Μετακομίσαμε!!!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Δημοτικού σχολείου Ανδριανής-Νικηφόρου στο

https://blogs.sch.gr/dimad/

 

 

 

Ενημέρωση σχετικά με κοροναϊό 2019-nCOV-Μέτρα πρόληψης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 13249/Δ2/30-1-2020 του ΥΠΑΙΘ η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCOV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.Λήψη αρχείου

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 10057/Δ2/24-1-2020 του ΥΠΑΙΘ η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς της εποχικής γρίπης.Λήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2019 η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Κυπραίου Πέτρος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Χορόζογλου Σάββας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου κ. Πετράκης Σάββας.

Στη γιορτή  οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Φρικαντέλα” και οι μαθητές όλου του σχολείου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορευτικά μετέδωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε γονείς και παιδιά, διαμορφώνοντας ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Από τη γιορτή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει ο Άγιος Βασίλης που πρόσφερε σε όλους τους μαθητές από ένα δωράκι για το οποίο φρόντισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Μετά το πέρας της γιορτής όλοι μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν από τον πλούσιο μπουφέ με τα εκλεκτά εδέσματα που πρόσφεραν οι γονείς των μαθητών.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς, στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και σε όλους τους γονείς.

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα από την Δ’ τάξη

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και η γιορτινή διάθεση μας καλεί να κάνουμε πράγματα που θα μας βάλουν στο κλίμα των επερχόμενων γιορτινών ημερών.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Το νησί των συναισθημάτων”

Σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Παρανεστίου (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ¨Το Νησί των Συναισθημάτων” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νικηφόρου, από τη θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group, προσφορά του Δήμου Παρανεστίου.

Κεντρικό θέμα της παράστασης ήταν η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, δίνοντας έμφαση σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, στην εκφραστικότητα, στην κίνηση, στο χορό, το τραγούδι και τη διάδραση. Τα παιδιά συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος ασκώντας τη κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά στην εξέλιξη της παράστασης. Απώτερος στόχος η ανάπτυξη και καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής ώστε να συμβάλλουμε στην ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που αναδύονται στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

Ακολούθησε χορός και τραγούδι από όλους τους μαθητές και βέβαια δεν έλειψε η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη που φρόντισε ο Δήμος Παρανεστίου να προσφέρει σε όλους τους μαθητές από ένα μικρό δωράκι και κέρασμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Παρανεστίου για την προσφορά του αυτή στους μαθητές των σχολείων μας,  το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου για την οργάνωση της δράσης καθώς και το Δήμαρχο Καγιάογλου Αναστάσιο για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης γιορτήςΛήψη αρχείου

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

PhotoStory1_1 

Συμμετοχή μαθητών στα “Βαλδίρκεια”

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Βαλδίρκεια 2019”. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συμμετοχή τους !

 

Δανειστική βιβλιοθήκη -Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου κάθε Παρασκευή στο δεύτερο διάλειμμα 11:30-11:45 π.μ. .

Ταυτόχρονα οι μαθητές  υλοποιούν με τους  εκπαιδευτικούς των τάξεων προγράμματα φιλαναγνωσίας. Στο πλαίσιο της Ευέλικτης  Ζώνης οι μαθητές της Δ΄τάξης με την εκπαιδευτικό τους κ. Βαφειάδου Ισιδώρα ασχολήθηκαν με το θέμα της φιλαναγνωσίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ένα από τα βιβλία ενασχόλησης ήταν ο Τριγωνοψαρούλης. Ενδεικτικές εργασίες φαίνονται στο βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.