσι ώστε όταν ξανανοίξουν τα σχολεία να είμαστε πανέτοιμοι!!!!! Πάμε λοιπόν σήμερα στη σελίδα 58 του βιβλίου μας να διαβάσουμε για ένα ζωηρό “ζιζάνιο”!!!!! Στη συνέχεια κάντε την αντιγραφή σας και στο τέλος δείτε το βιντεάκι!!! Τα λέμε ξανά αύριο!!!

https://safeyoutube.net/w/WUwF

 

 

ΓΛΩΣΣΑ 15/5/2020

Παιδάκια μου, καλημέρα!!!! Το Σαββατοκύριακο θα διαβάσετε το μάθημα της σελίδας 56, ”Χάσαμε τη γάτα”. Σας έχω σημειώσει την πρόταση που θα κάνετε αντιγραφή! Και φυσικά στο τέλος , βάλτε να ακούσετε το τραγουδάκι από τα ”Λάχανα και Χάχανα”!!! Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!! Θα τα πούμε ξανά τη Δευτέρα!!!

https://safeyoutube.net/w/O5IE

 

ΓΛΩΣΣΑ 14/5/2020

Καλημέρα παιδάκια!!!!!! Το σημερινό μας μάθημα είναι από τη σελίδα 54 του βιβλίου.Διαβάστε λοιπόν το μάθημα και κάντε την αντιγραφούλα σας!!! Στη συνέχεια δείτε το βιντεάκι : Το λαχανιασμένο λεωφορείο!

 

https://safeyoutube.net/w/a5xE

 

 

ΓΛΩΣΣΑ  13/5/2020

Παιδάκια μου καλημέρα!!!!! Για σήμερα θα διαβάσετε το μάθημα της σελίδας 52!!!! Είμαι σίγουρη πως αν κάνετε κάθε μέρα την ανάγνωση που σας βάζω, θα γίνετε οι καλύτεροι!!!!! Σας έχω σημειώσει και την πρόταση που θα έχετε για αντιγραφή!! Όπως κάθε φορά , έτσι και σήμερα σας έχω και το αγαπημένο σας βιντεάκι : ”Ένα γράμμα μια ιστορία”

https://safeyoutube.net/w/AGbE

 

ΓΛΩΣΣΑ 12/5/2020

Καλημέρα παιδιά!!!!!!! Για σήμερα η ανάγνωσή σας θα είναι από την σελίδα 50 του βιβλίου: Μήλα και καμήλα.Να θυμάστε πως είναι πολύ σημαντική η ανάγνωση!!! Κάνετε την αντιγραφούλα και μετά ακούτε το τραγουδάκι από τα Λάχανα και χάχανα: ”Παίζουμε κρυφτό”

https://safeyoutube.net/w/BsFD

 

 

ΓΛΩΣΣΑ 11/5/2020

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα συνεχίζουμε την επανάληψη από το βιβλίο της Γλώσσας! Διαβάζουμε το μάθημα της σελίδας 48 και κάνουμε την αντιγραφή μας! Στην συνέχεια βλέπουμε το βιντεάκι : Η μικρή μαϊμού!

https://safeyoutube.net/w/3wrD

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 11/5/2020

ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣΛήψη αρχείου

https://safeyoutube.net/w/ixoC

Σας θυμίζω ότι οι εργασίες των Μαθηματικών μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας!!!

 

ΓΛΩΣΣΑ 10/5/2020

Καλημέρα και χρόνια πολλά στις μανούλες!!!!!! Παιδάκια μου σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας!!! Να ξέρετε πως η μαμά είναι ο φύλακας άγγελός μας όχι μόνο τώρα που είστε μικρά παιδάκια αλλά πάντα θα’ναι εκεί δίπλα σας να σας προσέχει!!!! Να δείχνετε λοιπόν την αγάπη σας,όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα και με όποιο τρόπο μπορείτε!!!!! Με μια πράξη, με μια κίνηση με μια γλυκιά κουβέντα!!!!! Σήμερα λοιπόν σας στέλνω ένα κείμενο από το ανθολόγιο να της διαβάσετε καθώς και ένα τραγουδάκι να της το χαρίσετε!!!! Να έχετε μια όμορφη μέρα!!!!

https://safeyoutube.net/w/gCbD

 

ΓΛΩΣΣΑ 7/5/2020

Σήμερα συνεχίζουμε την επανάληψή μας στη Γλώσσα, που θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στην ανάγνωση αλλά και στην αντιγραφή κάνοντας συνεχώς όλο και καλύτερα γραμματάκια και μαθαίνοντας να γράφουμε σωστά τις λέξεις!!! Πάμε λοιπόν στην σελίδα 46 να διαβάσουμε το μάθημα και να κάνουμε την αντιγραφή!!! Ακολουθεί το τραγουδάκι από τα λάχανα και χάχανα!

