Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή» στην Κηφισιά , συμμετέχοντας σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα  του μουσείου.

 

Η συμμετοχή των μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τους έδωσε την ευκαιρία, μέσα από την ενημέρωση, την  παρατήρηση και τη δημιουργική δράση να γνωρίσουν με ευχάριστη και βιωματική διαδικασία τις πλούσιες συλλογές του μουσείου, να αποκτήσουν έγκυρη γνώση και να διαμορφώσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου, πληροφορήθηκαν για την προέλευση των εκθεμάτων, τους τρόπους ταρίχευσης των ζώων και τη συντήρησή τους, καθώς και για την ταξινόμησή τους σε κατηγορίες. Πληροφορήθηκαν για τα ζώα της ελληνικής και παγκόσμιας πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση  και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας των απειλούμενων ειδών.

 

 

 

Η τόσο δημιουργική και ευχάριστη για τα παιδιά μας δράση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή», ενίσχυσε τους μαθητές με μοναδικές και πολύτιμες εμπειρίες.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *