Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Ο αθλητισμός είναι σύμμαχος των παιδιών μιας και προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων. Για αυτόν τον λόγο σήμερα στο σχολείο μας μαθητές και εκπαιδευτικοί τίμησαν αυτή τη μέρα ακολουθώντας πρόγραμμα δράσεων στο προαύλιο του σχολείου. Μέσα από το παιχνίδι και την ενεργώ συμμετοχή όλων των μαθητών τα παιδιά διδάχτηκαν την αξία της ευγενούς άμιλλας, έμαθαν να προστατεύουν καλύτερα το σώμα τους, να διαχειρίζονται και να οργανώνουν τον χρόνο τους, να χάνουν και να διαχειρίζονται την ήττα τους (καθώς ο αθλητισμός δεν έχει μόνο νίκες).

IMG 20220930 111705 IMG 20220930 111725 IMG 20220930 111735

Υγιεινή διατροφή-Υγεία

Ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερα από σαράντα διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για να έχουμε καλή υγεία και καμία τροφή δε μπορεί να τα προσφέρει όλα. Είναι σημαντικό λοιπόν, τα καθημερινά μας γεύματα να περιλαμβάνουν μια ποικιλία τροφίμων, χωρίς απαγορευμένες τροφές αλλά όλα να καταναλώνονται με μέτρο.

Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος μας στο πλαίσιο της ένταξης των μαθητών/-τριών στη θεματική ενότητα της Υγιεινής διατροφής-Υγείας.
Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και καλύψαμε αρκετές πτυχές του, ξεκινώντας από τις ομάδες τροφίμων , τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που καλύπτει η κάθε μια καθώς και τα βασικά γεύματα της ημέρας για έναν υγιή και γερό οργανισμό. Για καλύτερη εμπέδωση του θέματος , τα παιδιά αφού ζωγράφισαν μερικά τρόφιμα , τα κολλήσαμε στα σωστά επίπεδα της χειροποίητης τροφικής μας πυραμίδας.

 

οθόνης 33 .png .png .png1655455643460