https://safeyoutube.net/w/4aoC

 

ΓΛΩΣΣΑ 6/5/2020

Καλημέρα παιδάκια!!!!Σήμερα πηγαίνουμε στην σελίδα 44 του βιβλίου και διαβάζουμε το υπέροχο παραμυθοτράγουδο : Το παπί!Στη συνέχεια γράφουμε ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ αντιγραφή το τελευταίο κομματάκι του ποιήματος ,που όπως έχουμε πει λέγεται στροφή!!!Τέλος ακούστε το τραγουδάκι!!!Θα τα πούμε αύριο!!!!

https://safeyoutube.net/w/hNTB

 

ΓΛΩΣΣΑ 4/5/2020

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!!Για σήμερα έχουμε ανάγνωση το μάθημα της σελίδας 38 “Ρινόκερος και κόκορας”.Διαβάστε το λοιπόν πολλές φορές μόνοι σας και μετά μια φορά στους γονείς σας! Σίγουρα θα το διαβάσετε τέλεια και θα ενθουσιαστούν με το πόσο καλά ξέρετε να διαβάζετε!!!Στη συνέχεια κάντε την αντιγραφούλα σας στο κόκκινο τετράδιο!!! Και εννοείται πως σας στέλνω και τα αγαπημένα σας βιντεάκια!!!Τα λέμε ξανά αύριο!!!!

 

https://safeyoutube.net/w/PumB

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 4/5/2020

Στα Μαθηματικά σας έχω δύο φωτοτυπίες!!!! ”Οργάνωση συλλογών – Οι αριθμοί μέχρι το 50 (1) (2). Όπως σας έχω πει, τις εργασίες αυτές μπορείτε να τις ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

 

ΓΛΩΣΣΑ / 30/4/2020

 

Αγαπημένα μου παιδάκια, καλησπέρα! Συνεχίζουμε την επανάληψή μας από το πρώτο τεύχος του βιβλίου μας! Πάμε στην σελίδα 36 να διαβάσουμε το μάθημα στους γονείς μας και να κάνουμε αντιγραφή την προτασούλα που είναι κυκλωμένη με κόκκινο. Μην ξεχνάτε μετά να επιλέξετε ”Συνδέσεις Διαδικτύου” για να δείτε το αγαπημένο σας βιντεάκι! Επιπλέον, εκεί θα βρείτε και ένα link που θα σας οδηγήσει σε ένα παιχνιδάκι για το γράμμα Νν!!!! Ελπίζω να τα απολαύσετε!!!!Μέχρι να τα ξαναπούμε να είστε όλοι καλά!!!!

https://safeyoutube.net/w/PnnA

 

ΓΛΩΣΣΑ / 27-4-2020

Καλησπέρα παιδάκια μου!!!!! Ας επιστρέψουμε στην επανάληψή μας! Θέλω λοιπόν να κάνετε ανάγνωση όλο το μάθημα της σελίδας 34 του πρώτου τεύχους του βιβλίου της Γλώσσας. Επίσης σας έχω κυκλώσει την προτασούλα που θα κάνετε 4 φορές αντιγραφή στο κόκκινο τετράδιο! Τέλος, πατήστε στο “Συνδέσεις Διαδικτύου” για να δείτε το αγαπημένο σας βιντεάκι: Ένα γράμμα μια ιστορία.

https://safeyoutube.net/w/v3i9

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 27/4/2020Λήψη αρχείου

 

 

ΓΛΩΣΣΑ 3 / 12-4-2020

Επανάληψη Κκ
Μικράκια μου, συνεχίζουμε την ανάγνωσή μας από το α’τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας! Διαβάστε λοιπόν στην μαμά ή στον μπαμπά την σελίδα 32. Την προτασούλα που σας έχω κυκλώσει την γράφετε 4 φορές στο κόκκινό σας τετράδιο. 

 

Παιχνιδάκι για το γράμμα Κκ!

 

http://users.sch.gr/pkotsis/4/a-taxi/glossa/games/grammatakia-parea-k%20(CD)/index.html   

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 12/4/2020

Οι αριθμοί μέχρι το 50Λήψη αρχείου

 

ΓΛΩΣΣΑ 2Λήψη αρχείου

 

ΓΛΩΣΣΑ 1Λήψη αρχείου

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2Λήψη αρχείου

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 1

 Λήψη αρχείου