ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει όλους υγιείς . Δυστυχώς ζούμε μια πραγματικότητα που ούτε τη φανταζόμασταν. Ακόμη και το κλείσιμο των σχολείων ήταν τόσο απότομο που δεν προλάβαμε να προετοιμαστούμε για τον τρόπο που θα επικοινωνούμε εξ αποστάσεως. Είναι προφανές ότι με αυτές τις συνθήκες και χωρίς κανένα προηγούμενο σχεδιασμό θα δυσκολευτούμε όλοι μας πολύ.
Τις επόμενες ημέρες(μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα) θα ξεκινήσει από το σχολείο μας η εξαποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα αφορά αποκλειστικά σε επαναληπτικές ασκήσεις. Η επικοινωνία με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται μέσω του blog του σχολείου  ( https://blogs.sch.gr/dimskour/ ) και συγκεκριμένης πλατφόρμας, τα στοιχεία της οποίας θα σας κοινοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μαζί με αναλυτικές οδηγίες . Να τονίσω ότι το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο μιας και δεν υπάρχουν οι υποδομές, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του, καθυστερώντας τη διαδικασία, παρά τα όσα ψευδώς καθημερινά λέγονται στα δελτία ειδήσεων.
Έγινε προσπάθεια από τη μεριά του σχολείου και βγάλαμε κωδικούς στο σχολικό δίκτυο για όλους τους μαθητές, παρά το ότι αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση των γονέων, προκειμένου να κερδίσετε κόπο και χρόνο. Αν θα καταστεί δυνατό να δουλέψει η πλατφόρμα, εξαρτάται από τη λειτουργία του πανελληνίου σχολικού δικτύου.

Στη συνέχεια, το υπουργείο προτείνει να διαμορφωθούν εκεί εικονικές τάξεις από τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει όμως να σας προειδοποιήσω να οπλιστείτε με υπομονή γιατί η σελίδα του ΠΣΔ και οι πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που θα φιλοξενήσουν τις εικονικές τάξεις αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σωστά.  Αρχικά, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα ή να μας δοθεί άλλη λύση, οι εκπαιδευτικοί  θα «ανεβάζουμε» στο blog του σχολείου, υλικό για κάθε τάξη, όπου κάθε παιδί μπορεί να εκτυπώνει και να μελετά.

Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε επαφή και τα παιδιά θα κάνουν επανάληψη σε όσα έχουμε πει στην τάξη. Δεν χρειάζεται να αφιερώνουν πολλές ώρες καθημερινά. Όταν δεν θυμούνται κάτι θα ανατρέχουν στο σχετικό κεφάλαιο των βιβλίων για να το θυμηθούν. Σίγουρα, η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση το δια ζώσης μάθημα, δεν πρόκειται δηλαδή για διαδικτυακό μάθημα, αλλά για κάποιες δραστηριότητες των μαθητών με στόχο να μη χαθεί εντελώς η επαφή με το σχολείο. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μέχρι να αποκατασταθεί η διαδικτυακή εκπαίδευση που αιωρείται θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό διαδικτυακό τρόπο να υποστηρίξουμε τους μαθητές και στις μαθήτριες μας σε ο,τι χρειαστούν. Άμεσα θα σας ενημερώσει ο εκπαιδευτικός της τάξη σας και για τον τρόπο επικοινωνίας μαζί του.

Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλες τις οικογένειες!

Σας υπενθυμίζω ότι μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε πληροφορία στο προσωπικό μου email (f.chaliamalias@gmail.com), κινητό και viber 6948781818 καθώς και στο email του σχολείου (mail@dim-skourt.voi.sch.gr) .

Με εκτίμηση ο διευθυντής του σχολείου

Χαλιαμάλιας Φώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *