Έπειτα από τιμητική πρόσκληση, η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην μεγαλειώδη επετειακή συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Οι μικροί χορωδοί/μαθητές μας, με μεγάλη χαρά και διάθεση, την εβδομάδα που μας πέρασε, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του σχολείου για τις απαραίτητες πρόβες.
Η Παρασκευή 10/09, ήταν η μέρα της γενικής πρόβας στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο και εκεί τα παιδιά βίωσαν πώς συντονίζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσες πολλές διαφορετικές ομάδες για τον κοινό στόχο, δηλαδή για την σωστή απόδοση μελωδίας και στίχων! Ταυτόχρονα παρακολούθησαν “ζωντανά” τα όργανα της ορχήστρας και ήρθαν σε επαφή με τον χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες!
Και έφτασε η ημέρα της μεγαλειώδους συναυλίας…
Οι 26 χορωδίες έχουν πάρει τις θέσεις τους με τις στολές τους, δημιουργώντας μία υπέροχη εικόνα σε συνδυασμό με την δύση του ήλιου και τον εναλλασσόμενο φωτισμό από τους πολύχρωμους προβολείς του σταδίου.
Η συναυλία ξεκινά, η ορχήστρα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Καλκάνη πλημμυρίζει μελωδίες των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Λεοντή, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, κ.α., σε στίχους των Σολωμού, Γκάτσου, Θεοδωράκη, Παπαδόπουλου, Ελευθερίου κ.α., υπό την ερμηνεία καταξιωμένων τραγουδιστών και των 26 χορωδιών! Λάβαρα της επανάστασης, σημαίες Ελληνικές, πολύχρωμα μαντήλια, φωτάκια που κινούνταν στον ρυθμό, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα καθηλωτική, μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα…!
Ήταν μια συναυλία και εμπειρία που σίγουρα θα μείνει για καιρό στη μνήμη τόσο των μαθητών μας και των συμμετεχόντων, όσο και των θεατών που την παρακολούθησαν!!!
https://www.protothema.gr/culture/article/1160263/ekdilosi-apo-tin-ekklisia-tis-ellados-sto-kallimarmaro-gia-ta-200-hronia-apo-tin-epanastasi-tou-1821/
Πηγή μερικού φωτογραφικού υλικού: briefingnews.gr