Do It Yourself: Φτιάχνουμε όμορφα μικρά χάρτινα δεντράκια

CraftTree2

Φτιάχνουμε όμορφα μικρά χάρτινα δεντράκια χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση λεπτό φύλλο χαρτί Α4. Τα υλικά μας υπάρχουν σίγουρα σε κάθε σπίτι και δεν είναι άλλα από:

  • Ένα ψαλίδι
  • Χαρτί Α4 (λεπτό, βάρους 80g καθότι το χαρτονάκι θα μας δυσκολέψει στις τσακίσεις). Το Α4 είναι η συνηθισμένη κόλλα που χρησιμοποιούμε στον εκτυπωτή ή στο φωτοτυπικό. Το Α4 χαρτί έχει 21 εκατοστά (cm) πλάτος και 29,7 εκατοστά (cm) ύψος.

Μάλιστα προτιμούμε χρωματιστό πράσινο χαρτί, αν όμως δεν έχουμε τότε μπορούμε να χρωματίσουμε ένα άσπρο.

Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Διπλώνουμε το χαρτί Α4 και κόβουμε το περιττό χαρτί έτσι ώστε να πάρουμε ένα κομμάτι τετράγωνο χαρτί.

CraftTree3-4

Βήμα 2ο: Διπλώνουμε το τετράγωνο χαρτί κατά μήκος της μίας διαγωνίου, τσακίζουμε και ανοίγουμε το χαρτί μας ώστε να το διπλώσουμε τώρα κατά μήκος της άλλης διαγωνίου όπου και ξανά τσακίζουμε. Ανοίγουμε και πάλι το χαρτί μας και το διπλώνουμε στη μέση. Τσακίζουμε καλά. Τέλος ξανά ανοίγουμε το χαρτί μας και το διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος της άλλης κατεύθυνσης. Τσακίζουμε …και το τετράγωνο μας είναι έτοιμο με τις τσακίσεις μας!

CraftTree4

Βήμα 3ο: Φέρνοντας κοντά τα σημεία α και β του τετράγωνου χαρτιού μας οδηγούμαστε στην αναδίπλωση 1 της πιο κάτω εικόνας:

CraftTree4-5

CraftTree5

Βήμα 4ο: Συνεχίζουμε με τις αναδιπλώσεις 2,3,4,5,6,7,8 και 9 του τετράγωνου κομματιού μας όπως φαίνονται στη πιο πάνω εικόνα, παρατηρώντας την προσεκτικά! Σας εισηγούμαστε όπως έχετε το τετράγωνο χαρτί σας στην ίδια θέση (στον ίδιο προσανατολισμό) με το τετράγωνο χαρτί στην εικόνα που βλέπετε.

Βήμα 5ο: Συνεχίζουμε με τις αναδιπλώσεις 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 και 18 του τετράγωνου κομματιού μας όπως φαίνονται πιο κάτω:

CraftTree6

Βήμα 6ο: Αφού τελειώσουμε με όλες τις αναδιπλώσεις του χαρτιού μας, με το ψαλίδι κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα:

CraftTree7

Βήμα 7ο: Το δεντράκι μας είναι σχεδόν έτοιμο! Το ψαλιδίζουμε όπως φαίνεται ακολούθως και διπλώνουμε ένα ένα τα κλαδιά του:

CraftTree8

…και το δεντράκι μας είναι έτοιμο!!! Μπορούμε να βάλουμε και λίγο βαμβάκι στο δεντράκι μας αν θέλουμε να δείχνει χιονισμένο.

Την ωραία αυτή κατασκευή βρήκαμε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο site krokotak.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *