ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1 4     

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων επισκέφτηκαν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα έχει δημιουργήσει έναν χώρο κατάλληλο για κοινωνικές και ψυχαγωγικές περιηγήσεις στον κόσμο των ψευδαισθήσεων που ενθουσιάζει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Είναι το ιδανικό μέρος για να κερδίσει κάποιος νέες εμπειρίες. 

  • Είσαι αρκετά γενναίος; Δοκίμασε να διανύσεις την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να νιώσεις πως όλα γύρω σου γυρίζουν ενώ θα βρίσκεσαι σε μια στερεή και επίπεδη επιφάνεια!
  • Απόλαυσε τη συλλογή μας με τα ολογράμματα, κοίταξε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατήρησε μέσα από κάθε κατασκευή μας. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο, συχνά, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση!Τα αυθεντικά εκθέματα θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!
  • Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα οι μαθητές/τριες μαθαίνουν  πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και κατανοούν γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός  δεν μπορεί να καταλάβει.

 

1 42 6 3 4 4. ΠΕΡ 5