“Στη θάλασσα πάντα γυρίζω”

Το σχολείο μας, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, συμμετείχε ενεργά, την Πέμπτη 15/06/2023, στην εκδήλωση του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και των Μουσικών Ομίλων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, σε μια βραδινή βόλτα στη θάλασσα με τίτλο:

«Στη θάλασσα πάντα γυρίζω»

Μια μουσική παράσταση αφροντυμένη, ντυμένη στο πανσέληνο φως των κειμένων των μαθητών μας, λειτουργημένη από τις παιδικές φωνές τους, στην όμορφη αυλή του 1ου Γυμνασίου, μια αλμυρή ανάσα από τη θάλασσα – τον παγκόσμιο δεσμό που ενώνει τους ανθρώπου!

Στην παράσταση συμμετείχαν:

  • Η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων (υπεύθυνος μουσικός ο κ. Γκιολές Γεώργιος)
  • Η Χορωδία εκπαιδευτικών και αποφοίτων
  • Σε φιλική εμφάνιση, η υπέροχη κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου
  • Την παράσταση επένδυσε μουσικά ορχήστρα εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του κ. Γκιολέ Γεωργίου

 

Ήταν μια βραδιά συγκίνησης!

Τα παιδιά μας κατέθεσαν την ψυχή τους με τον Λόγο, τον ποιητικό, τον μουσικό, τον βαθύ και τον ευαίσθητο, και άνοιξαν θαλασσινούς δρόμους σε όλες τις καρδιές των παρευρισκομένων.

Ήταν μια βραδιά έντονα φορτισμένη…

Πικρή, από τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στα ανοιχτά της Πύλου… Συγκλονιστική η απαγγελία του ποιήματος “Πατρίδα” (της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ) από την εκπαιδευτικό κ. Λίζα Καρακασίδου, καθώς και η -αμέσως μετά- acapella ερμηνεία (δηλαδή χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων) του τραγουδιού “Στο ‘πα και στο ξαναλέω” από την υπέροχη κ. Φωτεινή Βελεσιώτου.

Ήταν μια βραδιά Πολιτισμού!

  • Παρουσίαση Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο “Κάποτε γνώρισα μια λίμνη που ‘θελε να ΄ναι θάλασσα” από τους μαθητές του Γυμνασίου που συμμετείχαν σε αυτό.
  • Υπέροχες απαγγελίες ποιημάτων/δημιουργίες των ίδιων των μαθητών από τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής!
  • Δεκαέξι ερμηνείες τραγουδιών σε στίχους των Ελύτη, Γκάτσου, Χατζηδάκι, Παπαδόπουλου, κ.α., και μουσική των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου κ.α. Από τα δεκαέξι τραγούδια, στα εννέα η Χορωδία συνόδευσε την υπέροχη Φωτεινή Βελεσιώτου, που δίδαξε παιδαγωγική στάση και από σκηνής ήθος!
  • Μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού, εκπαιδευτικοί χορωδοί και εκπαιδευτικοί στην ορχήστρα, έγιναν όλοι ένα υπέροχο σύνολο, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον…!

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Την Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, τόσο για την τιμητική πρόσκληση, όσο και για την άψογη συνεργασία!
  • Τους κάτωθι εκπαιδευτικούς που αποτέλεσαν την ορχήστρα της εκδήλωσης και αφιέρωσαν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για τις απαραίτητες πρόβες:
    • τον κ. Παναγιώτη Κουρούπη – κιθάρα (Καθηγητής Φιλόλογος) καθώς και υπεύθυνο για την Χορωδία του Γυμνασίου και αποφοίτων μαθητών και γενικότερα υπεύθυνο όλης της υπέροχης εκδήλωσης
    • τον κ. Σπυρίδωνα Σιαμπλή – κιθάρα (Διευθυντής του Γυμνασίου)
    • τον κ. Απόστολο Ηλιάδη –  ακορντεόν (Καθηγητής Εικαστικών)
    • την κ. Κατερίνα Ταμβάκη – κλαρινέτο (Καθηγήτρια Φιλόλογος)
  • Τον Δήμο Ωρωπού για την άμεση ανταπόκριση αιτήματός μας, για την μεταφορά των μαθητών μας στον χώρο του 1ου Γυμνασίου, καθώς και για την μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού
  • Τον κ. Άκη Γκανά για την άμεση ανταπόκριση του και την καίρια βοήθειά του, για την μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού από το σχολείο μας στο χώρο του Γυμνασίου
  • Τους γονείς/κηδεμόνες για την έμπρακτη στήριξη της παρουσίας της Χορωδίας μας στην εκδήλωση
  • Την Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου μας για την διάθεση και τον συντονισμό, ώστε να μην διαταράσσετε το σχολικό πρόγραμμα κατά την προετοιμασία την Χορωδίας μας, καθώς και την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Μπάνια για την -πολλάκις- συνοδεία της Χορωδίας μας στις πρόβες στο χώρο του 1ου Γυμνασίου.
  • Τον κ. Γεώργιο Γκιολέ για την προετοιμασία της Χορωδίας και γενικότερα για την οργάνωση και τον συντονισμό με το 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού.

Ακολουθούν βίντεο από την εκδήλωση:

 

Στη θάλασσα πάντα γυρίζω 2

Στη θάλασσα πάντα γυρίζω 1

Πρόγραμμα εκδήλωσης

4

7

8

3

5

6

“Στη θάλασσα γυρίζω” – βιντεοσκοπημένη ολόκληρη η εκδήλωση

“Παραμύθι με λυπημένο τέλος”

“Πέρα από τη θάλασσα”

“Το τραγούδι της ξενιτιάς”

“Μέλισσες”

“Ζεϊμπέκικο”

“Δε λες κουβέντα”

“Το τραγούδι της ξενιτιάς 2”

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση