Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής

Πρόσκληση

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής

Επέτειος Πολυτεχνείου 2023

1

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας ξεδιπλώθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023   το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας το Νοέμβριο του 1973.

01

Πρωτοστάτες στην εκδήλωση, γι΄ άλλη μια χρονιά, οι μαθητές της Ε΄ Τάξης.

02

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης. Εκεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εναπόθεσαν λουλούδια και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

03

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέτειος Πολυτεχνείου 2023

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 002

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 το πρωί πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές των Γ΄& Δ΄ τάξεων και την παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων καθώς και οι γονείς των μαθητών που παρουσίασαν την γιορτή.

0001

Οι μαθητές μας, μέσα από ποιήματα, σκετς και τραγούδια προσπάθησαν να αναβιώσουν τις στιγμές του μεγάλου Εθνικού μας Έπους στα Αλβανικά βουνά και τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

0002 10003

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών στα Μνημεία των Ηρώων της πόλης μας.

0004

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Το Μέγαρο Μουσικής στο σχολείο μας

«Μουσική και Κινηματογράφος»

0

   Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετά την πολύ θερμή ανταπόκριση του κοινού, ενηλίκων και παιδιών, στις περσινές εκδηλώσεις του στο Βόρεια Εύβοια έρχεται για δεύτερη χρονιά πιο κοντά στους κατοίκους  των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 συνεχίζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια – Οι Γέφυρες της Μουσικής».

1

   Την Παρασκευή  20 Οκτωβρίου 2023, επισκέφτηκε το σχολείο μας εκ μέρους του κ. Μαραγκόπουλου – συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της σειράς «Οι Γέφυρες της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – ο κ. Ζαφειρόπουλος και πραγματοποίησε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Μουσική και Κινηματογράφος».

01

     Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλο και την κ. Κάτια Παπασπηλιοπούλου. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις οι οποίες  γίνονται σε μικρά χωριά από ευέλικτα μικρά σχήματα μουσικών σε ένα περιβάλλον βιωματικής, ελκυστικής και κατανοητής από τα παιδιά διαδικασίας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την αφύπνιση προοπτικών προς πιο εξειδικευμένες σπουδές, τη βαθύτερη κατανόηση της μουσικής και των πιο ισχυρών δεσμών με τις πολιτιστικές διαδικασίες. Η χρηματοδότησή του γίνεται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και το Σωματείο Διάζωμα. Εγκρίθηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας και είναι δωρεάν.

6

     Όσον αφορά τη δράση «Μουσική και Κινηματογράφος» – που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων (Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄) – με πρώτη ύλη τον «Χρυσοθήρα», τη διαχρονική, κορυφαία κωμωδία του Τσάρλι Τσάπλιν από την περίοδο του βωβού κινηματογράφου, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ζαφειρόπουλου μυήθηκαν στις σχέσεις μουσικής και εικόνας και στην αμφίδρομη αλληλεπίδρασή τους.

78

     Μέσα στο πλαίσιο του βιωματικού εργαστηρίου, με την χρήση απλών (αυτοσχέδιων ή μη) φορητών οργάνων, όπως κρουστών, κιθάρας, φλογέρας, ήχους από το σώμα (παλαμάκια, χτυπήματα), σφυρίγματα κ.λ.π. ανακάλυψαν την πολλαπλασιαστική ενέργεια της σύνδεσης της μουσικής με την εικόνα.  Μετά το τέλος του εργαστηρίου προβλήθηκαν αποσπάσματα από την ταινία, με ζωντανή μουσική συνοδεία από ένα πληκτροφόρο όργανο, όχι μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και για τη θεμελίωση όσων διδάχθηκαν στη διάρκεια του εργαστηρίου.

9

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Μέγαρο Μουσικής στο σχολείο μας

Διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 29/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ΆνναςΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 29/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Διακοπή μαθημάτων την Πέμπτη 28/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ΆνναςΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακοπή μαθημάτων την Πέμπτη 28/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Διακοπή μαθημάτων την Τετάρτη 27/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ΆνναςΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακοπή μαθημάτων την Τετάρτη 27/09/2023 όλων των σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-24

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στην αυλή  του Σχολείου μας και με την παρουσία  του κ. Δημάρχου του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθώς και άλλων εκπροσώπων της Δημοτικής και Κοινοτικής αρχής, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

4

 Με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας, ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές και με την Ευλογία της Εκκλησίας μας,  αρχίζει σήμερα για όλους μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη με όμορφες προσδοκίες, ελπίδες, και επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

123

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές του, υποδεχόμαστε τα πρωτάκια μας, τους νέους μαθητές και τους νέους δασκάλους μας με μεγάλη μας χαρά και με ανοιχτή την αγκαλιά μας  και ευχόμαστε σ΄ όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο:

 “Καλή Σχολική Χρονιά”

0 1

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-24

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-24

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 11 9 20023

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-24

Καλό καλοκαίρι!

Beach 1

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό καλοκαίρι!