Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Το νησί των συναισθημάτων”

Σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Παρανεστίου (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ¨Το Νησί των Συναισθημάτων” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νικηφόρου, από τη θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group, προσφορά του Δήμου Παρανεστίου.

Κεντρικό θέμα της παράστασης ήταν η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών, δίνοντας έμφαση σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, στην εκφραστικότητα, στην κίνηση, στο χορό, το τραγούδι και τη διάδραση. Τα παιδιά συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος ασκώντας τη κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά στην εξέλιξη της παράστασης. Απώτερος στόχος η ανάπτυξη και καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής ώστε να συμβάλλουμε στην ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που αναδύονται στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

Ακολούθησε χορός και τραγούδι από όλους τους μαθητές και βέβαια δεν έλειψε η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη που φρόντισε ο Δήμος Παρανεστίου να προσφέρει σε όλους τους μαθητές από ένα μικρό δωράκι και κέρασμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Παρανεστίου για την προσφορά του αυτή στους μαθητές των σχολείων μας,  το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου για την οργάνωση της δράσης καθώς και το Δήμαρχο Καγιάογλου Αναστάσιο για την παρουσία του στην εκδήλωση.